به گزارش ایرنا سال های رکود پی در پی گردشگری به دنبال چهار سال تجربه تلخ پیامدهای سیل و مهمان ناخوانده کرونا در استان جاذبه های منحصر به فر گردشگری اکنون حضور پرشور و ازدحام گردشگران نوروزی شور و نشاطی دوباره را در دیار آبشارها و چشمه های خروشان و کوه های سربه فلک کشیده استان چهار فصل لرستان برپا کرده است.
با برنامه ریزیهای انجام شده از ماه های پیش لرستان با تمام توان و امکانات مهیای پذیرایی از مسافران نوروزی شده است و با پیش بینی حضور پر تعداد گردشگران در این استان اکنون پیش بینی ها تحقق یافته است و آمار بازدیدها و اقامت در استان حاکی از حضور گرم مسافران نوروزی در این استان است.
اگرچه بیش از پنج هزار اثر تاریخی در این استان وجود دارد و بهره مندی از ۱۰۰ پل تاریخی بر روی رودخانه های همیشه جاری این استان و وجود ابشارها و غارهای تاریخی در دل طبیعت بکر و بی مثال لرستان هر گردشگری را خواهان گشت و گذار در این دیار خواهد کرد اما امسال به گفته مسولان مربوطه تاکنون ۶ اثر تاریخی طبیعی استان بیشترین بازدید گردشگران را به خود اختصاص داده اند تا جاییکه پایان روز چهارم فرودین ماه بیش از ۲۷۹ نفر از این جاذبه ها بازدید داشته اند.
اما در این میان به دلیل کمبودهای تاریخی زیرساختی و دیگر امکانات در این استان برخی گردشگران آنگونه که باید نتوانستند از امکانات مورد نیاز بهره مند شوند و کمبودهای زیرساختی و تفریحی بیش از پیش در این استان آشکار شده است.
یکی از مسافران نوروزی که به همراه خانواده برای بازدید از قلعه تاریخی فلک الافلاک در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: قلعه فلک افلاک بسیار زیبا و دیدنی بود اما متاسفانه امکان پارک خودرو در مسیر رسیدن به قلعه وجود ندارد و ظرفیت پارکینگ های نزدیک به این اثر تاریخی نیز تکمیل شده است و جستجو برای یافتن محل پارک زمان زیادی از مسافران را تلف می کند.
این مسافر نوروزی با بیان اینکه پیش بینی پارکینگی مناسب در خیابان های مشرف به این اثر تاریخی برای حضور مسافران و گردشگران بسیار مهم و ضروری است ادامه داد: برخی از گردشگران این اثر تاریخی به دلیل نبود امکان پارک خودروها از بازدید از این اثر منحصر به فرد صرف نظر می کنند.
این در حالی است که در دیگرجاذبه های طبیعی و گردشگری استان نیز کمبود امکانات رفاهی و تفریحی نیز برای مسافران و گردشگران قابل لمس است و کمبود سرویس های بهداشتی و نمازخانه از دیگر موارد ذکر شده توسط گردشگران این استان است.
برخی از مسافران نوروزی در شهر خرم آباد نیز با اشاره به جاذبه های قابل توجه گردشگری در شهر تاریخی خرم آباد از ورودی شهر و وضعیت معابر و آسفالت برخی خیابان های شهر گلایه مند بودند.
معاون گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: در راستای آماده سازی استان برای استقبال از مسافران نوروزی ۶ جلسه با حضور استاندار و معاون عمرانی استانداری و ۲۳ جلسه شهرستانی، ۱۲ کمیته تخصصی ستاد سفر،۱۱ ستاد شهرستانی برگزار شده است.
اسکندر فلاح وند اظهار داشت: در این رستا رسیدگی به وضعیت سرویس ها بهداشتی غیرفعال و تعمیر و تجهیز آنها در دستور کار قرار گرفت و از تمام توان و تاسیسات استان برای خدمات دهی به مسافران نوروزی استان استفاده شده است.
وی ادامه داد: یک مورد مشکل سرویس های بهداشتی در ابشار نوژیان گزارش شده است که به دلیل واگذاری تاسیسات گردشگری این منطقه به بخش خصوصی درب های سرویس بهداشتی این مکان طبیعی تفریحی به سرقت رفته است و متاسفانه تاکنون اقدام به نصب مجدد درب های سرویس بهداشتی نشده است.
