به گزارش بامداد سه شنبه ایرنا از "اسپوتنیک"، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفت: آمریکا با تلاشهای مقامات چین برای آزار، ارعاب، نظارت و ربودن گروههای اقلیتهای قومی و مذهبی از جمله مهاجران خارج از چین و شهروندان آمریکایی که از این جمعیتهای آسیبپذیر در چین حمایت میکنند، مخالف است.
وی مدعی شد: ما به دفاع از حقوق بشر در سراسر جهان متعهد هستیم و از تمام اقدامات دیپلماتیک و اقتصادی برای ارتقای پاسخگویی استفاده خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا آمریکا و غرب مدعی تضییع حقوق اقلیت اویغور از سوی چین هستند. این مساله، مناسبات بین پکن و غرب را تیره کرده و منجر به وارد آمدن اتهامهایی از سوی واشنگتن مبنی بر قتل عام در چین و همچنین تحریم دیپلماتیک بازیهای المپیک زمستانی پکن از سوی برخی کشورها به رهبری آمریکا شده است.
چین بر این باور است که ادعاهای حقوق بشری که درباره رفتار پکن با اقلیت اویغور ساکن منطقه سین کیانگ بیان شده، نوعی بازی سیاسی بوده که از سوی آمریکا مطرح شده است.
آمریکا و ۶ کشور در پیروی و تبعیت از سیاستهای ضد چین واشنگتن در اقدامی سیاسی و خارج از عرف ورزشی، المپیک زمستانی چین را تحریم و هیچ نماینده رسمی یا دیپلماتی را به المپیک زمستانی پکن در سال ۲۰۲۲ اعزام نکردند.
کشورهای غربی، چین را به استفاده از خشونت و سختگیری علیه مسلمانان اویغور در سین کیانگ متهم میکنند اما دولت چین این اتهامات را رد کرده است و میگوید تنها کسانی را مجازات میکند که علیه امنیت کشور اقدام کرده باشند.
دولت آمریکا در ماه آذر تحریمهای جدیدی علیه چین به دلیل نقض حقوق کارگران و اقلیتها در این کشور اعمال کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا همچنین بزرگترین کارخانه تولید پهپاد «دی اج آی» و ۷ شرکت چینی دیگر را در فهرست سیاه قرار داد. بدین ترتیب آمریکاییها دیگر قادر به خرید و فروش با این شرکتها نخواهند بود.
سینکیانگ منطقه غنی منابع معدنی میباشد که به لحاظ محصولات کشاورزی و کارخانه هایش حائز اهمیت است.
بدین ترتیب چین نیز اعلام کرده است که برای حمایت از حق حاکمیت ملی خود درباره حقوق مشروع و قانونی و منافع شرکتهای چینی دست به اقدام متقابل در برابر آمریکا خواهد زد.