**روسیه: در ارتباط با توافق هسته ای ایران، تضمین کتبی از آمریکا دریافت کردیم
وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه اعلام کرد مسکو از واشنگتن تضمین کتبی دریافت کرده مبنی بر اینکه تحریمهایی که بخاطر جنگ اوکراین علیه روسیه وضع شده است، به همکاری مسکو با تهران مربوط نمی شود.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، سرگئی لاوروف روز سه شنبه در کنفرانس خبری مشترک با حسین امیرعبداللهیان همتای ایرانی خود اظهار داشت: ما تضمینهای کتبی دریافت کردیم.
ساعتی پیش نیز لاوروف در ملاقات با همتای ایرانی خود گفت که گفت و گوهای احیای توافق هسته ای ایران وارد مرحله آخر شده و دو کشور مشغول آماده سازی اسناد جدید نهایی سازی سطح جدیدی از همکاری هستند.
به گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، لاوروف گفت: باتوجه به اینکه ما وارد مسیر نهایی برای از سرگیری توافق هسته ای برای حل مسائل مرتبط با برنامه هسته ای ایران وارد شده ایم، مطمئنم که چشم انداز این توافق حتی چشمگیرتر است.
**امیرعبداللهیان در رأس هیأتی عازم مسکو شد
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان بامداد سه شنبه در راس هیأتی بلندپایه تهران را به مقصد مسکو ترک کرد.
امیرعبداللهیان به منظور رایزنی در مورد مسائل منطقهای و مذاکرات وین، عازم مسکو شد.
در این سفر، سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، دکتر صفری معاون دیپلماسی اقتصادی، علیرضا حقیقیان مدیرکل و دستیار وزیر امور خارجه در امور اوراسیا، علی اصغر خاجی دستیار وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی، وزیر امور خارجه را همراهی میکنند.
پیشتر خطیبزاده روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود از سفر وزیر امور خارجه به مسکو خبر داده بود.
نمایندگی روسیه نزد سازمان های بین المللی در وین نیز شب گذشته اعلام کرد که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سرگئی لاوروف همتای روسی وی ۱۵ مارس (۲۴ اسفند) در مورد برجام گفت وگو میکنند.
دفتر نمایندگی روسیه در وین اعلان کرد که این دیدار روز سهشنبه در مسکو و با توجه ویژه وزیران خارجه دو کشور بر روی مساله برجام برگزار می شود.
**چین خواستار توضیح آمریکا درباره فعالیتهای نظامی-بیولوژیکی در اوکراین شد
سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد این کشور خواستار توضیح آمریکا درباره تأسیسات نظامی-بیولوژیکی خود در اوکراین است.
«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین تصریح کرد: فعالیت های نظامی-بیولوژیکی در اوکراین به یکی از نگرانی های جامعه بین الملل تبدیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: «اگر آمریکا میخواهد صداقت فعالیتهای خود را ثابت کند، چرا در خصوص آزمایشگاههای بیولوژیکی توضیحاتی را ارائه نمی کند؟»
ژائو افزود: بر اساس اطلاعاتی که به تازگی منتشر شده است، دهها آزمایشگاه بیولوژیکی در اوکراین مطابق با دستورات وزارت دفاع آمریکا در حال فعالیت است.
وی گفت: «این ۲۰۰ میلیون دلار صرف چه چیزی در آزمایشگاهای بیولوژی-نظامی شده است؟ آمریکا در مورد چه عوامل بیماریزا (پاتوژنها) تحقیق کرده است؟ چرا این آزمایشگاههای بیولوژیکی را برای تحقیقات مستقل توسط کارشناسان بینالمللی باز نمیکند؟»
وزارت امورخارجه چین روز دوشنبه اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر درخواست مسکو از پکن برای کمک نظامی به ارتش روسیه را تکذیب کرد.
**هشدار سازمان ملل درباره «قحطی شدید» در یمن تا پایان سال جاری میلادی
سازمان ملل درباره کمبود بودجه برای کمک به ملت جنگ زده یمن و قحطی شدید در این کشور هشدار داد و اعلام کرد که تعداد گرسنگان در یمن تا پایان سال ۲۰۲۲، پنج برابر خواهد شد.
