به گزارش ایرنا، این روزها برپایی جشنواره ها و نوروزگاه ها در استان سی و یکم کشور که «ایران کوچک » نام گرفته است از جنب و جوش خاصی برخوردار است ، از کنار هر اثر تاریخی و طبیعی شاخص استان البرز که می گذرید صدای موسیقی محلی و آواها و نواها توجهت را به خود جلب می کند.
کاخ تاریخی مروارید مهرشهر کرج که در میان سبزه ها و حاشیه باغ ۳۰۰ هکتاری سیب مهرشهر کرج احاطه شده در این روزها جاذبه ها بر جاذبه ها در این مکان از هم پیشی گرفته و نگاهت ناخودآگاه به هر سو کشانده می شود.
آیین ها و آداب اقوام ایرانی و لباس های محلی تا سوغات و موسیقی محلی آنچنان شور و نشاطی برپا کرده اند که مجالی برای استراحت و تنفس باقی نمی ماند؛سیاه چادر عشایر و سوغات دامداران ایران، صنایع دستی متنوع تا انواع مواد غذایی و چاشنی ها چنان سفره ای رنگی با ذوق و سلیقه هموطنان برپا شده که هر نظاره گری انگشت بردهان می ماند.
زیبایی کلام ، سادگی نگاه ها و شیرینی گفتار خوان هنری ایرانی را طراوتی خاص بخشیده و پس از دیدن ، گفتن و شنودن حرف های بانوان با سلیقه ایرانی حاضر در نوروزگاه، تازه یادت می آید که هم جاه و جلال کاخ مروارید را باید ببینید.
کاخ تاریخی مروارید یکی از آثار منحصر به فرد معماری دهه ۴۰ شمسی است که در محوطه ای به مساحت ۱۱۰ هکتار احداث شده است؛ از این کاخ که بگذرید حدود ۱۰ کیلومتر در شرق کلانشهر کرج ، کاخ سلطانیه در منطقه مصباح هم هنرمندان دیگر ذوق و قریحه به خرج داده و جشنواره برپا داشته اند، در میان آثار هنرمندان و مردمان ایران زمین، نقوش زیبای این کاخ گردشگران را به خود می خواند و برگ دیگری از تاریخ ، فرهنگ و اندیشه عمیق ایران زمین دستگیرت می شود.
حدود ۴۵ کیلومتر به سمت غرب کرج ، تپه تاریخی ازبکی در نظرآباد عظمت ۹ هزار ساله تاریخ ایران را پیش رویت می گذارد و با خشت های تاریخی، معماری ایران باستان را برایت بازگو می کند.
امسال نوروزگاه و جشنواره فرهنگی و آیینی اقوام دور تا دور محوطه باستانی ازبکی خیمه زده و از هر دری سخنی شیرین می شنوی و لحظه های ناب و با نشاطی را پس از ۲ سال ماندن در حصار کرونا در این مکان سپری می کنید.
محوطه تاریخی ازبکی که دریاچه ای کوچک آن را احاطه کرده با نگاه به سبزه ها و پرندگان داخل آن ، خستگی ها و پژمردگی های کرونایی را از وجودت به در می کند و آب و آینه را در ذهنت می نشاند.
امسال ۲۱ نوروزگاه و جشنواره فرهنگی و آیینی در استان البرز با همت اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی این استان برپا شده تا روزهای خوش و زندگی جدید به ایرانیان هدیه کنند.
اقوام از هر سوی کشور آمده اند تا در کنار معرفی داشته های سنتی و هنری خود ، همدلی را به نمایش بگذارند و نوروز، سمبل ایران سرسبز، آغاز بهار طبیعت و یادگار نیاکان این سرزمین را جشن بگیرند.
«فریدون محمدی» مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز که مجموعه تحت مسوولیت وی از چندماه پیش برای چیدمان سفره های نوروزی و رونق دوباره گردشگری دست به کار شده اند، این روزها از استقبال گردشگرانی می گوید که از گوشه و کنار کشور به البرز پا گذاشته اند.
آنطور که این مسوول البرزی می گوید؛ نوروزگاه ها و جشنواره ها مملو از گردشگران بوده و استقبال غیر توصیف است ؛در عین حال الزامات کرونایی هم پیش بینی شده است.
او افزود که ماه ها تلاش هنرمندان و دست اندرکاران اینک جواب داده و از هر سو ده ها مسافر و گردشگر به سمت آثار تاریخی و طبیعی البرز سرازیر شده است.
