سید محمد رضا طاهری روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در حالحاضر نیز چند واحد فرآوری و بستهبندی آبزیان با نامهای تجاری معروف با ظرفیت تولید حدود ۱۰ هزار تُن محصول در طول سال در ناحیه شیلاتی شهرک صنعتی شکوهیه قم فعال است.
وی افرود: قم از ظرفیت بالایی برای تولید و فرآوری آبزیان برخوردار است و ما تلاش میکنیم شرایط برای حضور سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در این بخش بیشازپیش تسهیل شود، همچنین در همین راستا میکوشیم میزان مصرف آبزیان در سفره مردم قم نیز بیشتر شود.
وی ادامه داد: طی سالجاری با تلاش صورت گرفته بیش از ۲هزار تُن انواع آبزیان گرمابی،سردابی، خاویاری، تیلاپیا و بیش از ۶ میلیون قطعه ماهیان زینتی در ۳۴۷ مرکز پرورش ماهی استان تولید شد که این میزان در سال آینده روند رو به رشدی خواهد داشت.
طاهری گفت: فعالیت پرورش آبزیان در قم همسو با فعالیت کشاورزی بوده و در استخرهای دومنظوره ذخیره آب کشاورزی انجام میگیرد، به این صورت که آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات، از استخرهای دومنظوره ذخیره آب عبور نموده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آن، برای پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری، تیلاپیا و ماهیان زینتی استفاده میشود.
وی بیان داشت: قم دارای ۶ مرکز تولید ماهیان خاویاری با ظرفیت پروانه بهرهبرداری ۹۰ تن گوشت و ۵.۴ تُن خاویار پرورشی است و سال گذشته جایگاه ششم کشور را در تولید خاویار پرورشی بهدست آورد.
وی ادامه داد: بیشترین میزان تولید آبزیان استان به ترتیب در شهرستانهای قم، جعفرآباد و کهک انجام میشود و ۳۵۹ نفر به صورت مستقیم در این بخش اقتصادی مشغول بهکار هستند.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.