آژانسهای امدادی سازمان ملل متحد در گزارشی هشدار دادند که تعداد شهروندان یمنی که از شرایط قحطی و گرسنگی ناشی از ادامه جنگ ائتلاف سعودی در یمن رنج میبرند تا پایان سال جاری میلادی پنج برابر خواهد شد.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، برنامه جهانی غذا و سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل «فائو» روز دوشنبه در بیانیهای مشترک اعلام کردند، بزرگترین نگرانی که وجود دارد این است که «اکنون ۳۱۰۰۰ نفر با سطح گرسنگی شدید و در حد مرگ مواجه هستند و این رقم در سال جاری پنج برابر خواهد شد و به ۱۶۱۰۰۰ نفر خواهد رسید».
سازمان ملل متحد ضمن هشدار درباره اینکه «وضعیت حاد امنیت غذایی و سوء تغذیه در یمن در سال ۲۰۲۲ بدتر خواهد شد»، افزود: «اکنون ۱۷.۴ میلیون نفر از حدود ۳۰ میلیون نفر جمعیت یمن به کمک فوری نیاز دارند و این تعداد از ابتدای ژوئن تا پایان سالجاری میلادی به ۱۹ میلیون نفر خواهد رسید».
سال گذشته، سازمان ملل متحد از کشورهای کمککننده به یمن درخواست کرد تا ۳.۸۵ میلیارد دلار برای تأمین هزینههای کمکها اختصاص دهند، اما تنها ۱.۷ میلیارد دلار جمعآوری شد. سازمان ملل فردا چهارشنبه در کنفرانسی مشابه به دنبال جمع آوری کمکهای مالی اضافی خواهد بود.
**مقام اوکراینی از احتمال صلح با روسیه تا ماه آینده خبر داد
مشاور رئیس دفتر رئیس جمهوری اوکراین از احتمال امضای توافق صلح با روسیه تا ماه می (اردیبهشت) خبر داد.
اولکسی آرستوویچ در گفت وگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد: رسیدن به توافق صلح با روسیه می تواند در آینده نزدیک یعنی یکی دو هفته آینده یا در بدترین حالت، در ماه می اتفاق بیفتد.
این مقام اوکراینی در عین حال، از احتمال تداوم درگیری های محلی در اوکراین طی یک سال آینده خبر داد.
چهارمین دور مذاکرات بین طرف روسی و اوکراینی از طریق ویدئو کنفرانس در روز دوشنبه برگزار شد. یک مشاور دفتر زلنسکی از تداوم گفت و گوها در روز سه شنبه خبر داده است.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین طرحی را به پارلمان اوکراین برای تمدید یک ماهه قانون حکومت نظامی در این کشور ارائه کرده است.
**تداوم وضعیت قرمز در بازار بورس آسیا؛ کرونا و جنگ اوکراین دلایل اصلی
بازارهای سهام آسیایی امروز سهشنبه نیز همگی قرمز بودند. افزایش موارد ابتلا به ویروس کووید-۱۹ در چین اعتماد سرمایهگذارانی را که نگران جنگ اوکراین و افزایش احتمالی نرخ بهره آمریکا هستند، بیش از پیش خدشه دار کرده است.
اصلی ترین شاخص سهام آسیا-اقیانوسیه درخارج از ژاپن، اماسسیآی، ۱.۹۷ درصد سقوط کرد که علت اصلی آن ضعف شدید بازار سهام چین بوده است. این شاخص طی ماه اخیر تاکنون ۸.۲ درصد کاهش داشته است.
بنا به این گزارش، گرچه کاهش دیروز قیمت جهانی نفت و چشم انداز مذاکرات بین روسیه و اوکراین برای دستیابی به یک توافق، نگرانی های اصلی در مورد اختلال در عرضه انرژی را کاهش داد. با این حال، موج جدید کرونا در چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان محسوب می شود، دوباره بازارها را به شدت تحت تأثیر قرار داد. این ها از جمله علل اصلی سقوط امروز اکثر بازارهای آسیایی بود.
فقدان پیشرفت خاصی در مذاکرات اوکراین و روسیه در روز دوشنبه نیز به نگرانی در بازارهای سهام افزود. با این وجود اکنون عمده نگرانی ها معطوف به احتمال افزایش تنش های جدید بین چین و آمریکا است.
