به گزارش ایرنا استان اردبیل استعدادهای بی نظیری در ورزش دارد. چهرههای نامداری طی سالهای اخیر در سطوح بین المللی و جهانی در رشتههای مختلف درخشیده اند. درخشش این چهره ها نشان میدهد در صورتی که زیرساختها و امکانات مورد نیاز برای جوانان اردبیل فراهم شود، جوانان استان می توانند همچنان در سطوح بین المللی برای کشور مقام و مدال کسب کنند. صد البته کسب موفقیت جوانان علاوه بر زیرساختها و امکانات ورزشی، نیازمند بنیه اقتصادی قویتر هم برای خانواده ورزشکاران و حمایت نهادهای اقتصادی توانمند از آنهاست.
تداوم اجرای ۱۰ پروژه عمرانی
در همین زمینه یکی از خبرهای خوب ورزش استان اردبیل اجرای ۱۰ پروژه در نقاط مختلف استان اردبیل طی سال گذشته و تلاش برای بهرهبرداری از آنها در سال ۱۴۰۱ بود. تالار وزنهبرداری و سالن چندمنظوره ایرانآباد اردبیل، چمن استادیوم خلخال، سالن ورزشی روستای قرهقیه و پیست اسکی چمن فندوقلو نمین از جمله این پروژههاست که اردیبهشت امسال قرار است افتتاح شوند. علاوه بر این پروژه ورزشی استخر شهرستان مشگینشهر و زمین چمن شهید برزگر با مشارکت بخش خصوصی و ماده ۲۷ در سال ۱۴۰۱ بهسازی و بازسازی خواهد شد. سال گذشته همچنین پروژههای سالن ورزشی نخستین احمدی شهرک زرناس، سالن الزهرای پارسآباد و استخر خلخال از طریق ظرفیت ماده ۲۷ اجرا شد.
ارتقای جایگاه ورزش از لحاظ بودجهای
سال ۱۴۰۰، استان اردبیل که پیشتر از لحاظ ردیف بودجهای جزو ۲۴ استان بود، با تلاشهای دستاندرکاران ادارهکل ورزش و جوانان و حمایت سایر مسئولان اردبیل در ردیف ۱۰ استان اول کشور قرار گرفت. بزرگترین اتفاقی که در این مدت برای ورزش استان رقم خورد، پرداختی بدهیهای انباشته شده در حوزههای جاری و هیاتهای ورزشی بود که در این راستا ۵۰ میلیارد ریال اعتبار جاری به صورت مستقیم تخصیص داده شد تا مشکلات مالی ادارهکل و هیاتهای ورزشی برطرف شود.
در حال حاضر بیش از ۴۰۰ هیات ورزشی و ۹۰ سازمان مردم نهاد در استان اردبیل فعال هستند و اعتباراتی که به ورزش استان اختصاص یافته پاسخگوی این حجم از فعالیتهای ورزشی نیست و نیازمند توجه بیشتر مسوولان کشوری است.
یکی از چالشهایی که ورزش استان اردبیل را تهدید میکند، هزینههای سنگین آماده سازی ورزشکاران و فقدان حمایتهای مالی کافی از آنهاست و از سوی دیگر همین الان برای بهسازی و بازسازی اماکن ورزشی استان بیش از یکهزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است. این در حالی است که یک ورزشکار حداقل باید بیش از هشت سال به صورت مستمر حمایت شود تا در اردوهای تیم ملی حضور داشته باشد، در مسابقات مختلف داخلی و خارجی شرکت کند تا در نهایت بتواند برای عرصهای مهم مانند المپیک خودش را آماده کند.
شناسایی استعدادهای ورزش استان
سال گذشته بیش از ۳۰ ورزشکار مستعد در رشتههای مختلف شمشیربازی، ووشو، دو و میدانی، وزنهبرداری، دوچرخهسواری و ژیمناستیک شناسایی شدند که میتوانند در مسابقات آسیایی حضور داشته باشند و تیمهای شمشیربازی، بسکتبال، والیبال، تیراندازی با کمان، وزنهبرداری، هند بال، جانبازان و معلولین استان اردبیل نیز در لیگهای مختلف شرکت دارند که بیش از ۶۰ درصد ورزشکاران آنها بومی هستند ...
