به گزارش ایرنا، توجیه و بهانه سعودی ها و ائتلاف تحت سردکردگی آنها برای تهاجم به یمن در ششم فروردین سال۹۴ بازگرداندن «عبد ربه منصور هادی»، رئیس جمهور مستعفی و فراری به قدرت بود، در حالی که نیت اصلی ریاض کوشش برای تغییر معادله های سیاسی در منطقه و داخل یمن به سود خود بود.
با این وجود کشورهای غربی از جمله آمریکا و اروپایی ها که خود را همواره داعیه دار و مدافع حقوق بشر می دانند نه تنها تهاجم عربستان و همپیمانان عرب آن به یمن را محکوم نکردند، بلکه خود در قامت بازیگر اصلی در جبهه حامی و مدافع کشتار ملت یمن از ائتلاف سعودی حمایت کرده و در واقع در تشدید این بحران نقش اصلی و تعیین کننده ایفا کردند.
عربستان در این مدت با همراهی حکام مرتجع عرب از جمله در امارات و بحرین و پشتیبانی غربی ها و صهیونیست ها با بمباران شهرها و روستاها در کنار نابودی گسترده زیرساخت های یمن، هزاران نفر از مردم بی پناه این کشور را در میان سکوت سازمان ها و نهادهای مدعی حقوق بشری قتل و عام و آواره کرده است.
سعودی ها در هفت سال اخیر حتی به بمباران و موشک باران هم اکتفا نکرده اند و برای نسل کشی یمنی ها را به محاصره درآورده و تحت شدیدترین اقدام ها، راه های دسترسی زمینی و دریایی به یمن را مسدود و مسیرهای ورود غذا، سوخت و دیگر مایحتاج ضروری مردم را مسدود کردند، اقدامی که بسیاری از فعالان اجتماعی و آزادی خواه منطقه و جهان برای آن توصیف «نسل کشی» به کار می برند.
حالا در مقابل سکوت دولت ها و نهادهای بین المللی از جمله مجامع حقوق بشری، ملت های منطقه و جهان با محکوم کردن جنایت های ائتلاف عربی – غربی و صهیونیستی علیه یمنی ها، با راه اندازی پویش جهانی خواستار رفع محاصر یمن شده اند.
در حالی که مردم یمن این روزها با سخت ترین و ناگوارترین شرایط غم انگیز از لحاظ انسانی و معیشتی دست به گریبانند، فعالان شبکه های اجتماعی از سراسر جهان با راه اندازی این کمپین خواستار رفع محاصره از ملت یمن هستند.
فعالان اجتماعی، حقوق بشری و رسانه ای سراسر جهان از هفته گذشته کمپین بین المللی گسترده ای را در شبکه های مجازی برای رفع محاصره یمن که شاهد بدترین بحران انسانی در جهان است، راه اندازی کردند، این پویش با عنوان «برداشتن محاصره یمن» با هدف روشنگری و همرسانی درد و رنج فراموش شده یمنی ها در نتیجه محاصره ائتلاف سعودی و بسیج تلاش ها برای پایان فوری محاصره راه اندازی شده است.
بسیاری از فعالان شبکه مجازی توئیتر با هشتگ #ارفعوا_الحصار_عن_الیمن " (به عربی) و EndTheSiegeOnYemen# به (انگلیسی) به این پویش پیوستند.
در همین پیوند، «محمدعلی الحوثی»، یکی از اعضای شورای عالی سیاسی یمن نیز در توئیتی از مردم کشورش خواست تا در بسترهای شبکه های مجازی به این پویش بپیوندند و ندای مظلومیت و مقاومت یمنی ها را در سراسر جهان بلند آوازه کنند.
«ضیف الله الشامی»، وزیر اطلاعرسانی دولت نجات ملی یمن نیز در واکنش به این پویش در توئیتر نوشت که «از نداهای آزادانه همگان در سراسر جهان که رنج و درد مردم یمن را احساس میکنند، قدردانی میکنیم و ملت یمن هرگز این مواضع انسانی و صادقانه را فراموش نمیکنند و وفاداری را با وفاداری پاسخ میدهند.»
یمن به دلیل تحریم های وحشیانه ائتلاف سعودی علیه این کشور اکنون و در آستانه ورود به هفتمین سالگرد تجاوز سعودی، شاهد دشوارترین و بحرانی ترین شرایط از حیث انسانی است و به شدت نیاز به کمک های بین المللی دارد.
بر اساس آخرین اعلام یونیسف، کودکان نخستین و بیشترین قربانیان بحران یمن هستند به طوری که از آغاز تهاجم عربستان و ائتلاف تحت سرکردگی آن به یمن حدود ۱۰۵ هزار کودک در این کشور کشته و زخمی شده اند.
طبق اعلام صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف)، جنگ یمن در حالی همچنان ادامه دارد که مثل همیشه کودکان نخستین و بیشترین قربانیان این بحران هستند، بحرانی که موجب از بین رفتن زیرساختها و امکانات بخشهای بهداشت و درمان، معیشت، اقتصاد، آموزش و... شده است.
اکنون سه میلیون و ۳۰۰ هزار آواره یمنی در مدارس و پناهگاهها بسر میبرند که به دلیل کمبود منابع آبی با خطر بیماریهای گوناگون مانند «کولیرا» مواجهند.
دو هزار و ۵۰۰ مدرسه نیز در این کشور به دلیل تخریب یا تبدیل به محل اسکان آوارگان از چرخه آموزش خارج شده و ۲ میلیون کودک یمنی از آموزش بازماندهاند.
یونیسف افزوده است که از زمان اوج گرفتن تنشها در یمن از هفت سال پیش تا کنون بیش از ۱۰ هزار و ۲۰۰ کودک یمنی کشته یا زخمی شده اند، در همین حال احتمال میرود آمار واقعی بسیار بالاتر از این رقم باشد.
ادامه جنگ و محاصره یمن از سوی سعودی ها منجر به بحران انسانی، اقتصادی، تخریب زیرساختهای بهداشتی، تغذیه، آب و زیر ساخت های آموزشی این کشور شده به طوری که از هر ۵ کودک ۴ کودک نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند که این آمار مربوط به حدود ۱۱ میلیون کودک است.
حدود ۵۰۰ هزار کودک یمنی نیز دچار سوء تغذیه شدید هستند و بیش از ۲ میلیون کودک از آموزش محروم شده اند.
به گفته مقام های سازمان ملل، ۱.۷ میلیون کودک به دلیل تداوم جنگ و حمله ائتلاف سعودی آواره شدهاند و ۱۵ میلیون غیرنظامی از جمله ۸.۵ میلیون کودک به امکاناتی مانند آب آشامیدنی، بهداشت و آموزش دسترسی ندارند.
خشونت، ناامیدی و بدبختی در یمن به امری فراگیر تبدیل شده و پیامدهای این وضعیت بیش از همه دامن کودکان و خانوادههای آنها را میگیرد، لذا امروز زمان آن رسیده که راه حل سیاسی پایدار برای پایان تهاجم عربستان و بحران یمن اندیشیده شود تا مردم و کودکان یمنی بتوانند در سایه صلح و آرامش زندگی عادی خود را از سر گیرند.