تهران – ایرنا – مذاکرات تنوع زیستی سازمان ملل روز دوشنبه در ژنو آغاز شد تا در جریان آن توافقی جهانی برای محافظت بهتر از طبیعت صورت بگیرد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، تقریبا ۲۰۰ کشور قرار است چارچوبی جهانی را در سال جاری برای محافظت از طبیعت تا اواسط قرن از تخریب حاصل دست بشر اتخاذ کنند.

«الیزابت ماروما مرما» دبیر اجرایی کنوانسیون تنوع زیستی گفت: جهان به وضوح مشتاق به اقدامی فوری برای محافظت از طبیعت است.

وی افزود: ما زمانی برای مضایقه نداریم و باید با هم در نهایت یک توافق تاریخی واقعی ارائه دهیم که ما را محکم در مسیر زندگی به نحوی هماهنگ با طبیعت قرار دهد.

این مذاکرات که از ۱۴ تا ۲۹ مارس (۲۳  اسفند ۱۴۰۰ تا ۹ فروردین ۱۴۰۱) ادامه دارد، زمینه ای را برای اجلاس تنوع زیستی COP ۱۵ سازمان ملل فراهم می کند که ابتدا قرار بود در سال ۲۰۲۰ در چین برگزار شود و چندین بار به دلیل همه گیری کرونا به تعویق افتاد.

در نشست ژنو، تاریخ جدیدی برای COP ۱۵ اعلام می شود. اجلاس تنوع زیستی سازمان ملل در حال حاضر از آوریل تا ماه می (فروردین تا اردیبهشت) برنامه ریزی شده است، اما انتظار می رود بار دیگر به تعویق افتد.

براساس اعلام چند منبع مطلع، تاریخ های جدید پیش بینی شده از پایان اوت تا اوایل سپتامبر (شهریور) است.

پیش نویس سند نشست ژنو، حدود ۲۰ هدف را برای سال ۲۰۳۰ ترسیم می کند که شامل اهدافی برجسته برای محافظت از ۳۰ درصد زیستگاه های آبی و خاکی زمین است.

این سند همچنین دربرگیرنده اهدافی در جهت کاهش کودهای شیمیایی و سموم دفت آفات خالی شده در محیط زیست و کاهش دستکم ۵۰۰ میلیارد دلار در سال یارانه های مضر است.

در سال ۲۰۱۹، گزارش کارشناسان تنوع زیستی سازمان ملل نشان داد یک میلیون گونه جانداری ممکن است در دهه های آتی از بین روند، هشداری که نگرانی ها در مورد ورود جهان به دوره ششم انقراض جمعی در نیم میلیارد سال گذشته را افزایش داد.

براساس این گزارش، کشورهای سراسر جهان از برآوردن تقریبا همه اهداف تنوع زیستی تعیین شده در سال ۲۰۱۰ ناکام مانده اند. اکنون تغییرات اقلیمی، یک تهدید رو به رشد است که می تواند همه این مشکلات را درهم آمیزد.

ماه گذشته، یک هیات بین دولتی سازمان ملل در مورد تغییرات اقلیمی هشدار داد ۹ درصد از همه گونه های جانداری در جهان ممکن است در معرض خطر بالای انقراض باشند حتی در صورتی که گرمای زمین به هدف ۱.۵ درجه سانتیگراد قید شده در توافقنامه پاریس محدود شود.