به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی تلهسور، اعتصاب گسترده شرکتهای حملونقل در اسپانیا که مشکلاتی را در زنجیره تامین بهویژه مواد غذایی ایجاد کرده است، با وجود اعلام کمک ۵۸۰ میلیون دلاری دولت، دیروز سهشنبه پس از پیوستن کارفرمایان جدید، نهمین روز خود را پشت سر گذاشت.
"فدراسیون ملی انجمنهای حملونقل" به عنوان انجمن اصلی شرکتهای حملونقل اسپانیا که خواهان به کارگیری اقدامات مشخص برای بهبود وضعیت فعلی است نیز از جمله بخشهایی است که به اعتصاب کامیونداران پیوست.
سه اتحادیه بزرگ حملونقل در اسپانیا با ملحق شدن به اعتراضات در بیانیه ای مشترک اعلام کردند: طرح دولت که قرار است در ۲۹ مارس تصویب شود، مشخص نمیکند که شامل چه چیزی است، چگونه کار میکند و مهم تر از آن، چه مقدار کمک به هر کامیون دار خواهد رسید.
افزایش قیمت سوخت در بحبوحه جنگ اوکراین در هفتههای اخیر یکی از مهمترین چالشهایی به شمار میرود که اروپا از جمله اسپانیا با آن مواجه شده است. معضلی که به موجب آن، اعتراض و اعتصاب کامیونداران در نقاط مختلف جغرافیای اسپانیا از جمله بارسلون بالا گرفته است.
در مادرید، پایتخت اسپانیا اعتراضات ابتدا از سوی کوچکترین اتحادیه کارگری کامیونداران آغاز شد اما با ملحق شدن کارفرمایان جدید، این بحران رنگ و بوی جدیتری به خود گرفته است.
اعتصاب رانندگان در حالی باعث اختلال در زنجیره تامین و کمبود برخی محصولات تازه و برخی اقلام لبنیات شده است که "آلبرتو نونیِز فیخو" رئیس دولت محلی گالیسیا از دولت مرکزی خواست تا یک طرح اضطراری به منظور تضمین عرضه محصولات اساسی برای شهروندان را تصویب کرده و در صورت لزوم به مداخله ارتش متوسل شود.
با این حال، مارگاریتا روبلس، وزیر دفاع اسپانیا، مداخله ارتش در اعتصاب کامیونداران برای تضمین عرضه را رد کرد و اطمینان داد که این سناریو "به هیچ وجه قابل تصور نیست".
پس از ثبت تورم ۷.۴ درصدی در فوریه گذشته در اسپانیا، پیامدهای اقتصادی جنگ اوکراین برای اروپا و توقف کامل عرضه نفت و گاز روسیه، میتواند تورم در اسپانیا را به بالاترین میزان از سال ۱۹۸۵ میلادی (۱۰ درصد) برساند.
آخرین دادهها نشان میدهند که افزایش قیمتها در اسپانیا به ویژه در بخش انرژی و مواد غذایی مشهود بوده است. دادههای ماه ژانویه و پیش از آغاز رسمی جنگ اوکراین در اسپانیا از افزایش قیمتها در برخی بخشها و نمودار صعودی تورم در این کشور به این شرح است: آرد و غلات افزایش ۱۰.۶ درصدی، ماکارونی ۲۰ درصد، گوشت گوسفند ۱۲.۶ درصد، روغن زیتون ۳۰ درصد، برق ۴۶.۴ درصد و افزایش ۴۴.۶ درصدی سوخت.
به نوشته نشریه ال اکونومیستا، به نظر میرسد که این شرایط نامطلوب، محکوم به بدتر شدن است. روسیه و اوکراین علاوه بر تولیدکنندگان بزرگ کود، انبار غله اروپا نیز هستند. شواهد نشان میدهد که مواد اولیه بسیاری از مواد غذایی که در اسپانیا و سایر اروپا به طور روزانه مصرف میشود همچنان گرانتر میشوند. به این ترتیب، تورم در حالی بر سر سفره اسپانیاییها و اروپاییها نشسته است که به موارد قبلی باید نفت بشکهای ۱۱۲ دلار و بهای سر به فلک کشیده و رو به افزایش گاز را نیز اضافه کرد.