تهران- ایرنا- نامزدهای اصلی انتخابات فرانسه در نخستین مناظره عمومی که با حضور تعدادی از آنان برگزار و به شکل زنده پخش شد، از جنگ اوکراین، ارتباط فرانسه با ناتو، قدرت خرید مردم فرانسه و سن بازنشستگی گفتند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا هشت نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه از جمله «امانوئل مکرون» دیشب در برنامه «فرانسه در برابر جنگ» در شبکه تلویزیونی این کشور (TF۱) حاضر شدند تا در نخستین مناظره بزرگ و رسمی که می توانست به اعلام برنامه های عمومی و تخصصی شان اختصاص یابد از جنگ بگویند و اولویت هایی که زیر سایه درگیری تغییر کرده است.

علاوه بر مکرون، «مارین لو پن» از حزب دست راستی «مجمع ملی»، «والری پکرس» از حزب جمهوری‌خواه، «اریک زمور» از حزب راست افراطی «تسخیر مجدد»، «ژان لوک ملانشون» از حزب چپ افراطی «فرانسه تسلیم ناپذیر»، در این نشست حاضر شدند و اظهاراتشان بیش از سایر نامزدها مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.

به گزارش روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، این نشست و بحث های آن به درگیری نظامی روسیه و اوکراین و تبعات آن بر زندگی مردم فرانسه به ویژه مساله قدرت خرید آنها اختصاص یافت.

مکرون و تاکید بر لزوم برقراری سریع آتش‌بش میان روسیه و اوکراین

مکرون در این نشست به عنوان فردی حاضر شد که هم نامزد انتخابات است و هم رئیس جمهوری فعلی. وی اظهاراتش را با تلاش های دیپلماتیک دولت برای حل و فصل جنگ اوکراین آغاز کرد و از تمایلش برای برقراری هر چه سریعتر آتش بس سخن گفت. وی با اشاره به تلاش برای «معماری صلح» از آمادگی کشورش برای پذیرایی از یکصد هزار پناهجو و احتمال اعمال تحریم های بیشتری علیه مسکو سخن گفت.

وی همچنین از تدابیری برای محدود کردن تبعات این جنک برای زندگی مردم فرانسه سخن گفت و برای احیا و نوسازی نیروگاه ها برای افزایش تولید انرژی هسته ای، تقویت حاکمیت و استقلال اروپا تاکید کرد.

مکرون مهم ترین پاسخ به چالش های موجود را «کار و توجه به محیط زیست» عنوان کرد. او قصد دارد سن قانونی بازنشستگی را به ۶۵ سال برگرداند، حداقل مستمری را ۱۱۰۰ یورو تعیین کند، طرح های ویژه را حذف کند و به سیاست کاهش مالیات ادامه دهد.

لو پن و تاکید بر اثر مخرب تحریم مسکو بر اقتصاد فرانسه

مارین لوپن در ادامه سیاست همیشگی اعتراض به سیاست های دولت حاکم، از «نقاط ضعف بسیار سنگین دولت»، «پیامدهای انتخاب های سیاسی غلط» و خطری جدی که «قدرت خرید» مردم را تهدید می‌کند، سخن گفت.

نامزد مجمع ملی که همان حزب سابق «جبهه ملی» است، از تمایل شدید خود برای برقراری صلح در اوکراین سخن گفت و با آنکه «به روشن‌ترین شکل ممکن تهاجم روسیه به اوکراین» را محکوم کرد اما نخواست از عنوان دیکتاتور برای «ولادیمیر پوتین» استفاده کند.

وی همچنین در مورد تحریم های بیشتر علیه مسکو که می تواند باعث فروپاشی اقتصاد فرانسه شود، هشدار داد و راه مقابله با چنین وضعیتی را تلاش برای «استقلال انرژی»، «خودمختاری فرانسه» از طریق خروج از فرماندهی یکپارچه ناتو و همچنین افزایش بودجه دفاعی عنوان کرد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر تلاش برای حفظ قدرت خرید مردم، به کاهش کاهش مالیات بر ارزش افزوده بنزین وعده داد و برنامه خود را برای بازنشستگی در ۶۰ سالگی تحت شرایط خاص به عنوان یک «سیستم کاملاً عادلانه اجتماعی» معرفی کرد.

پکرس الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا را راه‌حل نمی داند

والری پکرس در اظهارات خود برای «تغییر در سیاست ها» برای «تقویت حاکمیت و ساختن کشوری قدرتمندتر» ابراز امیدواری کرد. او پس از مدت ها از انتقاد پیاپی به شیوه و سیاست رئیس جمهوری فعلی فرانسه در تلاش برای حل و فصل بحران اوکراین، این بار از «خودمختاری راهبردی» و «اروپایی» سخن گفت.

از نگاه این نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، راه حل جنگ اوکراین پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا نیست. وی همچنین بر لزوم اصلاح ساختار اتحادیه اروپا پیش از اقدامی برای گسترش آن و افزودن اعضای بیشتر، تاکید کرد.

