تهران - ایرنا - عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: آیت الله ری‌شهری از شخصیت علمی رفیعی برخوردار بود که به منظور جلوگیری از مختوم ماندن اقدامات فرهنگی و علمی ایشان لازم است تا این جایگاه والا برای جامعه بارگو شود.

آیت الله سیداحمد خاتمی روز پنجشنبه در آئین تشییع و خاکسپاری پیکر آیت الله ری شهری که در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد به خبرنگار ایرنا گفت: رهبر معظم انقلاب شخصیت آیت‌الله ری‌شهری را با بیان بیش از ۱۰ صفت ستودند که هر یک، بیانگر واقعیت شخصیت وجودی این عالم ربانی است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب از آیت الله ری‌شهری با تعابیری همچون عالم، ربانی، مجاهد، روحانی انقلابی، طرفدار و وفادار به نظام یاد کرده‌اند که هر یک از این تعابیر و صفات واقعیت زندگی ایشان را در خدمت رسانی به اسلام و انقلاب اسلامی بیان می‌کند.
نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری اظهارداشت: باید دقت داشت که در کنار تمامی صفات و خدمات ایشان، چهره علمی آیت الله ری‌شهری مختوم نماند و لازم است تا شخصیت علمی این مجاهد انقلابی برای جامعه بازگو شود.
سخنگوی مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: آیت‌الله ری‌شهری بیش از ۱۲۰ عنوان کتاب که از آن به عنوان کتب مرجع یاد می‌شود تألیف کرده‌اند که از جمله می‌توان به میزان الحکمه، دانشنامه امام علی(ع)، دانشنامه امام حسین(ع)، دانشنامه حضرت مهدی و ده‌ها کتاب دیگر یاد کرد.
آیت االله خاتمی افزود: مجاهدت‌های آیت‌الله ری‌شهری جای تقدیر فراوانی دارد و حضور پرشور مردم در مراسم تشییع پیکر ایشان، بیانگر شخصیت والای این عالم فداکار و نقش آن در پیشبرد اهداف نظام دارد.
«محمّد محمّدی نیک ری‌شهری» هفتم آبان ماه ۱۳۲۵ در خانواده‌ای متدین در شهر ری دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۳۹ پس از پایان تحصیلات ابتدایی وارد حوزه علمیه شهر ری شد و در سال ۱۳۴۰ برای ادامه تحصیل به قم رفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ ـ به‌جز مدّت کوتاهی که به دلایل سیاسی به حوزه‌های علمیه مشهد و نجف مهاجرت کرد ـ به گذراندن مدارج تحصیلی و تدریس در حوزه علمیه قم اشتغال داشت و پس از سال‌ها حضور در دروس خارجِ فقه و اصول، به درجه اجتهاد نایل آمد.
وی از ابتدای نهضت اسلامی به‌ویژه در جریانات ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به جمع نیروهای انقلاب پیوست و بارها در این مسیر دستگیر، محاکمه، تبعید و زندانی شد و پس ‌از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همچنان به ‌فعالیت‌های اجتماعی ـ سیاسی اشتغال داشت و مسئولیت‌های مختلفی همچون حاکم شرعی دادگاه‌های انقلاب، ریاست دادگاه انقلاب ارتش، دادستانی کل کشور و دادستانی دادگاه ویژه روحانیت را بر عهده گرفت و در ششم شهریور ماه ۱۳۶۳، با کسب آرای اکثریت قاطع نمایندگان مجلس شورای اسلامی به‌عنوان نخستین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
دبیرکلّی جمعیت دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، نمایندگی مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمایندگی ولیّ فقیه و سرپرستی حجاج، ریاست مؤسسه علمی ـ فرهنگی دار الحدیث و ریاست دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث از دیگر مسئولیت‌های مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی ری‌شهری بود.
وی در آخرین لحظات دوشنبه شب یکم فروردین ماه ۱۴۰۱ در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) تهران به لقاء الله پیوست.