تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۸

یزد- ایرنا- نخستین جشنواره خشت میبد همزمان با روز چهارشنبه که به نام «روز میبد» نامگداری شده در محل آسیاب تک سنگی محمد آباد این شهرستان گشایش یافت.

به گزارش ایرنا این جشنواره  تا ۱۳ فروردین دایر است  و با خشت‌های آماده شده غرفه‌هایی نیز در کنار آسیاب تک سنگی برای برگزاری نمایشگاه فروش صنایع دستی در حال ساخت است.

سید علیرضا سالاری معاون توسعه مدیریت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع استان یزد در برنامه افتتاحیه جشنواره یاد شده محدویت بودجه میراث فرهنگی را یادآور شد و گفت: برای حمایت از این جشنواره ، بنای مسجد جامع محمد آباد و آسیاب تک سنگی این روستا بودجه‌ای هر چند اندک و به میزان توان  از سوی میراث فرهنگی استان اختصاص می‌بابد.

مجید بهارستانی شهردار میبد هم با اعلام آمادگی برای کمک‌های حمایتی مورد نیاز به جشنواره گفت : شهرداری حمایت خود از جشنواره خشت میبد را قبل از شروع این رویداد با نصب بنر در مسیرهای مختلف و تامین ماشین آلات مورد نیاز در مسیر انجام داده‌است و همچنین تشویق کننده مردم برای روی آوردن به ساخت و ساز با نماهای سنتی در شهر است.

سرهنگ پاسدار مصطفی بهشتی فرمانده ناحیه بسیج میبد نیز همدلی بین مسئولان شهرستان را ستود و برای تامین نیروی انسانی خشت زنی در جشنواره اعلام آمادگی کرد.

بخشدار مرکزی میبد هم با قدردانی از همکاری مسئولان گفت: نخستین جشنواره خشت میبد با حمایت شهرداری ، میراث فرهنگی ، شرکت تعاونی دهیاری‌ها و دهیاری محمد آباد و کمک مالی فرمانداری و بخشداری شکل گرفته و خشت‌های تولید شده در جشنواره برای بازسازی اثر تاریخی آسیاب تک سنگی محمد آباد و باقیمانده خشت‌ها نیز برای بازسازی آثار دیگر شهرستان استفاده می‌شود.

محمد جواد احمدی  با بیان اینکه قدمت آسیاب سنگی محمد آباد به اواخر دوره صفویه بر می گردد ، افزود: این جشنواره تا ۱۳ فروردین دایر است و با آماده شدن غرفه‌ها نمایشگاه فروش صنایع دستی نیز در این مکان راه اندازی می‌شود.

وی همچنین مشکل تامین گاز مجتمع بین راهی سردار سلیمانی واقع در حجت آباد و آسفالت نداشتن جلوی مجتمع را نیز یادآور شد.

عضو شورای اسلامی شهر میبد هم ایجاد فضای گل بازی در جشنواره برای دانش‌آموزان و مقاوم سازی خشت‌ها برای کاربرد در احیای بناهای سنتی و ایمن سازی آنها را خواستار شد ، همچنین با یادآور شدن ارزش تمدنی و تنوع میراث فرهنگی میبد درخواست کرد هویت و تمدن میبد به نام شهرهای دیگر مصادره نشود.

علیرضا آزادمنش تصریح کرد: کاربافی قدمتی ۸۰۰ ساله در میبد دارد ، نمونه چاله‌های قدیمی کاربافی در محله های بیده و کوچُک  به چشم دیده می‌شود و احیای این صنعت دستی در این شهرستان صورت گرفته و هویت شهر است و هویت یک شهر قابل بخشیدن نیست.

اهالی روستای محمدآباد هم خواستار اختصاص بودجه برای بازسازی بناهای تاریخی روستا از جمله مسجد جامع این روستا شدند.

مسئولان میبد و میراث فرهنگی شهرستان و استان در صبح روز میبد از مجتمع بین راهی سردار سلیمانی در حجت آباد ، قلعه وزیر رکن آباد ، گنجینه معنوی در دانشگاه آزاد ، نارین قلعه و بازارچه صنایع دستی دایر شده در آن ، راسته بازار و جشنواره خوراکی‌های سنتی و صنایع دستی آن  ، کاروانسرای شاه عباسی ، برج کبوتر خانه ،  موزه مار و نمایشگاه دومین جشنواره زیلو در مصلی آیت الله اعرافی بازدید کردند.

بازدید از کارگاه‌های صنایع دستی در شهرک خرمشهر ، قلعه مهرجرد، قلعه یخدان ، آسیاب یخدان و برگزاری برنامه جشن نیز برای بعد از ظهر و ساعت هشت شب روز میبد برنامه‌ریزی شده‌است.

هر روز از روزهای آغازین سال نو با هدف معرفی شهرستانهای استان یزد و شناسایی ظرفیت‌ها و نخبگان به یک شهرستان اختصاص دارد ، روز سوم فروردین نیز به نام میبد نامگذاری شده و هر سال در این روز برنامه‌های ویژه‌ای از جمله بازدید از مکانهای گردشگری و گردهمایی نخبگان و مردم میبد اجرا می‌شود.

وسعت بافت تاریخی میبد ۷۰۰ هکتار است و این شهر  با داشتن ۳۰۰ بنای تاریخی ثبت ملی از مناطق باستانی و تاریخی کشور محسوب می‌شود.

مرکز شهرستان ۱۰۷ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.