بر اساس آمارهای ادارهکل ورزش و جوانان استان اردبیل، شمار ورزشکاران سازمان یافته تا پیش از شیوع ویروس کرونا بیش از ۵۵ هزار نفر بود که این تعداد بر اثر کرونا تا ۳۰ هزار نفر کاهش یافت؛ ولی در حال حاضر این آمار به بیش از ۴۰ هزار نفر رسیده است و انتظار می رود با واکسیناسیون گسترده و مهار کرونا افزایش یابد.
علاوه براین در حال حاضر بیش از ۱۰۰ ورزشکار و مربی از استان اردبیل در رشتههای مختلف شمشیربازی، دو و میدانی، جودو، هندبال، وزنهبرداری، پاراتکواندو، ناشنوایان، نابینایان، کبدی و ووشو در اردوهای تیم ملی حضور دارند و بیش از ۱۷ هیات ورزشی در بین ۱۰ هیات برتر و بیش از ۱۱ هیات در بین رتبه ۱۵ کشوری هستند که در این سالها در نوع خود بینظیر بوده است.
گام مهم سپاه برای تکمیل زیرساختهای ورزشی در مناطق روستایی
احداث ۳۵ زمین ورزشی (خاکی) فوتبال و مینیفوتبال در مناطق مختلف روستایی از سوی قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه استان اردبیل از خبرهای خوب حوزه ورزش در سال گذشته بود. احداث و تکمیل این زیرساختها چشم انداز روشنی برای ورزشکاران مناطق مختلف استان فراهم کرده است.
این زمینهای ورزشی در روستاهای هاچاکند، درمانلو، پرچین سفلی، آزادلو، ایلخچی، مرزبانی، مدرسه شبانهروزی زهرا، چنگان، رحیملو، کلانسورا و اومسلان بخش موران شهرستان گرمی، روستاهای صلوات، میرزاحسن کندی، کنده، داش بلاغ کندی و مدرسه شهید دستغیب بخش مرادلو شهرستان مشگینشهر و روستاهای برندق، چنارلق و جعفرآباد بخش خورش رستم شهرستان خلخال احداث شد.
فراگیر کردن ورزش همگانی در جامعه، ترویج ورزش در میان نوجوانان و جوانان ساکن روستاها و تحقق مطالبات ورزشکاران در روستاها در شرایط شیوع کرونا و اعمال برخی محدودیتها از جمله اهداف ایجاد زمینهای ورزشی بود که البته در کنار آن تجهیزات ورزشی مورد نیاز مدارس واقع در آن روستاها نیز از سوی قرارگاه تامین شد.
مقام سوم تیم شمشیربازی در لیگ برتر
تابستان سال گذشته دور برگشت لیگ برتر شمشیربازی ایران در بخش آقایان در اسلحه سابر در سالن شهید کلاهدوز تهران برگزار شد که تیم کانون شمشیربازی اردبیل توانست پس از مس سونگون و دانشگاه آزاد، رتبه سوم این رقابتها را کسب کند. مسابقات لیگ برتر شمشیربازی فصل گذشته بین هفت تیم شرکتکننده برگزار شد و نماینده استان اردبیل پس از انجام ۱۳ بازی هشت برد، پنج باخت و ۲۹ امتیاز کسب کرد. این رقابتها جای خالی سرمایهگذاری بخش خصوصی و ضرورت جذب حامی مالی را نشان داد که در صورت حمایت و تامین زیرساختهای لازم، ورزشکاران استان استعداد لازم را برای درخشش در سطح ملی و بین المللی دارند.
وعده شهردار برای احیای تیم فوتبال شهرداری اردبیل
از دیگر خبرهای ورزشی مهم سال گذشته میتوان به قول مساعد شهردار اردبیل برای احیای دوباره و گامبهگام تیم فوتبال شهرداری اردبیل اشاره کرد. تیم فوتبال شهرداری اردبیل که سال ۱۳۷۷ تاسیس شد، به عنوان یکی از تیمهای پرطرفدار به شمار میرفت و زمانی جزو تیمهای مطرح لیگ دسته یک و مدعی صعود به لیگ برتر بود؛ تا اینکه پس از افت و خیزهای فراوان سال ۹۸ با وجود موافقت رئیس فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ مجوز دوبارهای برای حضور در مسابقات فوتبال لیگ دسته سه کشور، اواسط فصل از رقابتها انصراف داد و به ۲ پله پایینتر (لیگ استانی) سقوط کرد.
