صالح ابوعزه بامداد جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: این جنگ ماموریتی است که آمریکا و اسرائیل برای خارج کردن یمن از معادلات منطقه و دور کردن آن از محور مقاومت برعهده عربستان و امارات و دیگرهم پیمانان گذاشته اند.
وی بیان کرد: عربستان در بسیاری از پروده های منطقه ای شکست خورده است و با ناکامی رو برو شده است و این یکی از دلایل ورود حکام این کشور به نبرد با یمن است.
ابوعزه گفت: عربستان سعودی هیچ مقبولیتی در میان فلسطینیان ندارد، در لبنان نتوانست جنگ میان شیعه و سنی را برافروزدف در سوریه شکست خورد و در عراق حتی با ارسال بیش از پنج هزار تروریست انتحاری نتوانست به اهداف خود دست یابد.
وی اضافه کرد: حکام عربستان پس از این همه شکست تلاش کردند هم از دروازه یمن به یک پیروزی سریع دست یابند و هم براساس دیدگاه و خواست آمریکا یمن را از معادلات منطقه ای خارج کنند ولی این جنگ ۷ سال به طول انجامید و ملت یمن هم اکنون بیش از پیش توانایی ادب کردن عربستان را دارد.
این پژوهشگر فلسطینی اظهار کرد: یمن وارد هشتمین سال دفاع مقدس خود شده است و به خاطر اینکه این ملت مظلوم چشمان آبی و پوست سفیدی ندارند کسی به فریاد آن ها نمی رسد و برای توقف این جنگ ظالمانه اقدامی نمی کند.
ابوعزه گفت: عربستان مواضع شرافتمندانه ای در جهان اسلام نداشته و ندارد و همواره تسلیم خواست غربی ها بوده است و همواره نقش جلوگیری کننده و برهم زننده وحدت اسلامی را برعهده داشته است.
وی بیان کرد: بهترین عامل و محوراتحاد مسلمانان موضوع فلسطین است و در این زمینه نیز ریاض با جلوگیری از کمک دیگر کشورها به ملت فلسطین تلاش کرده است فلسطینیان را مجبور به پذیرش طرح های ذلیلانه ای مانند معامله ننگین قرن کند.
ابوعزه افزود: روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی بسیار قدیمی است و از آنجا که هر دو رژیم توسط انگلیس تاسیس شده اند، اهداف مشترکی نیز در منطقه برعهده آن ها گذاشته شده است.
این تحلیلگر فلسطینی گفت: عربستان دیگر کشورهای عربی را نیز برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و ایجاد ائتلاف هایی برای مقابله با محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران تحت فشار قرار داده است.
وی افزود: آیا کشورهایی مانند بحرین و امارات بدون اجازه و تایید عربستان، جرات برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی را داشتند؟.
ابوعزه با اشاره به تبلیغات جدید عربستان درباره دعوت از یمنی ها به منظور مذاکره در ریاض گفت: عربستان در موضوع یمن یک میانجی نیست بلکه یکی از طرفهای جنگ است و منطقی نیست که بخواهد میزبان و میانجی مذاکرات یمنی ها باشد.
وی اضافه کرد: حکام عربستان تلاش می کنند با برگزاری مذاکرات طرف های یمنی در ریاض، اینگونه القا کنند که خود در این جنگ نقشی ندارند و اختلافات میان یمنی هاست.
این کارشناس فلسطینی اظهار کرد: عربستان یکی از طرف های جنگ است و باید در کشوری بی طرف در مقابل نمایندگان ملت یمن بنشیند و مذاکره کند.
ابوعزه افزود: در غیر این صورت نیروهای مسلح یمن می تواند با هدف قرار دادن عمق عربستان و شرکت آرامکو به عنوان گاو مقدس آن، حکام سعودی را مجبور به گردن نهادن به راه حل های دیپلماتیک، توقف جنگ و پایان محاصره ملت یمن کنند.
عربستان با همراهی امارات متحده عربی، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی- آمریکایی، تجاوز به یمن را آغاز کرد اما در حدود ۶ سال گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند و ابوظبی نیز هماکنون از یک همپیمان قدیمی به یک رقیب رو در روی ریاض در جنوب یمن تبدیل شده است.