**چین خواستار حمایت جامعه جهانی از مذاکرات صلح روسیه و اوکراین شد
یانگ جیهچی دیپلمات ارشد چینی در دیدار با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید ضمن بررسی جدیدترین تحولات اوکراین، از جامعه جهانی خواست از مذاکرات صلح روسیه و اوکراین حمایت کرده و زمینه کاهش تنش های فعلی را فراهم آورند.
دیپلمات ارشد چینی در این دیدار با ابراز ناخرسندی از اینکه وضعیت فعلی در اوکراین به وقوع پیوسته است؛ گفت: چین همواره به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها احترام می گذارد، و با تاکید بر پایبندی به اهداف و اصول منشور سازمان ملل، خوستار پیشبرد گفتگوهای صلح است.
وی از جامعه جهانی خواست از مذاکرات صلح روسیه و اوکراین حمایت کنند و زمینه کاهش تنش های فعلی را فراهم آورند.
یانگ همچنین خاطرنشان کرد: همه طرفها باید خویشتندار باشند؛ از غیرنظامیان محافظت کنند و از بروز یک بحران انسانی در مقیاس بزرگ جلوگیری کنند.
**یورش صهیونیستها به اردوگاه فلسطینیان؛ ۳ فلسطینی شهید و ۶ تن دیگر زخمی شدند
بر اثر یورش نیروهای امنیتی رژیم اشغالگر قدس به اردوگاه (بلاطه) فلسطینیان در شرق نابلس، ۳ تن از فلسطینی ها براثر شلیک گلوله صهیونیستها به شهادت رسیده و ۶ نفر دیگر زخمی شدند.
درگیری نیروهای صهیونیستی پس از یورش آنان به منزل عمار عرفات و بازداشت وی صورت گرفت .
این گزارش حاکی است وضعیت زخمی های این درگیری که برای درمان به بیمارستانی در رفیدیا منتقل شدند ، متوسط تا خطرناک گزارش شده است.
براساس گزارشهای رسیده از فلسطین اشغالی روز گذشته نیز صهیونیستها با حمله به مناطق فلسطینان ۱۲ نفر از آنها را در بیت اللحم، الخلیل، طوباس، یطا، عنبتا، طولکرم،رام الله و مراح رباح بازداشت کردند.
**نامزدهای اصلی انتخابات فرانسه در مورد جنگ اوکراین چه گفتند؟
نامزدهای اصلی انتخابات فرانسه در نخستین مناظره عمومی که با حضور تعدادی از آنان برگزار و به شکل زنده پخش شد، از جنگ اوکراین، ارتباط فرانسه با ناتو، قدرت خرید مردم فرانسه و سن بازنشستگی گفتند.
هشت نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه از جمله «امانوئل مکرون» دیشب در برنامه «فرانسه در برابر جنگ» در شبکه تلویزیونی این کشور (TF۱) حاضر شدند تا در نخستین مناظره بزرگ و رسمی که می توانست به اعلام برنامه های عمومی و تخصصی شان اختصاص یابد از جنگ بگویند و اولویت هایی که زیر سایه درگیری تغییر کرده است.
علاوه بر مکرون، «مارین لو پن» از حزب دست راستی «مجمع ملی»، «والری پکرس» از حزب جمهوریخواه، «اریک زمور» از حزب راست افراطی «تسخیر مجدد»، «ژان لوک ملانشون» از حزب چپ افراطی «فرانسه تسلیم ناپذیر»، در این نشست حاضر شدند و اظهاراتشان بیش از سایر نامزدها مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.
**تازه ترین گزارش از خشونت های خیابانی در خارطوم
کمیته پزشکان غیردولتی سودان امروز سه شنبه در گزارشی از برخوردهای خشونت بار خیابانی میان تظاهرکنندگان و نیروهای حکومت نظامی در خارطوم و برخی شهرهای سودان، اعلام کرد، بیش از ۱۳۳ نفر در تظاهرات روز گذشته زخمی شدند که حال برخی از آنان وخیم گزارش شده است.
به گزارش آناتولی به نقل از این منبع ۳۵ نفر از این تعداد بر اثر اصابت تفنگ ساچمه ای و دو نفر نیز براثر اصابت گلوله زخمی شده اند که حال یکی از آنها ناپایدار گزارش شده است.
