به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، در اظهارات، سخنرانی ها و مصاحبه های برخی از مسوولان در بخش های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشورمان گاهی مشاهده می شود که آنها به فرامین و فرازهایی از سخنان معظم له اشاره و حتی برخی در ملاقات های حضوری از سخنان ایشان یادداشت برداری می کنند. بیانات و تاکیداتی که انتظار می رود از سوی مسوولان به طور مطلوب و کامل مورد توجه قرار گیرد و جامه عمل به آنها پوشانده شود و تنها به تکرار سخنان، دغدغه ها و رهنمون های رهبری خلاصه نشود.
انتقاد اخیر رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی امسال نسبت به کمتوجهی برای سیاستگذاری در موضوع شعار سال و همچنین انتقاد صریح ایشان در روز پنجشنبه ۱۹ اسفند ماه سال گذشته در دیدار اعضای مجلس خبرگان نسبت به تخصیص بودجه هنگفت به «جهاد تبیین» موضوعی قابل تامل است. مسالهای بسیار مهم که به گفته مدیرکل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در این موضوع دچار گرفتاری ها و آسیب های جدی هستیم و متاسفانه در سالیان اخیر همواره برخورد برخی از دستگاه ها و مسوولان با رهنمون های معظم له کلیشه ای، شکلی و شعاری بوده است.
حجت الاسلام سعید کرمی در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، این موضوع را اینگونه توضیح داد: اخیرا در خصوص جهاد تبیین شاهد آن هستیم که به جای اینکه به عمق مساله پی ببریم و وارد متن شویم، گرفتار واژه تبیین شده ایم.
وی که در ارتباط با ضرورت پرداختن و توجه هرچه بیشتر به جهاد تبیین سخن می گفت، به توطئه های دشمنان انقلاب اسلامی در طول ۴۰ سال گذشته نسبت به نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در طول سال هایی که از انقلاب اسلامی سپری می شود دشمن و جبهه استکبار به منظور جلوگیری از حرکت انقلاب اسلامی و سرایت آرمان های انقلاب به سایر کشورها به خصوص کشورهای مستضعف و کشورهایی که تحت سیطره آنها بوده اند، به هرکاری متوسل شد.
کرمی اظهار داشت: دشمنان انقلاب اسلامی در دوره ای با راه اندازی جنگ سخت و حمله همه جانبه و در دوره هایی دیگر با هجمه اقتصادی و تحریم و ایجاد محدودیت قصد به انزوا کشاندن ارتباطات سیاسی و اقتصادی با دنیا بخ قصد ضربه زدن به ایران اسلامی را داشته اند. این در حالی است که پس از هر مقطع زمانی با توجه به کارکردی که ارکان مستحکم انقلاب داشته است و همچنین با تکیه بر جایگاه مردمی، بلافاصله توانست خود را بازیابی کرده و از تهدیدات فرصت ایجاد کند.
راهبرد امروز دشمن تغییر در باور و نظام محاسباتی مردم است
مدیرکل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها همچنین با تاکید بر اینکه، امروز راهبردی که دشمن دنبال می کند، تغییر در نظام محاسباتی مردم، نخبگان و ایجاد تغییر در باورها است، اظهار داشت: جنگ امروز ما جنگ شناختی و جنگ روایت ها است.
کرمی گفت: دشمنان امروز در تلاش هستند که باور نسلی را که حوادث انقلاب اسلامی و رشادت های مردمی در دفاع مقدس را ندیده و جوانان و نوجوانانی که با عمق آرمان های انقلاب خیلی آشنا نیستند، نسبت به اهداف انقلاب سست کند. در واقع دشمنان به دنبال راهکارها و برنامه هایی هستند که با باور و روح و روان مخاطبان جوان و نوجوان سر و کار دارد و آنها هم اکنون برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر از تکنیک های عملیاتی روانی استفاده می کنند.
جنگ شناختی دشمن وارد مرحلهای خاص شده است
مدیرکل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به موضوع ادبیات تبیین اشاره کرد که به گفته وی طی سالیانی گذشته در بیانات رهبر فرزانه انقلاب به کار برده شده است و افزود: در ادامه بیانات قبلی، اخیرا نیز مساله تبیین را از ایشان به کرات شنیده ایم. ایشان تعبیر ویژه ای برای این آن به کار برده و موضوع را به سمت «جهاد» هدایت کرده اند.
