نادر فلاحی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سال گذشته مجموع مسافران نوروزی استان اردبیل ۱۸۰ هزار نفر بود که امسال این میزان به ۳۶۱ هزار نفر رسیده است.
وی افزود: آمار اسکان در اماکن اقامتی استان اردبیل نیز حدود ۴۶ درصد بیشتر شده است؛ به طوری که تنها از ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ تا اول فروردین ۱۴۰۱ بیش از ۱۲ هزار نفر به این استان سفر کردهاند و در واحدهای میهمانپذیر این استان اقامت گزیدهاند که این آمار در مدت مشابه سال گذشته ۶ هزار و ۹۷۲ نفر بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه همه شاخصها از جمله افزایش تردد خودرویی نسبت به سال گذشته موید این موضوع است، بیان کرد: سال گذشته مصرف بنزین از ۲۶ اسفند تا یک فروردین، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر بود که امسال در مدت مشابه به پنج میلیون و ۷۷۰ هزار لیتر رسیده است که از افزایشی ۳۹ درصدی حکایت دارد.
وی با اشاره به بارش برف در چند روز گذشته، اضافه کرد: همه هممیهنان را دعوت میکنیم که در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۱ به استان اردبیل سفر کنند و از فرصت گردشگری زمستانی از جمله پیستهای اسکی و آبهای گرم معدنی این استان استفاده کنند.
فلاحی یادآور شد: اردبیل تنها استان کشور است که با توجه به اقلیم منحصر به فرد، شمال و جنوب آن آب و هوای متفاوتی دارد؛ درست زمانی که در جنوب و مرکز این استان شاهد بارش برف و باران هستیم، در نقاط شمالی آن هوای معتدل و بهاری حاکم است و این قابلیت، فرصتی استثنایی برای سایر هموطنان جهت سپری کردن اوقاتی دلپذیر و خاطرهانگیز با سرگرمیهایی متنوع در نوروز ۱۴۰۱ میباشد.
اردبیل با حدود یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت با استانهای گیلان، زنجان، آذربایجانشرقی و کشور جمهوری آذربایجان همسایه است و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت یک از محورهای توسعه این خطه به شمار میرود.
بیش از یکهزار و ۴۰۰ اثر منقول و غیرمنقول از استان اردبیل تاکنون در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده که در کنار ۱۵ باب موزه تاریخی و طبیعی این استان را به یکی از مقصدهای مهم گردشگری کشور تبدیل کرده است.
پل معلق مشگینشهر و هیر، کوه سبلان با ظرفیت کوهنوردی، پیست اسکی آلوارس، جنگلهای فندوقلو و چشمههای آبگرم معدنی به ویژه در سرعین از جمله جاذبههای طبیعی و گردشگری پر بازدید استان اردبیل به شمار میرود.
مجموعه جهانی بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی، بقعه شیخکلخوران، خانه ارشادی، حمام ملاهادی، برج شاطر، پل هفت چشمه، مجموعه بازار تاریخی، مسجد جمعه، مقبره شیخحیدر، کاروانسرای قانلیبولاغ، شهر یئری، قلعههای دیو، قهقهه و کهنه، قیز قلعه و قلعه بوینییوغون هم از جمله بناهای بازمانده از دورههای مختلف تاریخی در گوشه و کنار این استان است.