حسن رمضانی روز سهشنبه در نشست خبری افزود: ۲۴۵ اتاق هتل با ۵۷۴ تخت، ۲۳۴ اتاق مهمانپذیر با ۵۷۴ تخت، هزار و ۵۰۰ نفر روز اقامتگاههای بومگردی، ۱۰۳ هزار و ۱۶۵ ظرفیت کمپهای موقت توسط شهرداریها، ۱۰ هزار و ۵۹۰ نفر ظرفیت اقامت در مدارس از ظرفیتهای اسکان خراسان جنوبی برای استقبال از مسافران نوروزی است.
وی بیان کرد: تعداد اقامتگاههای بومگردی خراسان جنوبی از ۳۵ اقامتگاه در سه سال گذشته به بیش از ۸۰ اقامتگاه در سال جاری افزایش یافته و بخش خصوصی با سرمایهگذاری امکانات خوبی را برای حضور گردشگران فراهم کرده است.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان خراسان جنوبی ادامه داد: زیرساختهای خوبی در خراسان جنوبی طی چند سال اخیر ایجاد شده که به ماندگاری مسافر در استان کمک میکند و رسانهها نیز نقش موثری در جذب گردشگران دارند.
وی گفت: درخواست ما این است که در این مدت رسانهها زیباییهای استان و زندگی مردم را به نمایش بگذارند تا نقش موثری در جذب گردشگر داشته باشد.
رمضانی افزود: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آمادگی دارد تمامی امکانات و ظرفیتهای خود را در اختیار رسانهها قرار دهد تا نسبت به معرفی جاذبههای استان اقدام کنند.
وی تاکید کرد: باید تلاش همگانی صورت گیرد و اقدامات و زیرساختها لازم را فراهم کنیم تا خراسان جنوبی مقصد گردشگران نوروزی شود چرا که با این اقدام مردم استان از مزایای آن منتفع خواهند شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: همچنین ۵۰ بازارچه عرضه صنایع دستی با ۳۰۰ غرفه نوروز ۱۴۰۱ در این استان برپا میشود.
وی تصریح کرد: در ۲ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا صنعتگران استان فروش خوبی نداشتند و بازگشایی این بازارچهها نقش موثری در فروش صنایع دستی استان خواهد داشت.
رمضانی افزود: از اواخر بهمن امسال برنامهریزی برای تشکیل ستاد خدمات سفر خراسان جنوبی انجام و کمیتههای ۱۰ گانه تشکیل شد، همچنین در تمامی شهرستانها ستاد خدمات سفر تشکیل شده است.
وی گفت: ۴۷ پایگاه انتظامی، ۳۴ پایگاه امداد و نجات در سطح جادهها، ۴۰ پایگاه اورژانس، ۱۷ پایگاه امداد خودرو، ۱۲ قاضی کشیک، ۱۱ شورای حل اختلاف، ۱۵ داروخانه شبانهروزی و ۴۴ شرکت ارائه خدمات بیمهای از جمله اقدامات برنامهریزی شده توسط دستگاههای متولی خدمات سفر در راستای ارائه خدمت به مسافران نوروزی در خراسان جنوبی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بیان کرد: در راستای ارائه خدمات اطلاعرسانی و راهنمایی مسافران نوروزی نیز ۵۶ پایگاه اطلاعرسانی در استان پیشبینی شده است همچنین ۴۰ هزار و ۵۰۰ برگ بروشور و ۸۳ هزار قلم تبلیغاتی در راستای معرفی ظرفیتهای خراسان جنوبی چاپ شده که بین مسافران نوروزی توزیع میشود.
وی افزود: در سال جاری تاکید ما بر معرفی ظرفیتهای استان در فضای مجازی است و در این زمینه برنامهریزیهای لازم انجام شده و مانند گذشته نیازمند همراهی رسانههای استان هستیم.
رمضانی اظهار داشت: نوروز امسال در مجموع ۷۷ ناظر از دستگاههای متولی و خدماترسان بر نحوه ارائه خدمات به مسافران نوروزی در بخشهای مختلف نظارت خواهند داشت.
وی از فعال بودن ۱۹ موزه استان در نوروز ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: ۳۳ سفره هفت سین نیز در معابر ورودی و میادین شهرها برپا میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی ادامه داد: ۳۲ مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی، ۱۵ ایستگاه صلواتی، ۸۴ مسجد همچنین ۲۵ نقطه برای برپایی نماز بهصورت موقت برای مسافران نوروزی پیشبینی شده است.
وی گفت: همچنین نمایشگاه دائمی عکس تاریخ سیاسی و اجتماعی استان نوروز امسال در محل ارگ کلاه فرنگی بیرجند راهاندازی خواهد شد.