به گزارش ایرنا، مهدی دوستی روز پنجشنبه با اشاره به ترک خوردگی دیوار برخی واحدهای مسکونی روستاهای زلزله زده بستک بر اثر این زلزله، افزود: با توجه به نگرانی و اضطراب ایجاد شده در مردم مناطق زلزلهزده به دلیل زمین لرزه و پس لرزهها، چادر جهت اسکان مردم در روستاهای کانون اصلی زلزله توزیع شد.
وی ادامه داد: با وجود وقوع زلزله ای به بزرگی شش ریشتر و چندین پس لرزه به مرکزیت کوخرد شهرستان بستک در غرب استان هرمزگان،به لطف خداوند، بر اثر این زلزله، آسیب و تلفات جانی نداشتیم و بازگشایی یک محور روستایی مسدود شده بر اثر این زلزله نیز در حال انجام است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: زمین لرزه ۶ ریشتری بامداد پنجشنبه در بخش کوخرد بستک از توابع این استان تلفات انسانی و مصدوم نداشت.
مهرداد حسن زاده صبح پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا ضمن اشاره به وقوع سه پسلرزه ۴.۱، ۴ و ۳.۵ ریشتری پس از وقوع زلزله اصلی، افزود: پس وقوع زلزله ها، نیروهای ارزیاب و امدادی به محل زلزله حضور یافتند و گزارشی از میزان تخریب و فرو ریختن دیدار و منازل تهیه کرده که پس از تکمیل آن به اطلاع عموم خواهد رسید.
وی با بیان اینکه کانون این زلزله در روستاهای کوخرد و جناح و مهران بستک بوده، ادامه داد: ضمن آماده باش به کل استان و استقرار در ستاد بحران، تاکنون سه تیم اورژانس، توزیع برق و راهدارای به محل زلزله اعزام شده، یک مورد افتادگی تیر برق داشتیم که متعاقب آن ۲ روستای بند کوه و هرسین بدون برق هستند، همچنین روستای لاوردین در بستک قطعی برق داشته و ارتباط تلفنی با این روستا قطع است؛ مناره مسجدی در لاور دین ترک خورده و ریزش کوه داشتم اما مسیر تردد باز است. همچنین برق روستای کوخرد هم قطع شده که در حال وصل آن هستیم.
بر اساس گزارش مرکز لرزهنگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زمین لرزه شدیدی به بزرگی ۶ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) در طول جغرافیایی ۵۴.۶۵ و عرض جغرافیایی ۲۶.۸۹ و در عمق ۱۰ کیلومتری از سطح زمین بامداد پنجشنبه حوالی کوخرد در استان هرمزگان را لرزاند.
این زمین لرزه در فاصله ۲۷ کیلومتری کوخرد بندرعباس با ۱۶۵ کیلومتر و شیراز با ۳۶۸ کیلومتر نزدیک ترین مراکز استان ها به کانون این زمین لرزه به وقوع پیوسته است.
مرکز لرزهنگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زمان وقوع این زمین لرزه را ساعت ۲ و ۴۵ دقیقه و ۴۴ ثانیه بامداد پنجشنبه اعلام کرده است.
۱۷ اسفندماه جاری نیز زلزله ای با قدرت ۴.۲ در امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۳ صبح در عمق ۱۲کیلومتری واقع در ۲۵ کیلومتری بندرمقام، ۲۶ کیلومتری پارسیان، هرمزگان و ۲۸ کیلومتری لامرد فارس رخ داد.
استان هرمزگان یکی از مناطق زلزله خیز کشور بوده و هر ماه شاهد وقوع زلزله های کوچک و بزرگ هستیم که در ماه جاری و ماه اخیر زلزله هایی تا ۵ ریشتر هم به وقوع پیوسته بود که بنا به اظهار مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان، به واسطه مقام سازی واحد مسکونی از سوی بنیاد مسکن در روستاها، در برابر عمده این زلزله مقاوم هستند.
