گنبدکاووس- ایرنا - سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان گفت: برای رونق تولید و افزایش درآمد خانوارها باید بیش از گذشته توسعه مناطق روستایی و محروم مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، سید محمد دهنوی روز پنجشنبه در جشنواره فرهنگ و اقتصاد روستا به میزبانی روستای قزلجه بخش مرکزی شهرستان آزادشهر، اظهارداشت: رونق اقتصاد و اشتغال در روستاها اولویت مهمی است که در سال ۱۴۰۱ در راس برنامه اقتصادی استان قرار می گیرد.

وی با تاکید بر نقش مهم هم افزایی روستاییان در توسعه منطقه، گفت: تلاش مجاهدانه مردان و زنان ساکن در روستاها برای آبادانی از جمله ویژگی‌های شاخص استان است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان با اشاره به زندگی بیش ۴۷ درصد جمعیت استان در روستاها، افزود:  هرجا روی توان و حضور جامعه روستایی حساب شده نتیجه موفقی به‌دست آمده است.

سید جواد کریمی سرپرست فرمانداری آزادشهر در این آیین روستاییان را پایه و ریشه اصلی زندگی اجتماعی برشمرد و گفت: روستاییان به‌عنوان جامعه تولیدگر بار بزرگ کشاورزی و صنایع  دستی را بر عهده دارند.

وی با بیان اینکه ۴۳ درصد جمعیت آزادشهر را روستاییان تشکیل می‌دهند، افزود: توجه به اقتصاد روستا به اشتغال آفرینی، رشد و شکوفایی اقتصادی شهرستان منجر خواهد شد.

وی اظهارداشت: جشنواره فرهنگ و اقتصاد روستا به منظور معرفی آداب و رسوم و ظرفیت منحصر به فرد صنایع دستی و گردشگری شهرستان برگزار شد.

سرپرست فرمانداری آزادشهر داروهای گیاهی روستای فاضل آباد، قازان سازی روستای قورچای، سوزن دوزی در روستای نیلی و احمد آباد، کشت زعفران در روستای وامنان و میوه خشک مرزبن را از ظرفیت‌های مهم اقتصاد روستایی منطقه برشمرد که توجه به آنها باعث اشتغال آفرینی می‌شود.

حجت الاسلام عین‌الله شهابی امام‌ آزادشهر حضور میدانی مسوولان را نشان از اعلام آمادگی آنان برای خدمت مخلصانه دانست و گفت: مدیریت جهادی و تلاش برای تحقق "تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین" به عنوان شعار سال مد نظر رهبر معظم انقلاب رمز موفقیت در توسعه به‌حساب می‌آید.

وی افزود: باید به ظرفیت‌های جذاب فرهنگی در توسعه گردشگری توجه شود چرا که هویت ملت ایران بر پایه فرهنگ و تمدن شکل گرفته است.

بازی‌های بومی و محلی، موسیقی آیینی نوای ترکمن صحرا، موسیقی آیینی سیستان و بلوچستان، مسابقات طناب کشی و کشتی سنتی و پخت غذاهای محلی از جمله برنامه‌های متنوع اجرایی در جشنواره فرهنگ و اقتصاد روستا در روستای قزلجه آزادشهر بود.

به گزارش ایرنا، موقعیت جغرافیایی آزادشهر و واقع شدن در مسیر ۲ محور پُر تردد و اصلی یعنی گلستان به شاهرود (جاده خوش ییلاق) و گلستان به مشهد سبب شده تا در ایام مختلف سال بالاخص تعطیلات نوروزی و فصل تابستان هزاران مسافر و گردشگر از چند ساعت تا چند روز را در این شهرستان سپری کرده و از منابع خدادادی و طبیعی، آثار تاریخی و اماکن مذهبی آن دیدن نمایند.

وجود پارک‌های جنگلی "آزادشهر، زیتون تپه و شبنم نوده خاندوز" با دارا بودن امکانات تفریحی و پذیرایی و داشتن چشم اندازهای زیبا از بهترین مکان‌های گردشگری این شهرستان هستند که مسافران و گردشگران می‌توانند ساعات خوشی را همراه خانواده سپری نمایند.

وجود برخی تپه‌های تاریخی، بقعه متبرکه محمد بن زید و زیارتگاه آق امام از جمله امکاکن تاریخی و مذهبی آزادشهر هستند که مسافران و گردشگران می‌توانند از این مکان‌ها استفاده کنند.

روستای فارسیان (ماسوله گلستان) با یخچال‌های طبیعی، بافت سنتی و زیبای روستاها، قلعه‌های باستانی و پل‌های تاریخی، وجود آبشارهای متنوع از جمله مجموعه آبشارهای لاشو، انواع صنایع دستی اقوام ساکن در آزادشهر، تفرجگاه‌های جنگلی سوجاق، وطن و سوسرا، بقعه پیرآباد، کاخ خوش ییلاق، موزه مردم شناسی در پارک شهر و امامزاده ابوالقاسم حمزه بن موسی بن جعفر (ع) روستای کاشیدار از دیگر جاذبه‌های گردشگری شهرستان آزادشهر هستند که از نزدیک دیدن آنها مفرح و خالی از لطف نخواهد بود.

شهرستان آزادشهر با حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.