به گزارش ایرنا، آیتالله عباسعلی سلیمانی در خطبههای نماز جمعه در مصلای بقیهاللهالاعظم (عج) کاشان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب از سال ۱۳۷۹ تاکنون هر سال را به امور خرد و کلان اقتصادی نامگذاری کردهاند، افزود: این نامگذاریها مخاطب اخص دارد که مسوولان اجرایی کشور، دستگاههای قضایی و تقنینی و برخی دستگاههای دیگر مانند صاحبان رسانه و تریبونها که مخاطب عام هستند.
وی با تاکید بر ۲ محور دانشبنیان و اشتغالآفرین برای نامگذاری سال، ادامه داد: اگر قرار باشد مطالبههای رهبری بومیسازی شود باید بررسی کرد که آیا منطقه کاشان نیازمند این ۲ محور است؟
خطیب جمعه کاشان خاطر نشان کرد: در کاشان تولید اشتغالزایی و اشتغالآفرین وجود دارد، چرا که این شهرستان پایتختهای تمدن تاریخی، نهجالبلاغه و کتاب است که البته میتوان با افتخار گفت که کاشان پایتخت نساجی کشور نیز است.
وی با اشاره به توانمندهای کاشان در زمینههای مختلف اقتصادی اظهار داشت: این منطقه در اشتغالآفرینی به گونهای موفق عمل کرده که اشتغال کارگر ساده، دچار کمبود است و از سایر نقاط کشور به این شهرستان مهاجرت میکنند که البته بطور قطع با این نوع رویکرد در آینده با تحول منفی فرهنگی نیز روبهور خواهد شد.
آیتالله سلیمانی، اشتغال کاشان را اشتغال کارگری دانست و گفت: اشتغال در این منطقه دانشبنیان نیست و نیاز به تحول دارد، چرا که نیروهای تحصیلکرده در کاشان و آران و بیدگل مجبور به مهاجرت از منطقه شدهاند و این خطر به هم ریختگی، بافت اصیل منطقه را به دنبال خواهد داشت، چرا که نیروهای نخبه، ماهر و زبده از منطقه کاشان به سایر مناطق کشور هجرت و کارگران ساده از دیگر مناطق کشور به کاشان مهاجرت کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه صنعت کاشان باید مبتنی بر اشتغالآفرینی و دانشبنیان باشد، اظهار داشت: در صنایع باید نوآوری، تغییر، زایش و توسعه بهوجود آید، اگرچه آوردن خط تولید از کشوری به ایران در شرایط تحریم بسیار سخت است اما مهمتر آنکه، این خطوط در داخل کشور ساخته شود.
امام جمعه کاشان ادامه داد: این شهرستان با داشتن ظرفیت بالای ۶۰ درصد محصولات کشاورزی، قطب کشاورزی قلمداد میشود اما شرکتهای دانش بنیان حوزه کشاورزی نه تنها در کاشان بلکه در سراسر کشور کمتر از یک درصد هستند.
وی تاکید کرد: اگر شرکتهای دانشبنیان به کشاورزی کمک کنند نه تنها نیاز کشور تامین میشود بلکه صادر کننده محصولات کشاورزی نیز خواهیم بود.
آیتالله سلیمانی یادآور شد: هم اکنون۴۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در استارتارپهای کوچک و شرکتهای بزرگ مشغول فعالیت هستند.
به گفنه وی، اکنون بیش از چهار میلیون دانشجو و ۱۵ میلیون نیروی تحصیل کرده در کشور وجود دارد اما وابستگی به اقتصاد نفت، دولت و کشور را آلوده بروکراسی و گرفتار قوانین متناقض در حوزه کسب و کار کرده است.