به گزارش ایرنا، شهریار عباسی روز سه شنبه در نشست تولید ثروت از بلوط اظهار داشت: بحث ارزش افزوده از بلوط یک مسأله مهم است و حفظ و بقا جنگل ها از دغدغه همه است.
وی افزود: ارتزاق بسیاری از خانواده ها از گذشته تاکنون از جنگل های بلوط و بنه بوده و این موهبت الهی باید مورد حفاظت و صیانت قرار گیرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام گفت: ۹۰ درصد پوشش جنگلی های ایلام دانه زا است و ۱۰ درصد شاخه زا که این مسأله در افزایش زادآوری درختان بلوط نقش مهمی دارد.
عباسی اظهار داشت: باید بررسی شود که چقدر امکان ایجاد ثروت از درختان بلوط وجود دارد.
وی افزود: نگاهی که به درختان بلوط است مثل باغبان به درختان باغش باید باشد زیرا بهره برداری بدون مدیریت و توسعه منجر به از بین رفتن آنها می شود.
عباسی تاکید کرد: بحث فرآوری بلوط باید به سمت و سویی برود که بقا و ادامه حیات جنگل ها را تضمین کند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام گفت: بخشی از کار باید به کاشت بذر بلوط در جنگل ها اختصاص پیدا کند تا حیات این جنگل ها تداوم داشته باشد.
عباسی اظهار داشت: همچنین نگاه به بخش فرآوری ها باید با لحاظ کردن دغدغه های علمی و اکوسیستم باشد.
امام جمعه ایوان به عنوان مجری طرح بلوط ثروت ساز در خصوص ارزش غذایی بلوط و موارد استفاده آن در صنعت غذایی و انواع شیرینی ها و نان های رژیمی و انرژی زا بودن، تهیه مواد آرایشی و بهداشتی، استحصال روغن، خوراک دام و سایر محصولات فرآوری شده بلوط مطالبی ارایه کرد.
گفتنی است شماری از اساتید برجسته دانشگاهی استان نیز به تشریح مطالعات و بررسی های خود در زمینه بلوط و معایب و مزایای اجرای این طرح صحبت کردند.
استان ایلام دارای ۶۴۰هزار هکتار جنگل بلوط است که ۹۰درصد گونه غالب آن بلوط و بنه تشکیل می دهند.