همین گزارش حاکی است دو نفر نیز براثر زیرگرفته شدن توسط خودروهای نیروهای دولتی، ارتش و پلیس آسیب دیده اند.
این تعداد زخمی از تظاهرات مناطق مختلف خارطوم(۸۴ نفر)، بحری در شمال خارطوم(۲۲نفر) و ام درمان در غرب پایتخت(۲۷نفر) گزارش شده اند.
مقامهای دولتی سودان دراین باره هیچ اظهار نطری نکرده اند .
روز دوشنبه خارطوم و چند شهر دیگر سودان صحنه اعتراض و تظاهرات مردمی برای برچیده شدن حکومت نظامی و مطالبه آزادی زندانیان بود.
**دیدار مقام حقوق بشری آمریکا با یک چهره مذهبی سعودی جنجال برانگیز شد
در بحبوحه واکنشها به اعدام ۸۱ نفر در عربستان انتشار عکسی از عذرا ضیاء، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور حقوق بشر و دموکراسی با محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان عربستان سعودی در فضای مجازی جنجال آفرین شد.
انتشار این عکس توسط خانم ضیا در توییتر و تشکر از العیسی بخاطر آنچه "مشارکت در نشر ارزشها واصول همزیستی و احترام متقابل میان جوامع دینی، پیشبرد آزادی های مذهبی و مبارزه با یهودستیزی " خواند، موجب انتقادهای بسیاری از این مقام امریکایی شد.
عبدالله العوده فرزند سلمان العوده روحانی سعودی زندانی ، با بازتوییت کردن پست این مقام آمریکایی نوشت: دو روز پس از بزرگترین اعدام دسته جمعی در تاریخ دولت های سعودی، یک مقام آمریکایی از جنایات ولیعهد سعودی، محمد بن سلمان بخاطر احترام به آزادی و مبانی همزیستی تشکر می کند، واقعا پیشرفت بزرگی کرده اند:از فاز چشم پوشی از جنایت به مرحله حمایت علنی از آن رسیده اند!
**دادستانی روسیه برای ناوالنی ۱۳ سال زندان خواستار شد
دادستانی روسیه برای الکسی ناوالنی چهره مخالف دولت مسکو ۱۳ سال زندان خواستار شد.
ناوالنی در پرونده کلاهبرداری و توهین به دادگاه هم اینک در حال گذراندن ۲ سال و نیم زندان است.
به نقل از خبرگزاری های روسیه دادستان نادژدا تیخونووا (Nadejda Tikhonova) اعلام کرد که "من درخواست میکنم که حکم ۱۳ سال حبس تعزیری [برای ناوالنی] صادر شود".
ناوالنی یکی از اصلیترین منتقدان پوتین و از داوطلبان شرکت برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ میلادی روسیه بود که به دلیل محکومیت قبلی از نامزدی در انتخابات منع شد.
**انگلیس خواستار محکومیت جنگ در اوکراین از سوی چین شد
معاون وزیر امور خارجه انگلیس در واکنش به ادعای مطرح شده درباره درخواست روسیه از چین برای دریافت تجهیزات نظامی در بحبوحه جنگ اوکراین، اظهار داشت که پکن باید جنگ اوکراین را محکوم کند.
به گزارش ایرنا، «جیمز کلورلی» روز سهشنبه به شبکه رادیویی البیسی گفت: ما از چین و در واقع همه کشورها میخواهیم تا هرگونه حمایتی را که ممکن است از روسیه داشته باشند، متوقف کنند. وی افزود: ما می خواهیم تا جایی که ممکن است ائتلاف گسترده ای از مخالفت را با روسیه ایجاد کنیم، بنابراین مطمئناً در این زمینه با چینیها گفتوگو خواهیم کرد.
به تازگی مقامات آمریکایی ادعا کردهاند که روسیه از آغاز تهاجم به اوکراین، از چین درخواست دریافت تجهیزات نظامی کرده است. جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه "سی ان ان" گفت: ما از نزدیک سطح کمکهای اقتصادی و کالا از سوی چین به روسیه را دنبال میکنیم و این کمکهای احتمالی برای ما یک نگرانی است.
