سنندج- ایرنا- استاندار کردستان بر لزوم همکاری چهره‌های شاخص فرهنگی، ورزشی و هنری برای فرهنگ‌سازی ترافیک و کاهش تصادفات تاکید کرد و گفت: رسانه‌ها نیز در این زمینه به ویژه در فضای مجازی، تولید محتوا کنند تا شاهد سفرهایی کم‌خطر و به حداقل رساندن تلفات جانی باشیم.

به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز جمعه در مراسم آغاز به کار پویش مردمی "سفر بی‌خطر" در کردستان، اظهار داشت: با توجه به اینکه فرهنگ‌سازی در فضای مجازی تاثیرش بیشتر است، باید رسانه‌ها و چهره‌های مهم فرهنگی و ورزشی در این عرصه برای ایجاد فرهنگ صحیح ترافیکی با دولت و دستگاه‌های اجرایی همکاری کنند، ضمن اینکه بومی سازی این فرهنگ ضروری است.

وی به افزایش حجم تردد مسافرت‌ها طی دهه‌های اخیر در کشور و بالا بودن تلفات انسانی اشاره و اضافه کرد: طبق آمارهای رسمی، معادل ۹ تا ۱۱ درصد بودجه سالانه کشور، صرف جبران خسارت‌های ناشی از تصادفات می‌شود که رقم بسیار زیادی است.

استاندار کردستان نقش دستگاه‌های اجرایی را در ایجاد راه‌های مناسب و ترافیک کم خطر بسیار مهم دانست و افزود: البته هر جا و در هر زمینه‌ای از مشارکت مردم بهره‌مند شدیم، نتایج بهتری بدست آوردیم، بنابراین در زمینه کاهش تصادفات و فرهنگ سازی ترافیک بی خطر هم باید مشارکت مردم را جلب کنیم.

زارعی کوشا اشاره‌ای به آمار ۱۵ هزار کشته ناشی از تصادف در کشور در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۰ داشت و ادامه داد: از ابتدای طرح نوروزی(۲۵ اسفند پارسال تا چهارم فروردین امسال) آمار فوتی‌های تصادفات نسبت به مدت مشابه پیش از آن، ۶۰ درصد کمتر شده است، البته ترددها در روز چهارم فروردین هم نسبت به همان روز در سال قبل، ۶۰ درصد بیشتر است.

وی گسترش فرهنگ صحیح رانندگی و سفرهای بی خطر را نیازمند برنامه‌های میان و درازمدت دانست و یادآور شد: باید حساسیت مردم را نسبت به این قضیه بیشتر و تمرکز خود را روی فرهنگ سازی ترافیک قرار دهیم.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری مقصد اتفاق می‌افتد، اظهار داشت: می‌طلبد، دستگاه‌هایی مانند هلال احمر، در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها، مشوق‌هایی برای توقف رانندگان و مسافران تعبیه کنند تا خستگی رانندگان برطرف و آمار تصادف کاهش یابد.

زارعی کوشا شاخص راه‌های فرعی و روستایی کردستان را ۲۰ درصد پایینتر از میانگین کشوری اعلام کرد و گفت: خیلی از راه‌های فرعی استان، استفاده بزرگراهی می‌شود که باید برای جبران این وضعیت و ارتقای راه‌ها اقدامی اساسی کرد.

امام جمعه سنندج هم با بیان اینکه بهار نشانه تلاش برای توسعه و آبادانی است، گفت: برای داشتن ترافیک صحیح و کمبود تصادفات در جاده‌ها، باید آینده نگر بود، یعنی به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد تا سال دیگر و سال‌های بعد، شاهد کمترین خطرات در محورهای مواصلاتی باشیم.

ماموستا فایق رستمی آینده‌نگری، تدبر و تفکر را از سفارش‌های پیامبر(ص) دانست و افزود: باید با برنامه ریزی درست، سطح ایمنی راه ها و فرهنگ رانندگی را در جامعه بالا ببریم تا شاهد کاهش تصادف و آسیب‌های ناشی از آن باشیم.

ثبت ۳۵۰ هزار مورد تردد نوروزی در کردستان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان، ترافیک روان، کم خطر و کمبود تصادفات را نیازمند مشارکت مردمی دانست و اضافه کرد: همانگونه که پیش بینی می‌شد، نوروز امسال ترددها در استان افزایش یافت و از ابتدای تعطیلات تاکنون ۳۵۰ هزار تردد در استان ثبت شد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۲ درصد بیشتر است.

شهرام ملکی افزود: از ۳۰۰ فوتی ناشی از تصادفات در کشور از ابتدای سفرهای نوروزی تاکنون، فقط ۲ مورد آن مربوط به استان است که نشان می‌دهد، ترافیک و مسافرتها خوب مدیریت شده است.

وی وضعیت راه های فرعی و روستایی استان را نامطلوب توصیف کرد و ادامه داد: بسیاری از محورهای بین شهری و فرعی استان کارکرد بزرگراهی دارد که مدیریت آن سخت است و با اجرای پویش هایی، مردم را برای داشتن ترافیک بی خطر، مشارکت داد.

شهردار سنندج نیز با بیان اینکه زمستان پارسال با اقدامات و تدابیر اندیشیده شده، کمترین آسیب را در تصادفات در استان داشتیم، افزود: تلاش داریم با دستور استاندار، همین تدابیر را در نوروز امسال در قالب پویشی تحت عنوان " سفر بی‌خطر" اعمال کنیم.

سیدانور رشیدی بر لزوم همکاری صدا و سیما و رسانه‌ها در فضای مجازی برای مشارکت دادن مردم در این پویش تاکید کرد و گفت: برای اجرای این پویش رده سنی نونهالان و نوجوانان را در نظر گرفتیم تا به عنوان همیاران پلیس و با استفاده از هشتگ سفر بی‌خطر در فضای مجازی، کمترین تصادفات و آسیب‌ها را برای مسافران رقم بزنیم.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان هم با بیان اینکه درگاه ورودی داوطلبان از سن ۵ سالگی تا سن ۳۵ سالگی است، افزود: در ایام نوروز رده های سنی کودکان و نونهالان آموزش‌های مختلفی می‌بینند تا شاهد سفرهای کم خطر و با آسیب های کمتری در قالب همین آموزش‌ها باشیم.

پیام جلالی تاکید کرد: هدف جمعیت هلال احمر آموزش‌های لازم به سنین پایینتر از جمله دبستان و دبیرستان در راستای مسافرت های بی خطر و تصادفات کمتر است که تحت عنوان غنچه‌های هلال انجام می شود.

فعالان و چهره‌های فرهنگی و ورزشی هم بر لزوم فرهنگ‌سازی برای درست رانندگی کردن و کاهش تصادفات و آسیب‌ها با استفاده از مشارکت و آموزش قشر نونهال، ضرورت بهسازی راه‌های استان و تکمیل کریدور شمال غرب - جنوب غرب در محوطه استان به ویژه مسیر سنندج - دیواندره و سنندج - کامیاران و افزایش ظرفیت پروازی فرودگاه سنندج تاکید کردند.

در پایان این جلسه، از طرح پویش مردمی "سفر بی خطر" رونمایی شد.

استان کردستان حدود هشت هزار کیلومتر راه دارد که از این میزان ۶ هزار و ۱۰۰ کیلومتر آن راه روستایی و حدود یک هزار و ۹۰۰ کیلومتر آن راه بین‌شهری شامل ۳۲۵ کیلومتر بزرگراه، ۸۸۸ کیلومتر اصلی و ۷۰۰ کیلومتر نیز فرعی و عریض است.