شیراز -ایرنا- اقدام دوستداران محیط زیست در جمع آوری زباله‌ از طبیعت و محوطه آثار تاریخی فیروزآباد فارس در آغاز سال و قرن جدید خبرساز شد، آنها این گونه به استقبال بهار و مسافران نوروزی رفتند.

یک سازمان مردم‌نهاد زیست‌محیطی با عنوان گروه دوستداران طبیعت، علاقه‌مندان به حفظ طبیعت و محیط زیست را طی روزهای اخیر، گرد هم جمع کرد تا طی فعالیتی جمعی با پاک‌سازی محیط‌های طبیعی و گردشگری به همگان بفهماند که ما در قبال حفظ زمین مسئولیم.

برخی  از دوستداران محیط زیست و طبیعت فیروزآباد با حضور در عرصه های تاریخی شهرستان و مجموعه جهانی ساسانی از جمله آتشکده، قلعه دختر، شهر دایره ای گور و تنگه هایقرنسبت به جمع آوری زباله های رها شده در این منطقه اقدام کردند.

یکی از عوامل معرفی یک منطقه به عنوان قطب گردشگری، طبیعت زیبا با ویژگی‌های اقلیمی و آب و هوایی خاص و فرهنگ و تمدن دیرینه مردم یک منطقه است که شهرستان فیروزآباد با داشتن چشم‌اندازهای بی‌نظیر و طبیعت بکر همواره مورد توجه گردشگران و مسافران بوده که همین مسئله موجب افزایش ورود گردشگران به این شهرستان شده است.

با وجود روند رو به رشد طبیعت‌گردی در این منطقه، اما بی‌توجهی به حفظ محیط زیست همواره از چالش‌های بزرگ گردشگری شهرستان فیروز آباداست.

هر چند در آموزه‌های دینی ما تاکیدفراوانی بر اهمیت و ارزش محیط زیست و صیانت از آن شده اما متاسفانه گاهی بی‌توجهی‌های برخی گردشگران به اصول زیست‌محیطی موجب شده که تابلوی زیبای آفرینش در این منطقه مورد هجوم سیل زباله‌ قرار گیرد.

رها کردن انواع زباله در دل طبیعت

رها کردن انواع زباله در دل طبیعت و صدمه به محیط زیست، گاهی پاسخ برخی مسافران و کم‌لطفی آنان به طبیعت زیبای این سرزمین خوش آب و هوا بوده و اینجا است که این سئوال به ذهن می‌رسد که آیا حق طبیعت در برابر استفاده از مواهب آن اینگونه نامهربانی و کم‌لطفی است؟

کاخ اردشیر بابکان ( آتشکده ساسانی) در شهرستان فیروز آباد فارس 

در حوزه‌های محیط زیست نیازمند به فرهنگ‌سازی و آموزش و استمرار آن هستیم

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان فیروزآباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حوزه‌های محیط زیست بیش از هر چیز، نیازمند به فرهنگ‌سازی و آموزش و استمرار آن هستیم،اگر هر شهروند تنها یک زباله را از روی زمین بردارد به پاکیزگی محیط زیست کمک شایانی خواهد کرد.

دُرنا شهبازی افزود: شهروندان فیروزآبادی وظیفه شناس در راستای اجرایی کردن برنامه سطح شهر برای داشتن شهر سالم و تامین سلامت شهروند و رسیدن به هوای پاک کمک بزرگی به نهادهای دولتی می‌کنند.

وی ادامه داد: جامعه بشری بعد از سال‌ها بی‌مهری به طبیعت به این نتیجه رسیده، که در قالب یک طبیعت سالم و پویا می‌تواند به حیات خود ادامه دهد.

شهبازی اضافه کرد: مردم فهیم و متمدن شهرستان فیروزآباد به این نتیجه رسیدند که در قالب انجمن‌های مردم نهاد می‌توانند کاری کنند که طبیعت از فلاکت  و نابودی که گریبان‌گیر آن شده است ، در آید.

وی بیان داشت: حرکت امروز حرکتی زیبا و در خور شأن خواهد بود و ترویجی در حراست و حفاظت از محیط زیست است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فیروزآباد ابراز داشت: بی‌مهری به طبیعت عواقب جبران‌ناپذیری خواهد داشت و چنین حرکت‌هایی فرهنگ مراقبت از منابع طبیعی را رواج می‌دهد.

شهبازی بیان داشت: شهرستان فیروزآباد با ۱۰۷ آثار تاریخی ثبت ملی،  پنج  آثار تاریخی ثبت جهانی و ۹۰ جاذبه گردشگری طبیعی یکی از شهرستانهای پرجاذبه کشور است.

وی بیان داشت: ۲ سد مخزنی تنگاب و هایقر ور اطراف شهر فیروزآباد و تامین آب زمینه گردشگری طبیعی در این شهرستان پر رنگتر کرده است.

تنگه هایقر از جاذبه های گردشگری شهرستان  فیروزاباد 

 مردم فیروزآباد مشتاقانه پذیرای مسافران نوروزی هستند 

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فیروزآباد افزود: تنگ هایقر یا گرندکانیون ایران، دالان بهشت، چهل چشمه، تنگاب، کوه برز، شهر گل و گلاب میمند با صدها جاذبه، دشت موک و دشت کیالک از جمله مناطق گردشگری طبیعی این شهرستان است.

شهبازی با اشاره به حرکت امروز گروه دوستداران طبیعت فیروزآباد بیان داشت: این حرکت خودجوش و مردمی برای حفظ محیط زیست و زدودن طبیعت از ناپاکی انجام شد.

وی گفت: محیط زیست متعلق به خود مردم است و امیدواریم مردم در حفظ و نگهداری محیط سالم خود تلاش کنند.