در ۲۳ آبانماه امسال نیز ۲ زلزله بزرگ ۶.۴ و۶.۳ ریشتری در روستاهای بخش فین بندرعباس رخ داد که هرچند تلفات انسانی کمی داشت اما خسارت های مالی فراوانی در روستاها حدود ۳ هزار و ۱۰۱ واحد احداثی و یکهزار و ۶۰۰ واحد تعمیری و شهری ۵۸۲ واحد مسکونی تعمیری کارشناسی و اطلاعات خانوارها در سیستم ثبت شد که نیاز به ساخت و ساز دارد و در این زمینه نهادهای امدادی و خدماتی و حتی صنایع استان با همکاری بنیاد مسکن در حال ساخت این واحدها هستند. در این زمینه معاون عمرانی استانداری مامور شده که به طور شبانهروزی بر این امور نظارت کند.
در جریان این زلزله با دستور حضرت آیت الله رییسی، بلافاصله معاون اول رییس جمهوری به همران وزرای نیرو و بهداشت و درمان به هرمزگان سفر کردند و پس از آن معاون اقتصادی رییس جمهوری از محل زلزله بازدید کرده و تصمیم های خوبی برای رفع مشکل مردم گرفته شد.
احداث، بازسازی و تعمیر منازل آسیب دیده، جبران خسارت دامداران آسیب دیده از زلزله، راهاندازی بنگاه های کوچک به منظور تامین اشتغال مردم با کمک بنیاد برکت، احداث سوله بحران، راهاندازی پایگاه های امداد روستایی، تعمیر مدارس آسیب دیده، کمک به توسعه امکانات درمانی و افزایش تخت های بیمارستانی از جمله مصوبات مهم سفر محمد مخبر به هرمزگان بود.
در جریان آن زمین لرزه ها، روستاهای بخش فین بندرعباس شامل «رضوان»، «ذرتو»، «کوه سیاه»، «گیشان غربی و شرقی»، «آب بالا و آب پایین»، «آب شیرین بالا و آب شیرین پایین»، «مزرا بالا و پایین» و «سیاهو» بیشترین آسیب از زلزله دیدند که با مدیریت وی تلاش برای آواربرداری و بازسازی در این مناطق با حضور جهادی نیروهای بسیج، سپاه، استانداری، هلال احمر، بنیاد مسکن و دیگر ارگان ها انجام شده و در حال ساخت مسکن هستند.
استاندار هرمزگان هشتم دیماه سال جاری اعلام کرد: با موافقت هیات دولت سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار به صورت هزینه ای و تملک دارایی سرمایه ای برای بازسازی بخشهای خسارت دیده اماکن مسکونی شهری و روستایی و تاسیسات زیربنایی معابر شهری و جادهها ناشی از زلزله آبانماه سال جاری در این استان تصویب و ابلاغ شد.
مهدی دوستی افزود: همچنین مبلغ چهار هزار و ۷۴۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت نیز از طریق بانکهای عامل به منظور جبران خسارت های ناشی از وقوع زلزله در استان هرمزگان پرداخت می شود.
وی بیان داشت: این مصوبه از سوی مخبر معاون اول رییس جمهوری، برای اجرا به دستگاه های مربوط استان هرمزگان، ابلاغ شد.
استاندار هرمزگان تصریح کرد: تاکنون افزون بر ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار به صورت مستقیم و غیرمستقیم از سوی اداره کل بنیاد مسکن استان با همکاری استانداری، جهت بازسازی مناطق زلزله زده فین بندرعباس، هزینه شده است.
همچنین۱۳ بهمن جاری توزیع یک هزارو ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبارات ابلاغی به منظور جبران خسارت های ناشی از زلزله به زیرساخت های استان هرمزگان و ۶۰ طرح مصوب کارگروه زیربنایی استان، در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه هرمزگان به تصویب رسید.
این اعتبار در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان هرمزگان به ریاست مهدی دوستی استاندار هرمزگان و با حضور اعضای این شورا تصویب شد و توزیع اعتبار ابلاغی برای جبران خسارتهای ناشی از زلزله به زیرساختهای استان هرمزگان در زمینههای مختلف از جمله آموزش و مدارس، آب، برق، راه و حمل و نقل،عمران شهری و روستایی و کشاورزی ، با موافقت اعضا مصوب شد.