تهران - ایرنا - پس از ماه‌ها تعلیق مذاکرات میان دولت ونزوئلا و مخالفان، رئیس مجلس ملی این کشور از آمادگی برای پیشبرد روند گفت‌وگوی فراگیرتر با مشارکت همه بخش‌های این کشور خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری پرنسا لاتینا، "خورخه رودریگس" رئیس مجلس ونزوئلا اعلام کرد در مرحله جدید فعال‌سازی گفت‌وگو، تغییر قالب‌بندی مذاکرات میان دولت و اپوزیسیون، همه گروه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور باید در کنار بخش‌های فرهنگی، دانشگاهی، مذهبی، دانشجویی و به طور کلی همه اقشار جامعه حضور داشته باشند.

رودریگس خاطرنشان کرد "مذاکرات آتی باید منعکس کننده واقعیت نقشه سیاسی موجود در ونزوئلا پس از برگزاری انتخابات پارلمانی ۲۰۲۰ و انتخابات منطقه‌ای و محلی ۲۰۲۱ باشد".

این مقام ونزوئلایی یادآور شد که در سال‌های گذشته، برخی مخالفان تحت کنترل و نظارت عوامل خارجی، کودتا را در دستور کار قرار دادند، حال آنکه برخی سازمان‌های مخالف دولت تصمیم گرفتند با رویکردی ملی‌گرایانه، مسیر دموکراتیک و قانون اساسی را در پیش بگیرند.

رودریگس که از نمایندگان "حزب سوسیالیست متحد ونزوئلا" است همچنین تاکید کرد فعال شدن مجدد گفت‌وگوها بر خلاف روندهای قبلی، در سناریو صلح و ثبات ملی باتوجه به زمینه‌های قطبی شدن و درگیری سیاسی در این کشور آمریکای جنوبی صورت می‌گیرد.

از سرگیری روند توافق‌ها و مذاکرات در ابتدا از طریق یک دوره فشرده رایزنی‌ها و نشست‌ها با همه عوامل مخالفان و همچنین بخش‌های اقتصادی و اجتماعی انجام می‌شود.

نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا اخیرا از تصمیم دولت مبنی بر فعال‌سازی مجدد گفت‌وگوهای ملی و پیشبرد روند توافق جامع‌تر و فراگیرتر خبر داد.

رئیس دولت ونزوئلا همچنین از برقراری ارتباط با تمام بخش‌هایی که علاقه مند به تضمین صلح و بهبود اقتصادی در این کشور آمریکای جنوبی هستند، حمایت کرد.

مذاکرات دولت ونزوئلا و مخالفان پس از چندین تلاش ناموفق در سال‌های اخیر در حالی روند پیشرفت و تعاملی میان دو جناح را از ۱۳ اوت (۲۲ مرداد) فراهم کرده بود که استرداد الکس ساب تاجر کلمبیایی و از نزدیکان دولت نیکلاس مادورو به آمریکا به منزله سنگ‌اندازی دوباره در مسیر این گفت‌وگوها، موجب توقف مذاکرات شد.

خورخه رودریگس در آن زمان اعلام کرد: تصمیم برای تعلیق مذاکرات نشانه اعتراض عمیق ونزوئلا به رفتار خشونت آمیزی است که علیه یکی از اعضای تیم کاراکاس صورت گرفته است.

پس از ماه‌ها تعلیق، دولت ونزوئلا در حالی خبر از آغاز مجدد گفت‌وگوها به منظور دستیابی به ثبات سیاسی و مصالحه در این کشور آمریکای جنوبی می‌دهد که تحریم‌های اقتصادی و مداخله‌های واشنگتن، ونزوئلا را با دشواری‌های بیشماری مواجه کرده است.

با این حال، دولت کاراکاس همزمان در دو جبهه فشارهای آمریکا و فعالیت‌های مخالفان در داخل مبارزه کرده است و همواره طی این سال‌ها بر مقاومت و ایستادگی در برابر زورگویی‌های واشنگتن و همچنین استقلال ونزوئلا تاکید داشته و به نظر می‌رسد نتایج مطلوبی در این مسیر به دست آورده است.

دولت مادورو در سال‌های اخیر با وجود مواجهه با فشارهای سنگین کاخ سفید توانست با سازوکارهای مختلف از جمله تقویت روابط با هم‌پیمانان راهبردی‌اش در برابر مشکلات ایستادگی کند.