تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۸

یزد-ایرنا- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد از ساماندهی و زیباسازی گذرهای گردشگری بافت تاریخی این شهر خبر داد.

به‌ گزارش روز جمعه روابط‌ عمومی این اداره‌کل، احمد آخوندی به اهمیت گل‌کاری و زیباسازی کوچه‌های بافت تاریخی اشاره کرد و افزود: برخی از کوچه‌های بافت تاریخی  با گلدان‌های گل تزئین شده و لوکیشن مطلوبی برای عکاسی شده‌اند.

وی با بیان اینکه منظر شهری به خصوص در بافت تاریخی از لازمه‌های جلب گردشگران است ادامه داد: تجربه چند سال اخیر نشان داده که گردشگران از کوچه‌ها و نقاطی که زیباسازی شدند استقبال زیادی می‌کنند و بعد تبلیغاتی مناسبی برای گردشگران دارد.

این مسئول اظهار کرد: ۶ نقطه در بافت تاریخی شهر یزد برای تزئین انتخاب‌شده و این کوچه‌ها با نصب گلدان‌ها و برخی از المان‌های مناسب زینت داده‌ و از طرفی این گلدان‌ها به نحوی نصب‌شده‌اند که به بافت تاریخی آسیبی وارد نکنند.

آخوندی با بیان اینکه با اقدامات متنوع باید محورهای گردشگری برای استقبال مسافران آماده شود بیان کرد: ما به دنبال استفاده از راهکارها و ایده‌های این‌چنینی از سوی طراحان و میراث دوستان به خصوص دانشجویان برای توسعه گردشگری هستیم و از ایده‌های مشابه استقبال می‌کنیم.

بافت قدیم یزد به عنوان نخستین بافت تاریخی شهری ایران، ۱۸ تیر ۹۶ در چهل و یکمین اجلاس کمیته میراث بشری سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در شهر کراکوف لهستان به ثبت جهانی رسید تا آرزویی چندین ساله با تلاش و پشتکار جمعی به واقعیت تبدیل شود.

بافت تاریخی یزد به مساحت ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسید.

استان یزد یکهزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده غیر منقول و ۶۰۰ بنای تاریخی ثبت شده ملی دارد که میزبان گردشگران داخلی و خارجی است.

این استان ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی ارزشمندی است.

یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخه‌ها، شیرینی، شهر قنات، قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته می‌شود.

استان یزد یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می‌کنند.