به گزارش روز جمعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر بهرام عیناللهی در نشست با رییس و معاونان این دانشگاه افزود: در فرصت باقی مانده برای خدمتگزاری و ارائه خدمات ثمربخش به مردم باید نهایت تلاش خود را داشته باشیم و در این راستا وزارت بهداشت از برنامه های دانشگاههای علوم
پزشکی برای توسعه خدمت رسانی و افزایش رضایتمندی مردم حمایت لازم را خواهد داشت.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر توسعه خدمات بهداشتی و نظام شبکهای تاکید دارند، ادامه داد: توسعه خدمات بهداشتی و افزایش فعالیت بهورزان در مناطق روستایی، توجه به سلامت روان به ویژه در دوران پسا کرونا، گسترش خدمات پزشک خانواده، صیانت از جمعیت و توجه به موضوع
فرزندآوری از جمله مواردی است که در حوزه بهداشت باید به آن توجه شود.
برنامه محوری و تحول در آموزش
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این نشست گفت: برنامه محوری و تحول و نوآوری در آموزش از رویکردهای معاونت آموزشی این دانشگاه به شمار میرود.
دکتر ابوالفضل خواجوی راد با بیان اینکه توجه به شاخصها و هرم سنی اعضای هیات علمی یکی از دغدغه های معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است، افزود: گروههای پایه و بالینی مشکلاتی را در هرم سنی دارند، بنابراین در برنامه جذب اعضاء به این موضوع توجه ویژهای شده است.
وی الکترونیکی شدن فعالیتها و خدمات را از دیگر برنامه ها عنوان کرد و ادامه داد: در سال آینده تلاش می شود بیشتر فرایندهای معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت الکترونیکی ارائه شود.
وی تصریح کرد: الزام تدوین برنامه عملیاتی در تمامی دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دیگر برنامه ها به شمار می رود تا بتوان ضمن شناخت نقاط قوت و قابل بهبود، اولویتهای هر دانشکده نیز تعیین و بر اساس آن گام برداشته شود.
دکتر خواجوی راد بومیسازی و تدوین "کوریکولوم های" آموزشی، توانمندسازی استادان دانشگاه، ارزیابی اعضای هیات علمی، توسعه آموزش مجازی و ایجاد دانشکده مجازی، کسب مرجعیت علمی، استفاده از ظرفیت استعدادهای درخشان، توسعه تحصیلات تکمیلی بر اساس اهداف دانشگاه های
نسل سوم، اتخاذ سیاست های تشویقی و در نظر گرفتن بورس برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، راه اندازی فلوشیپ در رشته شبیهسازی، توسعه و تجهیز مرکز مهارت های بالینی را از برنامه های معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برشمرد.
پزشکی از راه دور و جلوگیری از اعزام ۴۷۰ بیمار کرونایی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: با اجرای برنامه پزشکی از راه دور در استان خراسان بزرگ از اعزام بیش از ۴۷۰ بیمار مبتلا به کرونا به مشهد در موجهای پنجم و ششم جلوگیری شد.
دکتر شاپور بدیعی افزود: در قالب این برنامه ، مشاوره های تخصصی لازم برای درمان بیماران توسط متخصصان و اعضای هیات علمی در قالب "تله مدیسن" ارائه شده است که ضمن بهبود کیفیت خدمات از اعزام بیماران نیز جلوگیری می شود.
وی طراحی و راه اندازی سامانه نظارت بر مراکز درمانی را از مهمترین اقدامات برشمرد و ادامه داد: بر این اساس بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ موسسه درمانی به طور مستقیم مورد ارزیابی قرار میگیرند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تمامی افرادی که به عنوان مداخله گر سلامت مشخص می شوند در این سامانه به ثبت می رسند، گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده بناست، این سامانه در تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور عملیاتی شود.