در این زمینه محمود صفری شهردار اردبیل سال گذشته با اشاره به اینکه محروم نگهداشتن جمعیت جوان شهر و استان از حق نشاط اجتماعی تنها دستاورد کنارهگیری شهرداری از تیمداری در رشته ورزشی فوتبال بوده است، گفت: اقدام لازم برای احیای تیم فوتبال بزرگسالان شهرداری اردبیل انجام گرفته است و امید میرود در آینده نهچندان دور با همراهی شورای اسلامی شهر و فراهمآوردن زمینه بازگشت این تیم به عرصه رقابتهای فوتبال کشور باشیم.
راهاندازی مدرسه تیراندازی با کمان
تلاش برای راهاندازی مدرسه تیراندازی با کمان در اردبیل با همکاری هیات ورزشی مربوطه و سازمان فرهنگی-ورزشی شهرداری نیز از جمله خبرهای خوب حوزه ورزش در سال گذشته بود. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که در چند سال گذشته هیات تیراندازی با کمان استان اردبیل نه تنها هیچ فعالیتی نداشت، بلکه به طور کلی تعطیل بود؛ پس از برگزاری مجمع در سال ۱۳۹۹ و انتخاب رئیس جدید هیات بود که تلاش شد تا این رشته ورزشی دوباره در استان احیا شود.
راهاندازی و فعال کردن هیات در تمامی شهرستانها، اعزام ورزشکاران به مسابقات کشوری، برگزاری مسابقات استانی و شهرستانی، استعدادیابی، تلاش برای توسعه، گسترش و همگانی کردن رشته ورزشی تیراندازی با کمان و برگزاری کلاسهای آموزشی تئوری و عملی برای مربیان از جمله اقدامها در این زمینه در ۱.۵ سال گذشته بوده است. خانه ووشو نیز یکی از الزامات در زمینه پرورش استعدادیابی در این رشته است که امید میرود در آینده نزدیک با مساعدت استانداری و فرمانداری این هیات صاحب خانه تخصصی در اردبیل بشود.
اردبیل به واسطه اقلیم سرد و زمستانی ظرفیتهای قابل اعتنایی در زمینه ورزشهای زمستانی دارد. طی سالهای اخیر ساخت و راه اندازی پیستهای اسکی در دستور کار مسوولان استانی قرار گرفته است که از جمله می توان به پیستهای اسکی آلوارس و اوجور در شهر سرعین در ۳۰ کیلومتری سرعین اشاره کرد. تکمیل و تسهیل استفاده جوانان از این زیرساختها هم می تواند فضای شاد و مفرحی برای خانواده ها فراهم کرده و هم بستر مساعدی برای تربیت ورزشکاران در رشته های ورزشی زمستانی مانند اسکی شود. نکته مهم دیگر اینکه این زیرساختها زمینه ساز جذب گردشگران در فصول سرد را فراهم میکند.
پیست اسکی روی چمن فندوقلو نمین هم از دیگر زیرساختهای ورزشی استان است که تکمیل آن هم فضا و بستر مساعدی برای جوانان اردبیل و گردشگران فراهم می کند به گفته سجاد انوشیروانی مدیر کل ورزش و جوانان اردبیل با نصب دکلهای تلهسیژ (بالابر) در این مجموعه، راهاندازی عملیات سختافزاری و ترمیم چمن منطقه تا پایان سال شاهد یکی از بهترین پیستهای اسکی چمن در کشور خواهیم بود.
بنابر اعلام فدراسیون اسکی، این پیست قابلیت برگزاری مسابقههای بینالمللی را نیز دارد که امید میرود با راهاندازی آن شاهد گسترش ورزش اسکی روی چمن و معرفی قهرمانانی از استان اردبیل در این رشته مفرح به جامعه ورزش کشور باشیم.
یست فندقلوی نمین بعنوان یکی از پروژههای مهم ورزشی استان دومین پیست اسکی بینالمللی روی چمن پس از پیست دیزین در سطح کشور خواهد شد.