سنندج- ایرنا- معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: مراسم نوروزگاه از دوم تا ۱۲ فروردین ماه سال آینده در عمارت‌های تاریخی شهر سنندج برگزار می‌شود.

آرمان وطن دوست روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: خانه کُرد و عمارت خسروآباد سنندج میزبان برگزاری مراسم نوروزگاه هستند که هر روز برنامه‌های فرهنگی و هنری و آیین‌ها و سنت‌های نوروزی در این مراسم برگزار می‌شود.

وی افزود: علاوه بر این پیش بینی شده که نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در شهر سنندج و چهار دیگر استان برای ایام عید نوروز برپا شود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی کردستان گفت: در روز ۲۶ اسفندماه نیز میزبان جشن جهانی نوروز هستیم که این جشن با حضور سفرا، رایزن‌های فرهنگی و اقوام مختلف کشور در شهر سنندج برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در سطح استان پنج هزار تخت در قالب ۳۲ هتل، ۲ هتل آپارتمان، ۲۴ مهمانپذیر و ۲۸ اقامتگاه بومگردی آماده اسکان و پذیرایی مسافران نوروزی است.

وطن دوست اضافه کرد: امسال هیچ افزایش نرخی را تاسیسات گردشگری اعم از واحدهای پذیرایی و اقامتی استان نداریم و همه این واحدها برای خدمات دهی به مسافران نوروزی استانداردسازی شده اند.

وی با اشاره به وجود ۸۰ راهنمای گردشگری کارت دار و سازمان یافته در استان، افزود: در هر شیفت ۳۰ تا ۳۵ نفر راهنمای گردشگری در جوار جاذبه‌های تاریخی و طبیعی استان به امر راهنمایی و ارائه خدمات به مسافران نوروزی می پردازند. 

معاون میراث فرهنگی کردستان با بیان اینکه دوره‌های آموزشی ویژه تاسیسات گردشگری در کل استان برگزار شده، ادامه داد: نظارت‌ بر صنوف و تشکل‌های گردشگری در این ایام تشدید شده و با همکاری دستگاه‌های اجرایی مرتبط گشت‌های مشترکی برای نظارت بر ارائه خدمات و کالا در سطح استان صورت گرفته است.

وی یادآور شد: طراحی ۱۲ تور مجازی، تهیه اپلیکیشین‌ و چاپ اقلام تبلیغاتی شامل نقشه و بروشورهای معرفی استان از جمله دیگر اقدامات صورت گرفته بوده است.

پارک آبیدر و موزه خانه کُرد سنندج، دریاچه زریبار مریوان، منطقه هورامان، غار کرفتو دیواندره، روستای پالنگان کامیاران، بازار شهرهای سنندج، بانه و مریوان و قرآن تاریخی نگل از جمله مکان‌های گردشگری استان کردستان است که هرساله بیشترین آمار بازدید گردشگران را به خود اختصاص می‌دهد.

تاکنون ۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول(بناها، محوطه و تپه‌ها)، قنات و مکان‌های طبیعی در استان کردستان شناسایی شده که از این تعداد ۹۵۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.