کرمی با بیان اینکه، رهبر معظم انقلاب در سخنرانی ها و دیدارهای اخیر خود با مسوولان و قشرهای مختلف مردم بر مساله جهاد تبیین تاکید کرده اند، افزود: طرح این موضوع به این دلیل است که جنگ شناختی از طرف دشمن وارد مرحله ای خاص شده و می توان گفت که دشمن دیگر تمام تمرکز و توان خود را در این مسیر قرار داده است و رهبری نیز این جهاد را یک فریضه فوری و قطعی قلمداد کرده اند.
وی با تاکید بر اینکه، دشمنان انقلاب اسلامی در حال حاضر با تمام توان و استعداد و ظرفیت ها خروج انقلاب از مسیر اصلی خود و همچنین تاثیر بر باورهای مردمی به عنوان سرمایه های اجتماعی را هدف قرار داده اند، گفت: طبیعتا ما هم باید تلاش کنیم که به این سمت حرکت کنیم و زمینه را برای روشنگری، تبیین و روایت حقایق با نگاه انقلاب اسلامی فراهم کنیم.
توجه به منویات رهبری کلیشهای و شعاری شده است
مدیرکل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه گفت و گوی خود با ایرنا با اذعان اینکه، در توجه به منویات رهبری دچار گرفتاری ها و آسیب های جدی هستیم، اظهار داشت: همواره در سالیان اخیر برخورد ما با رهنمون های معظم له کلیشه ای، شکلی و شعاری بوده است.
حجت الاسلام کرمی افزود: شاهد این هستیم که به جای اینکه به عمق مساله پی ببریم و وارد اصل موضوع شویم، گرفتار واژه «تبیین» شده ایم و این در حالی است که اقشار مختلف اعم از جامعه نخبگانی، دانشجو، اساتید، بازاریان و متن جامعه هر روز در فضای گفت وگویی در اجتماع و شبکه های مجازی با مطالب و گزارههایی مواجه هستند که کارآمدی و کارکرد انقلاب را هدف قرار داده اند.
اگر دانشگاهیان نسبت به دستاوردهای انقلاب اقناع شوند، متن جامعه نیز با آن همراه خواهند شد
مدیرکل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه اظهار داشت: رسالت امروز همه دغدغهمندان و دلسوزان انقلاب، حرکت به سمت روشنگری و تبیین و ارائه تصویر هنرمندانه دستاوردها و موفقیت های انقلاب اسلامی در عرصه های داخلی و خارجی است.
کرمی تاکید کرد: ما باید به دنبال گزاره ها و واژه های گفتمانی برای گفت وگو با مردم باشیم و به شبهات آنها نه با احساس و هیجان بلکه با اخلاق، منطق و مستند با استفاده از ظرفیت هنر به عنوان بهترین ابزار، پاسخ علمی دهیم.
این مقام مسوول در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با بیان اینکه، امروز این نهاد در سنگری قرار گرفته است که توقع می رود از این جایگاه و از این سنگر برای عملی سازی جهاد تبیین نقش ایفا کند، افزود: باید نهاد رهبری در دانشگاه ها ظرفیت نخبگانی و فرهیختگان دانشگاهی و حوزوی را پای کار آورده و از این سرمایه و ظرفیت در متن آموزش عالی استفاده کند.
وی با یادآوری تعبیری از امام راحل (ره) که دانشگاه مبداء همه تحولات است، گفت: اگر بتوانیم مطابق با منویات رهبر معظم انقلاب به نیازها و دغدغه های دانشگاهیان به صورت صحیح پاسخ دهیم و برای تبیین موفقیت های انقلاب اسلامی در آموزش عالی برنامه داشته باشیم و مخاطب دانشگاهی را اقناع کنیم، به طور قطع نتایج این اقدام در فضای عمومی کشور نیز سرریز شده توطئه های دشمنان نیز خنثی خواهد شد.