**روسیه صادرات غلات به چندکشور شوروی سابق را محدود کرد
روسیه به منظور کنترل قیمت ها و مقابله با کمبود احتمالی مواد غذایی، صادرات غلات به چند جمهوری سابق اتحادیه جماهیر شوروی را محدود کرد.
روسیه از دوشنبه شب برای جلوگیری از کمبود و افزایش ناگهانی قیمت ها، محدودیت هایی را برای صادرات غلات به چهار جمهوری شوروی سابق اعمال کرد.
منابع دولتی روسیه ممنوعیت موقت صادرات غلات به کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا را تایید کردند. این کشورها قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان هستند.
جنگ در اوکراین بر بهای جهانی بسیاری از اقلام از مواد خوراکی تا سوخت تاثیر چشم گیری داشت و بازارها را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه/۲ اسفندماه با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانتسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
**اجرای حکومت نظامی ۳۶ ساعته در کییف
شهردار کییف اعلام کرد: حکومت نظامی (منع آمد و شد) ۳۶ ساعته از عصر امروز (سهشنبه) در پایتخت اوکراین اجرا میشود.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، ویتالی کلیچکو در تلگرام خود اعلام کرد که پس از بمباران مکرر کییف، از ساعت ۲۰ امروز (۱۸ به وقت گرینویچ) امروز تا هفت صبح پنجشنبه (پنج صبح به وقت گرینویچ)، تردد در این شهر ممنوع است.
شهردار کییف تاکید داشت که این شهر لحظهای خطرناک و دشوار را تجربه میکند.
کلیچکو هفتم اسفند نیز با اعلام تشدید مقررات حکومت نظامی (منع آمد و شد) در پایتخت اوکراین، اعلام کرده بود که هرکس بین ساعت ۱۷ تا هشت صبح در خیابانهای کییف باشد به عنوان دشمن با وی رفتار میشود.
**ادعای وکیل زاغری درباره احتمال آزادی موکلش
وکیل «نازنین زاغری» تبعه دو تابعیتی انگلیسی-ایرانی که به جرم فعالیتهای تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران محکوم است، به تازگی ادعا کرده است که اخبار خوبی درباره آزادی موکل او در راه است.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه با انتشار گزارشی همسو با سایر رسانههای غربی تلاش کرده تا پرونده آزادی زاغری را به پیشرفت در مذاکرات ایران و انگلیس برای تسویه بدهی قدیمی لندن گره بزند و بر همین اساس نوشت: با ادامه گفتوگوها درباره بدهی قدیمی ۴۰۰ میلیون پوندی (۵۲۰ میلیون دلاری) انگلیس به ایران، حجت کرمانی وکیل نازنین زاغری گفت که امیدوار است به زودی خبرهای خوبی شنیده شود.
در همین حال تولیپ صدیق نماینده مجلس انگلیس از منطقهای که خانواده زاغری در انگلیس زندگی میکنند در توئیتی مدعی شد که گذرنامه انگلیسی نامبرده به او تحویل شده است.
**ترور نافرجام فرمانده نیروهای کمربند امنیتی شورای انتقالی جنوب یمن
کاروان فرمانده نیروهای کمربند امنیتی شورای انتقالی جنوب یمن وابسته به امارات متحده عربی با یک خودروی بمب گذاری شده هدف حمله قرار گرفت، اما از این حمله جان سالم به در برد.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، کاروان سرتیپ «عبداللطیف السید» فرمانده نیروهای کمربند امنیتی شورای انتقالی جنوب یمن، صبح امروز با خودرو بمب گذاری شده هدف قرار گرفت.
این عملیات ترور در حالی صورت گرفت که خودروی فرمانده نیروهای کمربند امنیتی و همراهانش در حال عبور از یکی از خیابانها در استان «ابین» بود که یک خودرو پارک شده منفجر شد.
در این باره، مرکز اطلاع رسانی وابسته به نیروهای کمربند امنیتی اعلام کرد که یک خودرو بمبگذاری شده هنگام عبور کاروان سرتیپ السید منفجر شد که به کشته شدن دو سرباز و زخمی شدن چند نفر دیگر منجر شد.
**خشکسالی در آمریکا و تهدید اختلال در زنجیره جهانی تامین غذا
با وخامت اوضاع خشکسالی در دشت های جنوب آمریکا، محصولات گندم زمستانی در این منطقه با تهدید مواجه شده است؛ تهدیدی که به همراه بحران اوکراین، عرضه جهانی گندم و متعاقب آن اختلال در زنجیره تامین غذا در جهان را به دنبال خواهد داشت.
