مراغه- ایرنا - مساجد تاریخی عجبشیر با جلوه‌ها و نقوش زیبا و دیدنی، شاهکاری از هنر معماری اسلامی و تعطیلات نوروزی، فرصت مناسبی برای تماشای این میراث به یادگار مانده از پیشینیان هنرمند این مرز و بوم است.

به گزارش ایرنا، مساجد تاریخی شهرستان عجب شیر با «ستانوندهای چوبی» (ستون های چوبی) تاریخی و منقش خود همچنان استوار ایستاده و علاوه بر ویژگی معنوی از ویژگی تاریخی و گردشگری نیز برخوردار هستند.

این مساجد به انواع طرح های زیبای اسلیمی و گل و بوته با رنگ های گیاهی رنگ آمیزی شده و نقوش و جلوه های دیدنی و زیبای آن با قدمت ۴۰۰ ساله، دیدگان گردشگران را نوازش می دهد.

مسجد زیبای «قاضی» روستای «شیشوان»، زیباترین مسجد تاریخی عجب شیر محسوب می شود که از دوران صفویه به نسل های کنونی به یادگار مانده است.

این مسجد زیبای چوبی که شاهکاری از هنر معماری اسلامی است، در وسط میدان مرکزی روستای شیشوان قرار گرفته و به عنوان عبادتگاه از سوی مومنان محلی و بازدیدکنندگان مورد استفاده قرار می گیرد.

سقف چوبی بی نظیر و دیدنی این مسجد که مزین به طرح های زیبای گل و بوته و طرح های اسلیمی می باشد، بر روی ۶ ستون چوبی با پایه هایی از قطعات سنگ استوار است.

این مسجد که از نظر معماری به مساجد تاریخی «آق مچید» (مسجد سفید) مراغه و «گوی مچید» (مسجد کبود) بناب شباهت دارد، جزو اولین مساجد تاریخی چوبی کشور بوده و دارای طاقچه های پنج و هفت قوسی است.

ارتفاع این مسجد و همچنین پایه های سنگی آن در مقایسه با دیگر مساجد چوبی منطقه کوتاه تر بوده و از سادگی خاصی برخوردار است.

مسجد جامع( شیرلو) عجب شیر نیز مربوط به دوران صفویه بوده و با توجه به کتیبه های موجود، تاریخ بنای آن را می توان به دوران قاجاریه نسبت داد.

این مسجد تاریخی و زیبا دارای شبستانی می باشد که از لحاظ زیبایی با مسجد جامع میدان بناب قابل مقایسه است.

شبستان این مسجد دارای دیوارهای آجری و ستون های چوبی با سرستون های مقرنس و قطار بندی شده و سقف چوبی منقش است.

مسجد حنیفه گوراوان، معروف به مسجد محمد حنیفه از دیگر مساجد تاریخی و زیبای عجب شیر می باشد که به هنر معماری اسلامی مزین شده و با ویژگی های خاص و دیدنی خود در روستای گوراوان شهرستان عجب شیر واقع است.

این مسجد با یک طبقه پلان مستطیل به طول ‎ ۵۰متر و عرض ‎ ۳۰متر که کشیدگی آن شرقی و غربی بوده، دارای شبستان اصلی و بخش الحاقی با کاربری سرویس و آشپزخانه در ضلع غربی است.

کف این بنا به دلیل رطوبت های سطحی پنج پله بالاتر از سطح زمین قرار گرفته و تیرهای اصلی سقف به صورت یکپارچه و شرقی و غربی است.

در این مسجد ‎ ۱۲ستون بکار رفته که ۲ ستون آن آجری با قطر نسبتا زیاد و ۱۰ ستون دیگر چوبی با سرستون های معمولی بوده و دارای نمای آجری است.

قدمت اولیه مسجد حنیفه گوراوان به دوره ایلخانان باز می گردد که مساحت اولیه آن بزرگتر از حالت فعلی بوده و تغییراتی در اواخر قاجاریه در آن صورت گرفته است.

از بنای اولیه دو ستون آجری و احتمالا کتیبه ای سنگی کنده کاری شده با قاب بندی آجری به یادگار مانده که در بازسازی مسجد در گوشه شمال شرقی نصب و تاریخ آن ‎ ۷۹۴هجری قمری است.