مهدی ایزدی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برنامههای بهارانه پایگاه باغ جهانی عباسآباد طبق تقویم اجرایی فعالیتها و برنامههای نوروزی که برای پایگاهها، موزهها و اماکن تاریخی کشور تدوین شده، از ۱۵ اسفند با درختکاری آغاز شد و تا پایان تعطیلات با عناوین گوناگون و برنامههای متنوع ادامه خواهد داشت.
وی افزود: روز جمعه ۲۷ فروردین ویژهبرنامه نوروزخوانی توسط استاد محمدرضا اسحاقی گرجی در این پایگاه برگزار میشود. اجرای نقالی و شاهنامهخوانی توسط مرشد سید احمد میرصالحی و همچنین اجرای موسیقی زنده مازندرانی هم از دیگر برنامههای آخرین جمعه سال است که در باغ عباسآباد برگزار میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه در زمان تحویل سال نو مراسم سراسری تحویل سال در این پایگاه نیز برگزار میشود، برنامههای نوروزی این پایگاه میراثی از یکم فروردین با تکرار نوروزخوانی توسط استاد اسحاقی گرجی و اجرای نمایش هفتسینگردانی توسط یک گروه بومی ادامه مییابد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران افزود: دوم فروردین نیز در باغ جهانی عباسآباد برنامه اجرای موسیقی مازندرانی تدارک دیده شده است. در این روز گروه پیشکسوتان ورزش باستانی بهشهر به رسم جشنهای بومی مازندران مسابقه کشتی محلی مازندران را در محوطه باغ جهانی عباسآباد اجرا میکنند.
ایزدی اظهار کرد: در سومین روز فروردین اجرای موسیقی سنتی ایرانی و شاهنامهخوانی و نقالی برای مسافران و بازدیدکنندگان این باغ تدارک دیده شده است. چهارم فرودین نیز کاروان دفنوازان در محوطه باغ به اجرای برنامه میپردازند و تعدادی از باستانیکاران استان حرکات نمایشی ورزش زورخانهای را اجرا میکنند.
به گفته این مسئول برنامههای دیگری مانند عروسکگردانی با موضوع خنیاگری نوروز، اجرای نمایش هفتسین، برپایی ایستگاه نقاشی کودکان، ایستگاه عکاسی، ایستگاه مصاحبه و فیلمبرداری و گلآرایی باغ نیز برای همه روزهای نوروز ۱۴۰۱ تدارک دیده شده است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران تصریح کرد: با توجه به قرار گرفتن باغ عباسآباد در میان جنگلهای هیرکانی، زمانبندی اجرای برنامهها منوط به مساعد بودن شرایط جوی است و در صورت نامساعد بود وضعیت اقلیمی زمان برنامهها تغییر میکند.
باغ تاریخی عباسآباد بهشهر دارای ۱۳۴ هکتار عرصه و یکهزار و ۵۷۰ هکتار حریم است. این مجموعه شامل سد عباسآباد، مخزن و دریاچه سد، گلباغ، کاخ، حمام، آسیاب آبی و ۲ برج آجری است که به دستور شاه عباس اول صفوی در سالهای ۱۰۲۰ و ۱۰۲۱ هجری قمری در محلی که پیشتر «خرگوران» نام داشت ساخته شد و در حال حاضر مهمترین باغ غیر کویری ایران به شمار میآید.