«حسین درودیان» روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به نامگذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان« تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین »اظهار داشت:مفاهیمی که رهبری از تولید و اشتغال عنوان کردن بسیار کلیدی و مهم است و نیازمند کار کارشناسی و دقیق است.
وی افزود: تولید در کشورمان ضعیف است و زیرساختهای مناسبی برای تولید ماندگار نداریم چرا که شرایط قابل پیش بینی برای آن وجود ندارد.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بیثباتی منجر میشود تا تولید پانگیرد گفت: شرایط غیر قابل پیش بینی و بی ثباتی در اقتصاد باعث مشکلاتی میشود.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات در اقتصاد ما بخش کشاورزی با اتکا به نهادههای ارزان قیمت است که در عمل موجب شده آنچه که این بخش تولید میکند جز ارزش واقعی نهادههای ارزان نباشد و فناوری و ارزش افزوده مولد بر روی آن انجام نمیگیرد.
وی بیان داشت: یک ویژگی در بخش صنعت کشورمان تکیه بر تولید محصولات با فناوریهای پایین و با ارزش افزوده کم است. اقتصاد ما تولیدکننده کالاهای صنعتی و معدنی و فلزات اساسی و پتروشیمی است که تولید اشتغالزا نیست و در آن جنبه دانش بنیانی موضوعیت کمی دارد.
درودیان با اشاره به آیندهنگری در تولید کشورمان بیان داشت:باید چشم انداز ١٠ یا ۲۰ ساله تولید در کشورمان طراحی شود تا بدانیم تولید در چه رشتهها و صنایعی متناسب با نیاز جامعه و اهداف توسعهای ماست؟ باید گزینش کنیم بین تولیدات صنعتی و محصولات کشاورزی تا از این طریق استعدادهای بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم.
وی ابراز داشت: ما راهبرد کلی صنعتی و کشاورزی نداریم. چشماندازی از اینکه کدام محصول یا بخش، هدف سیاستی ماست تا آن را قوی و دانش بنیان کنیم، نداریم.
وی با تاکید بر اینکه اشتغال آفرینی باید به عنوان موضوع مهم در انتخاب بخشهای هدف مورد توجه باشد گفت:در انتخاب طرح ها و بخش های هدف، اشتغال آفرینی به عنوان یک معیار مهم درنظرگرفته شود و پس از آن در فرایند تولید زمینه هایی فراهم شود که تولید اشتغال آفرین به شیوههای دانش بنیان صورت گیرد.
تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۰
تهران-ایرنا- کارشناس اقتصادی گفت: نیاز است تا تولید در فعالیتهای بزرگ مقیاس کسب و کار به سمت دانش بنیان شدن حرکت کرده و رقابتی و تابع سیاست مشخص صنعتی شود.