خبرگزاری رویترز نوشت: برخی از کشاورزان در جنوب غرب کانزاس به عنوان بزرگترین تولید کننده گندم آمریکا از ماه اکتبر تاکنون به اندازه کافی باران و یا برف نداشته اند. گندم زمستانی در فصل پاییز کشت می شود و در زمستان به صورت نهفته باقی می ماند و در بهار سبز می شود. دمای کافی خاک در این مرحله برای محصولات بسیار حائز اهمیت است.
براساس گزارش مرکز کاهش خشکسالی ملی، بیش از نیمی از منطقه کانزاس از ۸ مارس در وضعیت خشکسالی شدید قرار دارد که خشک ترین شرایط از سال ۲۰۱۸ تاکنون بوده است.
** فرانسه: نباید درگیر جنگ با روسیه شویم
سخنگوی دولت فرانسه گفت: در کنار مردم اوکراین هستیم اما نباید وارد جنگ با روسیه شد.
«گابریل آتال» سخنگوی دولت فرانسه در گفتوگو با شبکه «فرانس۲» گفت: نباید وارد جنگ با روسیه شد.
وی افزود: فرانسه از طریق کمک های انسان دوستانه در کنار مردم اوکراین است.
آتال تاکید کرد: هدف متوقف کردن جنگ است و نه گسترش آن.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه/۲ اسفندماه با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانتسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
**تعداد پناهجویان اوکراین به سه میلیون نفر رسید
سخنگوی سازمان بینالمللی مهاجرت گفت: تعداد افرادی که از آغاز تهاجم ارتش روسیه به اوکراین از این کشور فرار کردهاند به سه میلیون نفر رسیده است.
پل دیلون روز سهشنبه در یک نشست مطبوعاتی سازمان ملل متحد اظهار داشت: از این آمار بر اساس آمار صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را کودکان تشکیل میدهند.
یونیسف صبح امروز نیز گزارش داد که هر ثانیه، یک کودک اوکراینی پناهجو شده است.
به گفته سخنگوی سازمان بینالمللی مهاجرت، از سه میلیون پناهنده ثبت شده ۱۵۷ هزار نفر نیز از اتباع کشورهای دیگر هستند که از اوکراین فرار میکنند.
**بازتاب سخنان لاوروف درمورد تضمین کتبی آمریکا به روسیه در رسانه های غربی
رسانه های خارجی روز سه شنبه به سخنان سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه پرداختند در مورد اینکه مسکو از واشنگتن تضمین کتبی دریافت کرده مبنی بر اینکه تحریم هایی که به خاطر جنگ اوکراین علیه روسیه اعمال شده است، به سطح همکاری مسکو با تهران مربوط نمی شود.
خبرگزاری فرانسه در این مورد در گزارشی نوشت: لاوروف در یک کنفرانس مطبوعاتی با همتای ایرانی اش در مسکو به خبرنگاران گفت: ما تضمین های کتبی دریافت کرده ایم و آنها در متن توافق در مورد ازسرگیری برنامه جامع اقدام مشترک در ارتباط با برنامه هسته ای ایران گنجانده شده است.
لاوروف اضافه کرد که تضمین های گرفته شده از واشنگتن، از نقش روسیه در احدای نیروگاه هسته ای بوشهر در ایران محافظت می کند.
**چین نفت عربستان را به یوان می خرد
عربستان سعودی در حال گفتوگوهایی فعالانه با پکن بر سر آن است تا بخشی از نفت خود را به یوان( واحد پول چین) به چینی ها بفروشد.
این اقدام خدشه دیگری بر سلطه دلار آمریکا بر بازار جهانی نفت و نشانه دیگری از تغییر از سوی بزرگترین صادرکننده نفت خام به آسیا است.
افراد مطلع در این زمینه گفتند گفتوگوها با چین بر سر قراردادهای نفتی بر پایه یوان در طول ۶ سال گذشته در جریان بوده اما امسال و به دلیل نارضایتی فزاینده سعودیها نسبت به تعهدات بلندمدت امنیتی آمریکا در خصوص این پادشاهی سرعت گرفته است.