این نامزد جمهوری خواه در سطح ملی نیز «مهاجرت کنترل نشده»، «نهادهای دولتی نفس بریده» و «قدرت خرید رو به افول» انتقاد کرد و و برای پاسخ به این چالش ها از «اقتدار ملت» و «شکوفایی پایدار با ارزش گذاری مجدد کار» سخن گفت. او تاکید کرد: خیلی چیزها برای بازسازی وجود دارد.

پکرس با تاکید بر تحقق سیاست صفر کربن تا سال ۲۰۵۰، سن بازنشستگی را ۶۵ سال اعلام کرد و به سرمایه‌گذاری برای انجام یک سری اصلاحات وعده داد. وی با انتقاد جدی به عملکرد پنج ساله مکرون وی را یک «توهم‌گرا» خواند که در مورد عملکرد دوره ریاست جمهوری خود دچار توهم است.

زمور برای خوشحالی کسی به پوتین توهین نمی کند

اریک زمور صحبت های خود را با این تاکید شروع کرد که به سرعت اقدام نظامی روسیه به اوکراین را محکوم کرده است، اما حاضر نیست برای خوشایند کسی به پوتین توهین کند. اما در عین حال به روش های سختگیرانه و ظالمانه وی انتقاد کرد.

وی دو هفته پیش از جنگ اوکراین، «وظیفه قدرت» را یادآوری کرد که اکنون به عهده فرانسه است و این وظیفه از مسیر افزایش بودجه ارتش و خروج فرماندهی یکپارچه ناتو می‌گذرد. وی دیشب گفت: «این بازگشت تراژیک» بحران دیگری را «پنهان» نمی کند: بحرانی که «در خاک خود» با «جایگزینی بزرگ جمعیت» (مهاجرت) تجربه می کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه هم از تلاش برای حفظ قدرت خرید مردم سخن گفت و اصلاح قانون بازنشستگی و تعیین ۶۴ سال برای آن. وی یکی از محورهای مهم سیاست پنج ساله آینده خود را در صورت پیروزی در انتخابات کاهش مالیات عنوان کرد.

این ملی گرا عنوان کرد: رقبای من در جریان مناظره نشان دادند که «سیاستمداران حرفه ای» هستند چون به مردم قول های زیادی دادند و بیش از حد دروغ گفتند و خیانت کردند.

زمور تاکید کرد: من به شما خیانت نمی کنم.

ملانشون و تاکید بر لزوم خروج فرانسه از ناتو

ژان لوک ملانشون با تاکید بر موضع همیشگی خود در مورد لزوم خروج فرانسه از ناتو اظهارات خود را آغاز و یادآوری کرد که زنگ هشدار این درگیری از سال ۲۰۱۴ میلادی به صدا درآمده است.

وی افزود: وقتی آمریکایی ها گفتند ما ناتو را به دروازه‌های روسیه می‌بریم من اعلام «خطر» کردم. وقتی هم که ولادیمیر پوتین از مرز اوکراین عبور می کند، آن را «غیرقابل تحمل» است.

وی در مورد مسائل داخلی هم بر پایان دادن به فعالیت نیروگاه های هسته ای تاکید کرد و گفت این مراکز با در نظر گرفتن احتمال اینکه روزی هدف حمله قرار بگیرند، از نظر نظامی پرخطر هستند. همچنان که بروز حادثه در یکی از آنها می تواند به آوارگی صدها هزار نفر منجر شود.

وی با تاکید بر توقف افزایش بهای کالا به عنوان یک ضرورت، سن بازنشستگی را ۶۰ سال با شرایط خاص پیشنهاد کرد.

ملانشون برنامه خود را مشخص و قابل اجرا از ۳۰ روز آینده اعلام کرد و گفت: جهان در انتظار کشوری است که سیگنال مبارزه ضد لیبرالی را پرتاب کند. بازار در دوره هرج و مرج به سر می برد. احیای هوش و اراده انسان در همه فرآیندها ضروری است. دنیای جدید ممکن است.

به گزارش ایرنا،  مردم فرانسه در روزهای ۱۰ و ۲۴ آوریل (۲۱ فروردین و ۴ اردیبهشت) برای انتخاب رئیس جمهوری برای یک دوره پنجساله به پای صندوق‌های رای می‌روند. این انتخابات که با رای مستقیم مردم صورت می گیرد معمولا به دلیل تعدد نامزدهایی که احزاب مختلف را نمایندگی می کنند در دو مرحله انجام می‌شود.  با اعلام نامزدی مکرون، شورای قانون اساسی فرانسه فهرست  ۱۲ نامزد انتخابات ریاست جمهوری این کشور را مشخص کرد و در هفته گذشته، موسسات نظرسنجی مختلفی (Ifop-Fiducial, Opinion Way, Elabe et Harris-Interactive) نتایج مطالعات خود را منتشر کردند که نقطه مشترک همه آنها رشد شانس مکرون برای پیروزی در انتخابات است.

هم زمانی جنگ اوکراین با آغاز رسمی فعالیت انتخاباتی نامزدها سبب شده است که مسائل بین المللی که همواره در درجه دوم اهمیت مباحث انتخاباتی است به اصلی ترین بحث مناظره نامزدها تبدیل شود.