بدیعی توسعه گردشگری سلامت و هدایت بیماران از مبدا تا مقصد را از دیگر اقدامات برشمرد و ادامه داد: در حال حاضر ۲۱ بیمارستان و مرکز درمانی دولتی و خصوصی در مشهد مجوز گردشگری سلامت یا IPD را دریافت کردهاند و براین اساس تنها در این مراکز امکان ارائه خدمات به گردشگران سلامت امکان پذیر است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در دوران شیوع کرونا با اجرای برنامه نظام ارجاع و سطح بندی خدمات، روند خدمات رسانی به بیماران به شکل مناسبی انجام شد، گفت: در این چهارچوب خدمات سطح یک علاوه بر مراکز خدمات جامع سلامت منتخب در ۱۴۰ درمانگاه بخش
خصوصی ارائه میشود، همچنین ۱۹ مرکز خدمات سطح دو را برعهده دارند و بیمارستان ها نیز در سطح سه و بستری به بیماران کرونایی خدمات ارائه میکنند.
دکتر بدیعی با اشاره به راه اندازی بیمارستان ولایت به عنوان تنها بیمارستان تمام الکترونیک کشور در مشهد افزود: بر اساس برنامهریزی های انجام شده، در سال آینده ۵۰ درصد بیمارستان های زیر پوشش این دانشگاه الکترونیکی خواهند شد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر هفت هزار و ۷۷۸ تخت بستری در مشهد فعال است که ۷۰ درصد از آنها در بخش دولتی و ۳۰ درصد نیز متعلق به بخش خصوصی و غیردانشگاهی است که بر اساس شاخص ها اکنون با کمبود دو هزار و ۸۰۰ تخت بستری در این دانشگاه مواجه هستیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سالانه میلیون ها زائر از نقاط مختلف کشور وارد مشهد می شوند و زیر پوشش خدمات این دانشگاه قرار می گیرند افزود:در حال حاضر کمبود ۵۶ پایگاه اورژانس و آمبولانس از جمله مشکلات این دانشگاه به شمار می رود که لازم است مساعدت
های لازم در این خصوص صورت گیرد.
۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت خراسان رضوی اکنون زیر پوشش این دانشگاه قرار دارند که از این میزان ۴ میلیون و ۱۲۰ هزار نفر در شهرها و یک میلیون ۸۰ هزار نفر در روستاها واقع شدهاند.
دکتر سید جواد حسینی افزود: همچنین ۳۶۴ هزار نفر از اتباع خارجی ثبت شده در سامانه سینا توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد خدمات رسانی میشوند.
وی بیان کرد: هم اکنون ۷۶۵ خانه بهداشت، ۱۳۸ مرکز بهداشتی روستایی، ۱۰۱ مرکز شهری، ۴۷ مرکز شهری و روستایی و ۱۵۲ پایگاه بهداشتی و درمانی در حیطه دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است که این مراکز پیش از شیوع کرونا اقدامات تخصصی خود را در حوزه های مختلف بهداشتی و درمانی
ارائه می کردند، اما طی دو سال گذشته بیشتر فعالیتها بر روی موضوع واکسن و کرونا متمرکز بوده است.
مشهد ظرفیت تبدیل شدن به قطب مرجعیت علمی را دارد
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به ظرفیت های موجود، مشهد ظرفیت تبدیل شدن به قطب مرجعیت علمی کشور را داراست.
دکتر مجید غیور مبرهن با بیان اینکه در ۶ ماهه اخیر بالاترین تعداد نخبگان و پژوهشگران برتر از خراسان رضوی بودهاند، افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد اکنون ۱۸ دانشمند یک درصد برتر و پر استناد را دارد که پس از تهران بالاترین آمار کشور متعلق به این دانشگاه است.
وی با بیان اینکه اقدامات مهم پژوهشی متعددی در سال ۱۴۰۰ در این دانشگاه انجام شده که مهمترین آن راهاندازی مرکز یونسکو در این دانشگاه بود، اظهار داشت: معتقدیم که حضور ما در مراجع بینالمللی خیلی کمرنگ است، این درحالی است که راهاندازی مرکز یونسکو کمک بزرگی به استفاده
هرچه بهتر از توانمندیها و ظرفیتهای پژهشگران ایرانی خواهد کرد.
دکتر غیور خواستار تخصیص بودجه عادلانه در حوزه پژوهش شد و گفت: بودجه اختصاص یافته به حوزه پژوهش دانشگاه علوم مشهد در سال گذشته ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بود که در این زمینه خواستار تخصیص اعتبارات بیشتر هستیم.