به گزارش ایرنا، دانش در حالی رمز موفقیت کشورهای پیشرفته محسوب می شود که در شرایط کنونی ایرانِ در حال توسعه دانش بنیان ها به واسطه ظرفیت علمی و داشتن ارزش افزوده و ارزآوری، اهرم محرک در مسیر تحقق شعار سال و سربازان خط مقدم جنگ اقتصادی به شمار می روند.
نگاهی به شعار سالهای گذشته نشان میدهد که در دست کم یک دهه گذشته، تحول در اقتصاد کشور مهمترین دغدغه رهبر معظم انقلاب بود و انتخاب شعار امسال با عنوان «تولید، دانش بنیان ، اشتغال آفرین» تجلی توجه به تولید با محوریت و اولویت دانشبنیان است.
تحقق منویات مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۱ با سیاستگذاری و برنامهریزی عملیاتی میتواند حکم جراحی اقتصادی برای کشور را داشته باشد و کاهش آسیبهای اجتماعی و تقویت امید و نشاط اجتماعی را به ارمغان بیاورد.
تقویت امید اجتماعی با تلاش برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان گفت: تلاش برای تحقق شعار سال بدون شک موجب تقویت امید و نشاط اجتماعی در جامعه میشود.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی ابراز داشت: سیاست گذاری، برنامهریزی عملیاتی و تلاش جهادی لازمه تحقق شعار سال مبنی بر «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» است.
امام جمعه سمنان افزود: انتخاب حکیمانه شعار سال از سوی مقام معظم رهبری ضرورت توجه به دانش بنیان ها برای نقش آفرینی در عرصه تولید و اشتغال زایی را می رساند.
وی ادامه داد: بیکاری منشاء بسیاری از مشکلات و مفاسد اجتماعی و فرهنگی است که کار جهادی برای تحقق شعار امسال و تلاش برای اشتغالزایی حل مشکلات را به دنبال خواهد داشت.
وی بیان کرد: مشکلات جامعه امروز بیکاری دانش آموختگان است که توجه به دانش بنیان ها می تواند در حل مشکل بیکاری گرهگشا باشد و همچنین خودکفایی و اقتدار کشور را تقویت کند.
مطیعی خاطرنشان کرد: دانش بنیانها با تمرکز بر صادرات محصولات خود میتوانند در ارزآوری برای کشور و رشد اقتصادی کمک کنند.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان گفت: تلاش برای تحقق شعار سال مبنی بر «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نقشی مهم در کاهش تورم، اشتغالزایی، بهبود معیشت و حل مشکلات اقتصادی دارد که انتظار میرود مسوولان برای تحقق شعار سال بیش از پیش تلاش کنند.
راهبردهای اقتصاد مقاومتی رمز تحقق منویات مقام معظم رهبری
امام جمعه میامی هم گفت: راهبردهای اقتصاد مقاومتی برای تحقق شعار سال مبنی بر حمایت از تولید مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام قربانعلی صفایی پور افزود: سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اهمیت تولید باید مورد توجه قرار گیرد و مدیران اجرایی راهکارهای اساسی حول محور شعار سال را فراهم کنند.
امام جمعه میامی گفت: مسئولان با ممانعت از واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارد نقشی مهم در تحقق شعار سال خواهند داشت.
وی افزود: سرمایه گذاران و بانک ها نقش کلیدی در پشتیبانی و کمک به شکوفایی تولید و تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در سال ۱۴۰۱ دارند.
امام جمعه میامی با بیان اینکه برخی سوء مدیریتها مانع از تحقق شعار سال میشود، اظهار داشت: از دولت سیزدهم انتظار می رود در سال جدید با جدیت نسبت به انتصاب افراد کارآمد و جهادی در راستای تحقق اهداف و شعار سال اقدام کند.
وی ادامه داد: قوای سه گانه به سهم خود در زمینه حمایت از تولید در گرهگشایی از موانع تولید اهتمام ویژه ای داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: تحقق شعار فقط با تسهیلگری و حمایت مسئولان و تلاش جهادگونه مردم به خصوص جوانان انجام خواهد شد.
صفایی پور، قاچاق کالا را مساله مهم و آفت تولید دانست و افزود: باید با جدیت با این پدیده شوم در کشور برخورد شود.
امام جمعه میامی با بیان اینکه انتخاب شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب اقدامی ارزشمند است، تصریح کرد: توجه به عملیاتی شدن شعار سال توسط مردم و مسئولان سعادت و تعالی کشور را رقم خواهد زد.
تجلی حمایت از تولید با انتخاب شعار امسال
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی گفت: نام گذاری سال ۱۴۰۱ به عنوان «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» از سوی رهبر معظم انقلاب در راستای تاکیدات مکرر ایشان در خصوص توجه و حمایت از تولید است.
