مشهد- ایرنا- سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: کرسی‌های آزاد اندیشی، نظریه پردازی و ترویجی با امکان تشریح دستاوردهای انقلاب برای نسل جدید کشور بسیار می‌تواند در مسیر جهاد تبیین کمک کننده باشند.

دکتر احدضابط روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در کرسی های آزاد اندیشی امکان نقد جدّی تفکر، اندیشه و شبهه‌ها به وجود می‌آید و این امر می تواند مسیر طی شده انقلاب و حکومت اسلامی که با فراز و نشیب هایی هم رو به رو بوده را به خوبی بیان کند.

وی با اشاره به شبهه‌هایی که در فضای مجازی با رویکرد سیاه نمایی و ناامید کردن مردم مطرح می‌شود اظهار کرد: اقتداری که ایران در میان کشورهای همسایه دارد بی نظیر است ولی متأسفانه هنوز افرادی هستند که غرب و اروپا را برای مردم ما به عنوان منجی معرفی می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: فضای مجازی کارکردهای مناسبی در گسترش اطلاعات دارد ولی از سوی دیگر این فضا باعث شده است تا اطلاعات نادرست هم به راحتی منتشر شود و اکنون برخی افراد مسیر پیموده شده انقلاب را به راحتی به باد انتقاد نادرست خود گرفته و با شبهه افکنی سعی در تضعیف اراده مردم دارند و از سوی دیگر قوای رو به تحلیل نیروهای خارجی را قوی‌تر از خودشان نشان می‌دهند و دانشگاهیان می‌توانند با نگاهی علمی به این شبهات پاسخ مستدل دهند.

ضابط به دشمنی نظام استکبار با مسیر طی شده در انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: دشمنان در ابتدا با ایجاد کودتا، ترور و توطئه‌های اختلاف برانگیز سعی در خارج کردن مسیر اصلی انقلاب داشتند و با شکل‌گیری جنگ تحمیلی همه توان خود را در کنار نیروهای حزب بعث عراق جمع‌آوری کردند و زمانی که به هیچ کدام از خواسته‌های نا حق خود نرسیدند، جنگ اقتصادی همراه با تحریم‌های ظالمانه که قرار بود فلج کننده باشد را طرح ریزی کردند و درست است که فشار مضاعفی بر مردم وارد شد ولی دشمنان به نتیجه دلخواه خود نرسیدند.

وی ادامه داد: آنها با ایجاد شبیخون فرهنگی، تغییر فرهنگ و نگاه مردم را در دستور کار خود قرار دادند و با فراهم شدن شبکه‌های اجتماعی، دشمن به دنبال ایجاد تفرقه، سیاه نمایی و نا امیدسازی مردم است و این در حالی است که بسیاری از نسل جوان کنونی، دوران حکومت ستم پیشه طاغوت را تجربه نکرده و از شرایط واقعی آن دوره بی‌خبر هستند.

سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دشمن در فضای مجازی و شبکه‌های معاند و ایجاد شایعه سعی در انتشار محتوای شبهه‌ناک و تحریف واقعیت‌های صحیح دارد.

ضابط افزود: اکنون افرادی که خود متهم هستند در حال اتهام زنی به دیگران هستند و در حال تغییر جای خادم و خائن اند و برای همین نیاز است تا با روشنگری، صحیح را از ناصحیح تشخیص داد و به دیگران معرفی کرد.

وی ادامه داد: این مسیر نیاز به تلاش مضاعف و یا همان جهاد تبیینی دارد تا نسل جدید با واقعیت ها آشنا شوند و جهاد، وظیفه عامه مردم است و فقط به یک گروه خاص تعلق ندارد و از سوی دیگر این جهاد به مراتب سخت‌تر از دوران دفاع مقدس و رو در رویی فیزیکی است با این حال اگر تلاش مضاعفی انجام شود یقین داریم که صبح نزردیک است و ما آینده روشن این کشور را خواهیم دید.

سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص جهاد تبیین گفت: نقش نخبگان از جهاتی در این جهاد مهمتر است زیرا آنها از گروه های مرجع جامعه به حساب می‌آیند و با افراد مختلفی در سطح اجتماع برخورد دارند و این در حالی است که دشمنان هم سعی در جذب و همسو کردن همه افراد جامعه به خصوص جوانان دانشگاهی با افکار خود دارند.

ضابط افزود: دانشگاهیان هم باید شبهات را شناسایی کرده و پاسخ های مستدل در اختیار افکار عمومی قرار دهند و از این رو نیاز به سازماندهی و برنامه ریزی منسجم برای جهاد تبیین لازم است تا به پیروزی در این جنگ دست یابیم.

رهبر معظم انقلاب اسلامی مهرماه امسال در ارتباط تصویری با هیات‌های دانشجویی با اشاره به هجمه تبلیغاتی دشمنان علیه ملت ایران برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی با روش‌ها و ابزارهای مختلف، حرکت تبیین را خنثی‌کننده هجمه‌های تبلیغاتی دانستند و افزودند: شما دانشجویان عزیز که میوه دل ملت و امید واقعی کشور هستید با اهمیت دادن به مساله تبیین حقایق، هر کدام مانند چراغی اطراف خود را روشن و ابهام‌زدایی کنید.

ایشان امکانات ناشی از فضای مجازی و رسانه‌ای برای روشنگری و پاسخ به ابهامات را مغتنم خواندند و گفتند: البته اصل قطعی در قضیه جهاد تبیین و بازگویی حقایق، استفاده از شیوه‌های اخلاقی و بیان مسائل همراه با منطق، متانت، عقلانیت کامل و استفاده از عواطف انسانی، و پرهیز از دشنام، تهمت، دروغ و فریبکاری در مواجهه با افکار عمومی است.