به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، هر ساله در آخرین روزهای اسفندماه، مردم برای آغاز سال جدید به دنبال خرید مایحتاج خود هستند، به طوری که میزان فروش و تامین کالا در بازار از سوی نهادهای مسوول افزایش مییابد تا کمبودی در این بخش برای مردم به وجود نیاید؛ اما در روزهای پایانی سال ۱۳۹۹، هیچ چیز نوید شبهای آرام نوروزی را نداشت، زیرا از یک سو هنوز واکسیناسیون کرونا انجام نشده بود و مردم در معرض خطر ابتلا قرار داشتند و از سوی دیگر قیمت کالاهای اساسی همراه با نرخ ارز، طلا و مسکن شیب صعودی را با سرعت طی میکرد.
نگاهی به نحوه توزیع کالاهای اساسی در دولت قبل
سوء تدبیر دولت دوازدهم در اسفندماه سال ۹۹ به گونه ای بود که با کمبود کالاهای اساسی همچون روغن، مرغ و تخم مرغ و شکر، در نقاط مختلف کشور مواجه بودیم و مردم برای گرفتن چند بطری روغن یا چند کیلو مرغ و تامین سبد خانوار خود باید ساعتها در صف میایستادند.
خانوارهای ایرانی در حالی روزهای پایانی اسفند ماه سال ۱۳۹۹ و نوروز ۱۴۰۰ با گرانیها دست و پنجه نرم کردن میکردند که برای خرید و تهیه مایحتاج خود نیز با مشکلات متعددی مواجه شدند به طوری که برای خرید روغن و مرغ باید ساعتها در صف میایستادند.
البته این تمام ماجرا نبود؛ زیرا صفهای طولانی نهتنها موجب افزایش ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن میشد، بلکه این امکان وجود داشت که بعد از ساعتها حضور در خیابان، مردم دست خالی به خانه بازگردند، در حالی که ایرانیان پس از ایام عید نوروز باید به استقبال ماه مبارک رمضان نیز میرفتند.
این روند به گونهای بود که مجلس شورای اسلامی در مصوبه ای خواستار توزیع کالاهای اساسی از سوی دولت با کوپن یا کارت اعتبار الکترونیک شد، اما دولت دوازدهم در مقابل این مصوبه مقاومت بسیاری نشان داد و مدعی عدم کمبود کالا در بازار شد.
با ادامه تشکیل صف های طولانی مردم در کشور برای تامین اقلامی مانند مرغ، تخم مرغ، شکر و روغن، دولت دوازدهم روزهای پایانی سال ۱۳۹۹ مجبور به اختصاص کالاهای اساسی با دریافت کدملی در برخی مناطق شد تا میزان عرضه کالا مشخص باشد و بتواند تا حدی بر وضعیت به وجود آمده کنترل داشته باشد، در این میان درگیری های نیز به وجود آمد زیرا مردم تحت آسیب های فراوان با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کردند و روزهای سختی را به لحاظ اقتصادی و دغدغه های خانوار پشت سر می گذاشتند.
تغییر دولت و احیای کرامت مردم
براساس این گزارش مردادماه امسال آیین تنفیذ و تحلیف آیت الله «سید ابراهیم رییسی» به عنوان رییس جمهوری دولت سیزدهم برگزار شد و اقتصاد کشور در مسیر دیگری قرار گرفت، زیرا دستورالعملهای دولت جدید به سرعت به سمت تامین سفره مردم ابلاغ شد و دولت تلاش کرد تا با کنار مردم ایستان، قدمی در راستای بهبود اوضاع به وجود آمده کند.
کابینه دولت سیزدهم با رای قاطع مجلس شورای اسلامی از شهریورماه امسال کار خود را آغاز کرد و بر اساس دستورات رییس جمهوری، اقدامات لازم برای تامین بازار و کنترل قیمتها آغاز شد؛ از سوی دیگر با تدابیر مختلف نرخ دلار و مسکن روند کاهشی را در پیش گرفت که موجب بهبود اقتصاد و درآمدهای عمومی مردم شد.
اقدام جهادی در واکسیناسیون و بازگشت رونق به بازارها
بر اساس همین شرایط در دولت سیزدهم با تدابیر جهادی، توزیع گسترده کالاهای اساسی انجام شد که بر اساس آن در آخرین روزهای سال ۱۴۰۰ شاهد آرامش و وفور اقلام سفره مردم در بازار هستیم و با انجام واکسیناسیون عمومی در ۶ ماه گذشته نگرانی برای شیوع و ابتلا به این ویروس وجود ندارد و با حذف محدودیتها و ممنوعیتها، همه میتوانند به راحتی ترددهای خود را انجام دهند.
در آستانه نوروز ۱۴۰۱ تامین بازار به گونهای انجام شده که مردم به راحتی و در آرامش اقدام به خرید کالاهای مورد نیاز خود میکنند و کمتر کسی به یاد روزهای سخت سال گذشته میافتد که باید برای چند بطری روغن یا چند کیلو مرغ ساعتها مشکل را تحمل میکردند تا بتوانند سبد خانوار خود را تامین کنند.
این روند در دولت سیزدهم به گونهای است که کالاهای اساسی نه فقط برای ایام عید که برای ماه مبارک رمضان نیز تامین شده است و مردم میتوانند بدون نگرانی و دغدغه اعمال دینی خود را به جای آورند.
مردم در حالی به استقبال بهار ۱۴۰۱ میروند که دغدغهای برای تهیه کالاهای اساسی خود ندارند و به راحتی میتوانند کالای مورد نیاز خود را خریداری کنند. هر چند مشکلات گرانی که دولت قبل مسبب آن است، همچنان پابرجاست، زیرا دولت سیزدهم با انبوهی از مشکلات دولت را تحویل گرفت که برای اصلاح و بهبود آن سالها زمان نیاز است.
دولت سیزدهم با برگرداندن اقتصاد به مسیر خود در جهت رفع مشکلات تولید گام برداشت که این موضوع در رشد اقتصادی پاییز امسال خود را نشان داد و با رشد تولید و توزیع و نظارت و پای کار بودند اجازه نداد مشکلات سال گذشته برای خانوارهای ایرانی تکرار شود.
بازگویی خاطرات تلخ
در ادامه تصاویر مربوط به اسفندماه سال ۱۳۹۹ و نوروز ۱۴۰۰ را مشاهده میکنید که مردم برای تهیه چند کیلو مرغ یا خرید روغن ساعتها در صفهای طولانی میایستادند.