نیویورک- ایرنا- سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه در کنفرانس مطبوعاتی خود با تائید خبر سفر جو بایدن در تاریخ ۲۴ مارس (۴ فروردین) به بروکسل جهت شرکت در نشست فوق‌العاده ناتو، گفت: در این نشست در مورد حمایت از اوکراین و مردم آن و نیز تقویت همکاری فرا آتلانتیک در پاسخ به تجاوز روسیه به اوکراین بحث خواهد شد.

به گزارش ایرنا، جن ساکی در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی افزود: رئیس جمهور آمریکا همچنین در نشست برنامه ریزی شده شورای اروپا شرکت خواهد کرد تا در مورد نگرانی‌های مشترک ما در ارتباط با اوکراین، از جمله تلاش‌های فرا آتلانتیک برای تحمیل هزینه‌های اقتصادی به روسیه، ارائه حمایت‌های بشردوستانه از مردم جنگ زده اوکراین و سایر چالش‌های مربوط به درگیری‌ها در این کشور را مورد بحث قرار دهد.

جن ساکی همچنین درخصوص تحریم‌های روسیه علیه مقامات آمریکایی از جمله بایدن رئیس جمهور آمریکا افزود: هیچ یک از ما قصد سفر به روسیه را نداریم و در روسیه نیز حساب بانکی باز نکرده ایم بنابراین ما به مسیر خود ادامه خواهیم داد.

پیشتر «شارل میشل» رئیس اتحادیه اروپا نیز در توئیتی نوشت: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پنجشنبه ۲۴ مارس(۴ فروردین) به رهبران اتحادیه اروپا می‌پیوندد تا در مورد حمایت از اوکراین و مردم آن و تقویت همکاری فرا آتلانتیک در پاسخ به تجاوز روسیه به اوکراین بحث کنیم.

این دومین سفر بایدن به پایتخت بلژیک از زمانی است که سکان دولت را به دست گرفته است. او تابستان گذشته نیز برای شرکت در نشست سران اروپا و ترمیم روابط فرا آتلانتیک در دوران پسا ترامپ راهی بروکسل شد.

اما سفر هفته آینده بایدن به بروکسل در حالی صورت می‌گیرد که کشورهای غربی تحریم‌های سنگینی را علیه روسیه وضع کرده و در حال تجهیز نظامی اوکراین هستند.  

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد: من یک نشست فوق‌العاده را در ۲۴ مارس در مقر ناتو تشکیل داده‌ام. ما درباره حمله روسیه به اوکراین، حمایت قوی خود از اوکراین و تقویت بیشتر بازدارندگی و دفاع ناتو خواهیم پرداخت. 

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه/۲ اسفندماه با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانتسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

وی سه روز پس یعنی پنجشنبه (۵ اسفند)  آغاز «عملیات نظامی ویژه» علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین همچنان ادامه دارد.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا حتی قبل از اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین، تحریم‌هایی را علیه مسکو وضع کرده بودند.