دزفول-ایرنا- رییس اداره بهزیستی گتوند با اشاره به خطر تولد فرزند معلول در ازدواج های خویشاوندی گفت: با توجه به فرهنگ مردم شهرستان گتوند ، آمار ازدواج فامیلی در این منطقه بالا بوده که بسیار نگران‌ کننده است.

به گزارش ایرنا پروانه لک پنجشنبه شب در نشست بررسی مشکلات اجتماعی گتوند در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان افزود: در خانواده هایی که دارای فرزند معلول هستند حتما باید آزمایش غربالگری ژنتیک پیش از ازدواج انجام شود.

وی اضافه کرد: مردم اغلب به دلیل هزینه بالای این آزمایش ها از انجام آن خودداری می کنند درحالی که برای خانواده های نیازمند تحت پوشش بهزیستی این آزمایش ها بسیار کم هزینه و شامل تخفیف است.

رییس اداره بهزیستی شهرستان گتوند ادامه داد:برگزاری کارگاه های آموزشی و اطلاع رسانی پیش از ازدواج در شهرستان گتوند از جمله اقدامات به منظور آگاه سازی وپیشگیری ازمعلولیت ها در خانواده های تحت پوشش از سوی اداره بهزیستی بوده است.

وی گفت: ۷۰ خانوار دارای ۲ فرد معلول و ۱۵ خانواده دارای سه فرد معلول در شهرستان گتوند زندگی می کنند که نیازمند حمایت بیشتر هستند.

رییس اداره بهزیستی گتوند با اشاره به آسیب های اجتماعی در مناطق مختلف این شهرستان و اقدام به خودکشی ۴۵ نفر در نیمه نخست سال گذشته گفت:در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ آمار خودکشی موفق در شهرستان گتوند افزایش یافت که جای نگرانی دارد.

وی به آسیب های اجتماعی و آمار بالای خودکشی در مناطق مختلف شهرستان‌گتوند اشاره کرد و گفت: مشکلات ناشی از فقر در برخی از مناطق کمتر برخوردار شهر گتوند و مشکلات اجتماعی زیادی در شهرهای صالح شهر و جنت مکان و روستاهای چم عربان و شهرک پنجم وجود دارد که باید نگاه جدی تری به این منطقه شود.

رییس اداره بهزیستی گتوند همچنین به مشکلات حوزه بهزیستی گتوند اشاره کرده و با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ خانوار زیر پوشش اداره بهزیستی این شهرستان فاقد مسکن هستند افزود: حدود ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای احداث مسکن ۲۵ خانوار تحت پوشش بهزیستی اختصاص یافته است.

لک به مشکلات ازدواج جوانان نیازمند اشاره کرد و گفت: به علت اینکه مبلغ جهیزیه اختصاص یافته به زوج های جوان تنها ۲۰ میلیون ریال است، آنها بیشتر از تسهیلات و خدمات کمیته امداد استفاده کرده و کمتر از بهزیستی استقبال می کنند.

فوریت های اجتماعی گتوند ساختمان اختصاصی ندارد

رییس اداره بهزیستی گتوند با بیان اینکه فوریت های اجتماعی این شهرستان سه نیرو دارد، افزود: متاسفانه مکانی برای این مرکز در شهرستان گتوند وجود ندارد و شاهد مشکلات زیادی در این زمینه هستیم.

لک ادامه داد: بهزیستی شهرستان‌گتوند ۲ هزار و ۲۵۰ پرونده فعال دارد که از این تعداد ۲ هزار نفر معلول و ۲۵۰ نفر زنان سرپرست خانوار هستند.

رییس اداره بهزیستی شهرستان‌گتوند گفت: یک هزار و ۵۵۵ نفر معلول از اداره بهزیستی این شهرستان مستمری می گیرند. 

به گزارش ایرنا نشست بررسی مسائل و مشکلات اجتماعی شهرستان گتوند با حضور محمد صادق کریمی کیا معاون توسعه اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور، فرماندار گتوند، ‌ نماینده مردم شهرستان های شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی، نماینده استانداری خوزستان و جمعی از مسوولان محلی این شهرستان برگزار شد.

شهرستان گتوند با ۷۴ هزار نفر جمعیت دارای دو بخش مرکزی و عقیلی و پنج شهر گتوند ، صالح شهر ، ترکالکی ، سماله ، جنت مکان و نیز ۴۵ روستا می باشد.