اردشیر مطهری بیان کرد: اقتصاد دانشبنیان و شرکتهای این حوزه یکی از کلیدواژگان پرکاربرد طی دو دهه اخیر در بیانات مقام معظم رهبری است که میتوان از آن ها به عنوان یکی از قدرتمندترین بازوها در عرصه تحولات اقتصادی نام برد.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب تلاش واقعی، نه تلاش شعاری را برای تقویت تولید ملی بهترین و موفقترین کار برای خنثی کردن تحریمها میدانند که باید به آن توجه ویژه داشت.
مطهری اظهار داشت: برای ایجاد اشتغال پایدار باید در ابتدا ریشهیابی لازم انجام شود و پس از آن فرصتهای شغلی جدید تعریف و به جامعه معرفی شود.
وی افزود: با توجه به سطح بالای سرمایه گذاری در نوآوری و ابداعات جدید در شرکت های دانش بنیان، توجه رهبری به هدایت تولید در امتداد شعار سال های گذشته، جهش تولید، نوآوری و شکوفایی و رفع محدویت های تولید به سمت «دانش بنیان» است.
مطهری، در تبیین اقتصاد دانش بنیان خاطرنشان کرد: اقتصاد دانش بنیان، اقتصادی نیست که در آن صرفا از فناوریهای سطح بالا استفاده شود، بلکه اقتصادی است که در آن، تمام کسب و کارها و صنایع به فراخور نیاز، از توزیع و کاربرد دانش در پیشبرد اهداف خود بهره میبرند.
وی اضافه کرد: اقتصاد دانش بنیان برای رشد و تولید ثروت تنها به تعدادی از صنایع با فناوری بالا متکی نیست بلکه دراین اقتصاد همه صنایع به فراخور نیاز خود از دانش استفاده میکنند و تولید، توزیع و کاربرد دانش در همه صنایع، عامل محرک رشد اقتصادی، تولید ثروت و اشتغال است.
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی گفت: معافیتهای مالیاتی کارفرمایی، تهیه دادههای اقتصاد محلی و به کارگیری علم بازاریابی، حمایت از کسبوکارهای کوچک و استارتآپها ، توسعه کسبوکارهای روستایی، اعطای تسهیلات هدفمند برای تقویت صنایع جذاب کشور و نظارت دقیق بر فرآیند مصرف آن از دیگر اقدامهای مهمی است که در خصوص ایجاد اشتغال باید مد نظر قرار داد.
بخش خصوصی محرک تحقق شعار تولید؛ دانشبنیان، اشتغال آفرین
رئیس دانشگاه سمنان با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان «تولید؛ دانشبنیان، اشتغال آفرین» گفت: تولید دانشبنیان ریشه در اقتصاد مقاومتی مطرحشده از سوی مقام معظم رهبری دارد.
مسعود نصیری، با هشدار درباره ضرورت توجه به توان بخش خصوصی در شرکتهای دانش بنیان بری تحقق شعار امسال ابراز داشت: اگر توان و ظرفیت بخش خصوصی به این منظور نادیده گرفته شود در آینده به مشکل برمی خوریم و در کنار حمایت مالی و سیاستگذاری، بخش خصوصی باید در حوزه دانش بنیان نقش اساسی خود را ایفا کند که به این منظور نیز باید زمینهسازی لازم صورت گیرد.
وی افزود: تعیین شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری با ویژگی های دانش بنیان و اشتغال آفرینی رویکرد مهمی دارد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون به مساله تولید دانش بنیان به این صورت پرداخته نشده بود، تاکید کرد: شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری فرصت مناسبی برای پرداختن به این مقوله اشتغال آفرین است.
رئیس دانشگاه سمنان بیان کرد: رویکرد دانش بنیان در حوزه تولید ریشه در اقتصاد مقاومتی دارد که در سالهای اخیر از سوی مقام معظم رهبری به آن اشاره شد.
وی ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان با هدف تجاری سازی یافته های پژوهشی فعالیت می کنند که در سند توسعه جامع علمی کشور نیز به صراحت بر آن تاکید شد و مبنای توسعه پایدار قلمداد می شود.
نصیری گفت: تربیت جوانهای خلاق هدفگذاری اصلی در توسعه پایدار کشور محسوب می شوند که این جوانها تضمین کننده توسعه هستند و از سویی توسعه پایدار فقط به معنای توسعه زیرساختی و فضای فیزیکی کارخانجات نیست و بیشتر تربیت نیروهای فناور برای حفظ توسعه پایدار است.
وی با اشاره به اینکه هدف اصلی در دانشگاه ها تربیت نیروهای خلاق برای شرکتهای دانش بنیان است، گفت: معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دو بخشی هستند که تاکنون با سیاستگذاری و حمایت مالی برای تحقق رویکرد فناورانه فعالیت داشتند.
رئیس دانشگاه سمنان با تاکید بر اینکه تجاری سازی با عتبارات دولتی میسر نمی شود، یادآور شد: اصل توجه و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی را باید پذیرفت و در حوزه دنش بنیان نیز اشاعه داد و در این بخش سرمایه اصلی باید از سوی بخش خصوصی باشد.
به گزارش ایرنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را به سال «تولید، دانش بنیان ، اشتغال آفرین» نامگذاری کردند.