به گزارش روز دوشنبه ایرنا، کتاب سفارتنامه فطن السلطنه یا لرستان در عصر احمدشاهی تازه ترین کتاب ساسان والی زاده روزنامه نگار و پژوهشگر لرستانی است که حقایق تازه ای را طی واپسین سال های عصر قاجار در این استان آشکار می سازد.
بر اساس اطلاعات این کتاب، محمدعلی مجد که بعدها به فطنالسلطنه معروف شد از فعالان سیاسی و کارگزاران دوره احمدشاهی و پهلوی است که علاوه بر حکمرانی شهر و استانهای مختلف، همواره در جایگاه بازیگری سیاسی و فعالی اجتماعی نقشآفرینی کرده است.
او از طبقه دولتمردان و زمینداران بزرگ ایران بود که در دورههایی هم با روحانیت ایران و حتی امام خمینی (ره) مکاتبه و مراوده داشت که مبنای این ارتباطات تقابل با سیاستهای پهلوی به خصوص در زمینه زمین بود.
کیاست، امین بودن و سخت کوشی، او را در سال های نخست عمر محل اعتماد و سپس اعتبار قرار داد بنابراین لقب فطنالسلطنه را بیسببی به او اعطا نکردند و گریزی به این هوش و تلاش او بود که قلم کنکاشگر و نگاه علمی او باعث تالیف و انتشار مقالاتی شد که با تحسین اهالی فضل هم مواجه شد.
این کتاب در ۲۱۲ صفحه به قیمت ۱۰۰ هزار تومان از سوی انتشارات هاویر منتشر شده است.
والی زاده در یک سال اخیر ۲ کتاب «سفرنامه مقصود جهان» و «سفارت نامه موفق الدوله» درباره لرستان را تصحیح و منتشر کرده و پیش از این نیز آثاری چون «نامه لرستان»، «سفرنامه معین السلطان» و «شناختنامه نویسندگان لرستان» را نوشته است.