به گزارش ایرنا از کمیته اطلاعرسانی ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی روز دوشنبه -یکم فروردین ۱۴۰۱ - در حاشیه بازدید احمد وحیدی وزیر کشور از ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در جمع خبرنگاران گفت: موضوع سفر با محوریت استانداران محترم و مشارکت همه دستگاههای خدماترسانی استانها از اواخر آبان ماه تا تاریخ ۲۶ اسفندماه طی ۱۰۸۰ جلسه در سطح استانی، شهرستانی و هماهنگیهای لازم در سطح بخش و همچنین مشارکت دهیاران محترم برگزار شده و مشارکتهایی از این قبیل داشتیم.
وی اظهار داشت: برای موضوعات خاص ستاد سفر در کشور، مدیریت صحیح بیماری و اینکه در دو سال اخیر حجم سفرها کم بوده، اختیارات و تمرکز فرماندهی به استانها و استانداران محترم واگذار شده است. در جلسهای که امروز با حضور وزیر کشور داشتیم، ۳۱ ستاد اجرایی استانها گزارشات خودشان را آماده داشتند و برخی از منتخبان آنها به تشخیص وزیر محترم کشور گزارش های خود را توسط استانداران محترم ارائه دادند. مشکلات احتمالی که وجود داشت برای بر طرف شدن مطرح شد، چند مورد هم بود که نیاز به هماهنگی در سطح ملی داشت که قرار شد پیگیری آنها از طرف ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و همچنین دستگاههای ملی عضو ستاد انجام شود.
شالبافیان درباره تعداد دستگاههایی که کارهای هماهنگی و خدماترسانی به مسافران را انجام میدهند و سامانه ۰۹۶۲۹ توضیح داد: ۲۳ دستگاه عضو ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر هستند که جوانب مختلف موضوع سفر را مدیریت میکنند. سامانهای هم برای بررسی شکایات، اظهار نظرات، آشنایی با وضعیت آب و هوایی و وضعیت راهها و همچنین قدردانی از افرادی که در زمینه سفر اقدامات ویژهای برای مسافران داشتند، راهاندازی شده است.
بر اساس کدملی دزهای تزریقی واکسن مسافران را کنترل می کنیم
معاون گردشگری وزارت میزاث فرهنگی تصریح کرد: این سامانه به صورت تلفن گویا با شماره ۰۹۶۲۹ است و آدرس پایگاه اینترنتی آن هم www.۰۹۶۲۹.ir است و مردم عزیز میتوانند هم برای کسب اطلاع هم برای اظهار نظر و هم برای مواردی که احساس میکنند حقی از آنها ضایع شده، از طریق این سامانه تماس برقرار کنند و همکاران عضو ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در سطح استانی و ملی پیگیر مشکلات و مسائل آنها میشوند.
وی درباره تمهیدات اندیشیده شده برای کنترل کرونا در موزهها و هتلها گفت: بر اساس ابلاغیهای که ستاد ملی مقابله با کرونا داشته، همه تاسیسات گردشگری که مجوز بهرهبرداری از وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دارند، ملزم به ثبت نام در سامانه ایران من هستند و باید در پروانه بهرهبرداریشان که کیو آر کد (QR CODE) این سامانه که در آن نشان داده میشود در محل رویت مسافران قرار دهند و مسافران از طریق آن کیو آر کد میتوانند اطمینان حاصل کنند که محل اقامتیشان، محلی است که پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده است.
شالبافیان بیان کرد: همچنین نظارتهای نامحسوسی در سراسر کشور توسط همکاران ما وجود دارد و دستورالعمل های بهداشتی را بررسی میکنند و تذکرها و اخطارها و توصیههای لازم را خواهند داشت. این نظارتها به گونهای برنامهریزی شده که حتی همکاران ما در استان ها نیز از آن مطلع نیستند. علاوه بر این، کنترل محسوس نیز طبق روال گذشته توسط اداراتکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی انجام میشود.
رئیس ستاد هماهنگی خدمات سفر در ادامه گفت: همه پایگاههای زیرمجموعه وزارت میراثفرهنگی از جمله موزهها و پایگاههای میراثفرهنگی هم به سامانه ایران من متصل شدهاند و هموطنان ما میتوانند کیو آر کد را ملاحظه کنند، همچنین ما از طرف ستاد کرونا هم مکلف شدیم که در بدو ورود در اماکن زیرمجموعه وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از رعایت پروتکلها و تزریق دزهای واکسن الزامی ستاد کرونا توسط بازدیدکنندهها اطمینان حاصل کنیم و به همین جهت در بدو ورود کد ملی افراد پرسیده میشود تا مطمئن شویم که سفرهای نوروزی کمترین مشکل را برای سلامتی هموطنان ما به وجود نیاورد.
به گزارش ایرنا، با گذشت دو سال از شیوع ویروس کرونا (اسفند ۹۸) اکنون با گسترش واکسیناسیون عمومی در کشور، افزایش حجم سفرهای نوروزی گزارش شده است. ستاد هماهنگی خدمات سفر با حضور ۲۳ دستگاه اجرایی در کشور تشکیل شده و همه برنامه ریزان و مسوولان سفر برای انجام سفرهای امن و ایمن مردم را به رعایت دقیق و کامل دستورالعمل های بهداشتی مقابله با کرونا و مقررات راهنمایی و رانندگی در جاده ها دعوت می کنند.
مسافران و گردشگران نیز می توانند هرگونه شکایت و انتقاد از عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی و همچنین افزایش نرخ خدمات تعرفه ها در تاسیسات گردشگری و بلیت پروازهای داخلی و خارجی را به سامانه تلفنی ۰۹۶۲۹ اعلام و در سایت www.۰۹۶۲۹.ir ثبت و پیگیری کنند.