به گزارش روز چهارشنبه از روابط عمومی سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی، «سید عبدالمجید اجتهادی» در این باره اظهار کرد: در پی بازدید رئیس جمهور از انبارهای اموال تملیکی استان بوشهر و سپس بازدید رییس قوه قضاییه، مرتفعسازی مشکلات این سازمان مورد توجه مسئولان قرار گرفت که یکی از مشکلات اساسی بحث ساختار این سازمان بود؛ به این صورت که ساختار اموال تملیکی از سال ۱۳۷۲ بدون تغییر بوده در حالیکه در سال ۱۳۹۲ برخی از وظایف گمرک در زمینه نگهداری کالا به سازمان اموال تملیکی محول شد بدون آنکه ساختار، ظرفیت و امکاناتی برای آن در نظر گرفته شود. به همین دلیل اصلاح ساختار این سازمان مورد تاکید ریاست جمهور قرار گرفت.
وی افزود: خوشبختانه ساختار پیشنهادی سازمان اموال تملیکی مورد تایید وزیر امور اقتصادی و دارایی و همچنین رییس سازمان امور استخدامی قرار گرفت که در نشست مدیران استانی این سازمان بصورت نمادین به امضای دکتر خاندوزی رسید.
تخلیه ۵۰ درصدی انبارهای کالا
اجتهادی در ادامه با اشاره به اقدامات مربوط به تعیین تکلیف اموال تملیکی عنوان کرد: با تلاشهای شبانهروزی کارکنان این سازمان در سراسر کشور و همچنین با همکاری سازمانهای مرتبط، حجم قابل توجهی از اموال تحت اختیار تعیین تکلیف شد و حداقل ۵۰ درصد انبارها طی ماههای اخیر تخلیه شد. در دوره مذکور میزان انهدام کالاها حدود ۳۰۰ درصد نیز افزایش یافت، بخشی از کالاها حکم برائت گرفته و به صاحبان آنها مسترد شد.
وی افزود: روند ساماندهی انبارها همچنان ادامه دارد و به طور موازی تجهیز و قفسهبندی آنها و همچنین کدگذاری اموال ذخیره شده در آنها در دست اقدام است. از سوی دیگر افزایش تعاملات میان سازمان اموال تملیکی و سازمان تعزیرات حکومی و دستگاه قضایی به منظور دریافت آرای قطعی پروندهها در زمان محدود از دیگر اتفاقات مثبت بود که ظرفیت مناسبی را برای سازمان ایجاد کرد.
مدیرعامل سازمان اموال تملیکی ابراز امیدواری کرد که طبق برنامه تحولی سازمان، اقدامات پیشبینی شده به بهترین نحو انجام شود و در پایان سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ شاهد مرتفعسازی مشکلات این سازمان باشیم.
اجتهادی با اشاره به تعیین تکلیف اموال متروکه گمرک شهید رجایی عنوان کرد: پیشبینی میشود طبق برنامه ارایه شده به دولت، وضعیت ۴ هزار کانتیر کالای متروکه مربوط به گمرک مذکور که از سوی رییس قوه قضاییه مورد تاکید قرار گرفته تا پایان مرداد ماه سال آینده تعیین تکلیف شود.
وی افزود: میزان پروندههای تعیین تکلیف شده استان هرمزگان در اسفند ماه سالجاری با میزان پروندههای تعیین تکلیف شده این استان در سال ۱۳۹۹ برابری میکند و این نشان از ایجاد تحولات مثبت در سازمان اموال تملیکی است. این اقدامات به اهتمام بیشتری ادامه خواهد یافت و امیدواریم وعدهای که به مردم و مسئولین دادهایم محقق شود.
فروش اموال تملیکی در بورس کالا به زودی اجرایی میشود
رییس هیات مدیره سازمان اموال تملیکی در ادامه به موضوع عرضه و فروش کالاهای تملیکی در بورس کالا پرداخت و از اجرایی شدن آن در سال آینده خبر داد.
این مقام مسئول در این باره عنوان کرد: عرضه اموال تملیکی در بورس کالا در آییننامه معاملات سازمان اموال تملیکی پیشاز اینها پیشبینیشده بود و از سوی دیگر در اصلاح قانون مبارزه با قاچاق نیز به تایید شورای نگهبان رسیده و به زودی لازمالاجرا میشود.
وی تصریح کرد: تعیین تکلیف اموال به عهده سازمان اموال تملیکی است و ما در زمینه عرضه اموال در بورس کالا به پیشواز این اتفاق رفته ایم. طی جلساتی با سازمان بورس کالا، کارگزاران مشخص شدهاند و سازمان آمادگی خود را برای عرضه آزمایشی اولین کالاها اعلام کرده است.
اجتهادی ابراز امیدواری کرد که در سال ۱۴۰۱ خرید و فروش اموال در بستر بورس کالا به میزان قابل توجهی توسعه یابد تا از این طریق شفافیت و فضای رقابت برای متقاضیان فراهم شود.