فلاح وند در خصوص کمبود پارکینگ برای مسافران نوروزی در استان بیان کرد: بیشترین ازدحام مسافران نوروزی در شهر خرم آباد و قلعه فلک الافلاک ثبت شده است که خیابان های منتهی به این اثر تاریخی به دلیل بافت قدیمی ظرفیت پارک این حجم خودرو را ندارند و در این راستا با هماهنگی با شهرداری مقرر شده است از تمام حجم پارکینگ های مجاورت این اثر تاریخی بهره برداری وشد.
وی ادامه داد: در راستای نحوه برخورد مناسب و روحیه مهمان نوازی مردم این استان با هماهنگی با راهنمایی رانندگی استان مقرر شده است علاوه بر راهنمایی گردشگران در سطح استان به نحو احسن از اعمال جریمه نقدی خوروها در خیابان های منتهی به اثار تاریخی و فلک الافلاک پرهیز شود.
وی تصریح کرد: همچینی با هماهنگی های انجام شده تمام نمازخانه های بین راهی و مجتمع های گردشگری استان رفع نقص و فعال شدند.
۲۷۹ هزار نفر از جاذبههای گردشگری لرستان دیدن کردند
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: از ابتدای تعطیلات نوروزی تاکنون ۲۷۹ هزار و ۹۴ نفر از جاذبههای گردشگری، تاریخی و طبیعی این استان دیدن کردند.
سید امین قاسمی بیان کرد: از ابتدای تعطیلات نوروزی تاکنون گردشگران نوروزی از ۶ جاذبه تاریخی طبیعی آبشار بیشه، مجموعه تاریخی فلک الافلاک، آبشار نوژیان، آبشار گریت، موزه زبان و فرهنگ لرستان بیشترین بازدید را داشتند.
وی اظهار داشت: در این راستا تاکنون ۱۰۱ هزار و ۷۵۴ نفر از جاذبه های تاریخی، ۴۵ نفر از جاذبه های تفریحی، ۱۱۸ هزار و۵۴۷ نفر از جاذبه های طبیعی و۲۳ هزار و ۱۷۳ نفر نیز از جاذبه های مذهبی ، ۳۵ هزار و ۴۸۳ نفر از جاذبه های دست ساز و ۹۲ نفر از موزه های استان بازدید داشته اند.
وی عنوان کرد: به منظور ارائه خدمات هر چه بهتر به گردشگران نوروزی استان ۴۵۹ مورد بازدید نظارتی توسط کارشناسان و بازرسان این سازمان از اماکن تفریحی و اقامتی استان انجام شده است.
اقامت مسافران نوروزی در لرستان ۱۰ برابر افزایش داشته است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: از اول فروردین ماه تاکنون اقامت در لرستان به ۷۹ هزار و ۴۲۲ نفر رسید که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۰ برابر افزایش را نشان میدهد.
سید امین قاسمی بیان کرد: تا کنون بیش از ۳۰ هزار بلیت بازدید از قلعه فلکالافلاک خرمآباد به فروش رسیده است.
وی با بیان اینکه از کودکان زیر ۱۰ سال بلیت گرفته نمیشود، اظهار داشت: همچنین در خانوادههایی که تعداد اعضای آنها زیاد است، همکاران ما به خاطر رعایت شرایط اقتصادی خانوادهها چند بلیت به آنها تخفیف میدهند.
وی خاطرنشان کرد: از دی ماه ۱۴۰۰ تاکنون ۶ جلسه ستاد خدمات سفر به ریاست استاندار لرستان و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار برگزار شده و کمیته ستاد ۲ جلسه فرعی را هم با حضور اعضا انجام که مصوبات خوبی داشته است.
قاسمی بیان کرد: به موجب این جلسات پیشبینی شد که بیش از ۲۰ هزار نفر را در کلاسهای مدارس، هتلها، بومگردیها، خوابگاههای دانشجویی و اقامتگاههای استیجاری موقت اسکان دهیم ولی شب گذشته این رقم از ۲۰ هزار نفر هم گذشت که سالنهای ورزشی را هم به این مهم اختصاص دادیم و حدود ۲۴هزار نفر را در استان اقامت دادیم.
وی ادامه داد: تاکنون بیشترین حجم استقبال گردشگران از شهر خرمآباد و بازدید از جاذبههای طبیعی و تاریخی از جمله دریاچه کیو، بام خرمآباد و قلعه فلکالافلاک بوده است.