بنا به گفته مدیرکل میراث فرهنگی البرز، ۲۱ جشنواره و نوروزگاه تا پایان روز سیزدهم فروردین ماه جاری پذیرای گردشگران و مردم استان هستند.
او گفت که تیم های راهنمای گردشگران در جاده های ورودی استان و مکان های مختلف شهرها و روستاها استقرار یافته تا هیچ گردشگری با دست خالی و بدون نظاره شگفتی های تاریخی و طبیعی از البرز خارج نشود.
مدیرکل میراث فرهنگی البرز با اشاره به خسارت های کلان کرونا به بخش گردشگری کشور و استان البرزدر ۲ سال گذشته بیان داشت که امروز با اهتمام دولت سیزدهم و گسترش واکسیناسیون کرونا شاهد رونق دوباره گردشگری هستیم و در کنار آن دستگاه متولی میراث فرهنگی و گردشگری تمام ظرفیت خود را برای احیای تفرج و سرگرمی مردم پای کار آورده است.
این مسوول در ادامه به این نکته هم اشاره داشت که استقبال گسترده گردشگران این امید را در دل مسوولان و متولیان خدمات سفره استان البرز را زنده کرده تا هر چه سریع تر بیش از ۳۰ پروژه بزرگ و کوچک اقامتی و خدمات سفر استان را تکمیل و راه اندازی کنند.
بنا به گفته مدیرکل میراث البرز ، ۸۰ مکان اقامتی و پذیرایی طرف قرار داد میراث فرهنگی این روزها در استان البرز با تمام طرفیت به گردشگران خدمات ارائه می دهند ضمن آنکه سایر مکان های پذیرایی با نظارت های بهداشتی و قانونی در اختیار مسافران فصل بهار قرار گرفته اند.
استان البرز که به واسطه قرار گرفتن در مسیر ۱۵ استان کشور ۱۸ درصد ترافیک جاده ای کشور را به خود اختصاص داده ، در سال های گذشته مسیر مسافران تلقی می شد اما امسال با تلاش مسوولان استانی هم مقصد و معبر گردشگری است.
تلاش متولیان خدمات سفر استان البرز در کنار ارائه خدمات مناسب به مسافران و مواظبت همه جانبه از سلامت آنان، بخشیدن رونق دوباره به کسب وکارهایی است که در ۲ سال اخیر خسارت دیده اند.
معرفی جاذبه ها و شناساندن و قابلیت ها هدف دیگری اس که برای آینده بهتر و شکوفایی اقتصادی البرز و کشور هدفگذاری شده است.
جاده گردشگری کرج – چالوس ، سد امیر کبیر، سد طالقان ، مناظر زیبای طبیعی و تاریخی شهرستان های طالقان ، ساوجبلاغ ، کرج ، اشتهارد، نظرآباد ، فردیس و چهارباغ هر یک جاذبه های منحصر به فردی هستند که این روزها با نگاه و قدوم گردشگران پیمایش می شوند.
این استان ۵۵۰ اثر تاریخی و طبیعی ارزشمند داردکه ۳۰۰ اثر آنها ثبت ملی شده است.
طبق آمار رسمی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای البرز از ابتدای سفرهای نوروزی (۲۵ اسفند۱۴۰۰) تا چهارم فروردین ماه ۱۴۰۱ بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو وارد این استان شده است.
طبق پیش بینی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز، تا پایان سفرهای نوروزی بین ۲۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار نفر از نوروزگاه ها ، جشنواره ها و آثار شاخص طبیعی و تاریخی البرز دیدن خواهند کرد.
با اهتمام دولت مردمی سیزدهم تاکنون حدود چهار میلیون دز واکسن کرونا در استان البرز مصرف شده و این روزها تعداد بسترهای کووید۱۹ در این استان به زیر ۳۰ نفر رسیده ضمن آنکه تعداد فوتی بین یک تا سه نفر در روز گزارش شده است.
این روزها در کنار گسترش گردشگری اقدامات پیشگیرانه برای مهار کرونا در مکان های تاریخی ، طبیعی ، عمومی و جاده های استان البرز با اهتمام دستگاههای اجرایی به اجرا درآمده تا در ایام نوروز و پس از آن با موج دیگری از کرونا مواجه نشویم.
اکنون از مجموع هفت شهرستان تابعه البرز سه شهرستان آبی و چهار شهرستان زرد کرونایی هستند.