اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: دید و بازدید نوروزی مدیران استانی و شهرستانی این استان به شورای اداری موکول شود.

«فرزاد مخلص الائمه» روز شنبه در نشست با فرمانداران شهرستان‌های استان مرکزی افزود: مدیران استانی و شهرستانی این استان از دید و بازدید نوروزی پس از تعطیلات  در ساعات اداری خودداری کرده و این امر به اولین جلسه شوراهای اداری استان یا شهرستان بعد از تعطیلات نوروزی موکول شود.

وی با یادآوری افزایش تردد در جاده‌های استان مرکزی در روزهای آتی بویژه دوازدهم و سیزدهم فروردین ماه امسال ادامه داد: در راستای کاهش بروز حوادث جاده‌ای در این استان در هفته دوم فروردین ماه نیاز است مراقبت‌های جاده‌ای افزایش یابد و بدین منظور تمهیدات ویژه‌ای برای جاده‌ها و نقاط پرحادثه استان مرکزی اندیشیده شده است.

مخلص الائمه با یادآوری کمبود نیرو در استانداری و فرمانداری‌های استان مرکزی گفت: نیروهایی که ۲ سال گذشته در آزمون استخدامی شرکت کرده‌ و پذیرفته شده‌اند به زودی در محل مأموریت خود مشغول به خدمت می‌شوند.

وی اظهار داشت: نیاز است این افراد از آموزش‌های ضمن خدمت و مهارت‌های سازمانی لازم بهره‌مند شوند.

استاندار مرکزی با تأکید بر صرفه‌جویی در فرمانداری‌ها و دستگاه‌های دولتی این استان افزود: در زمینه هزینه‌های آب، برق، گاز و سایر هزینه‌ها بدون اینکه تنگنایی ایجاد شود می توان با برخی اقدامات کم هزینه، صرفه جویی کرد.

مخلص الائمه اظهار داشت: فرمانداران استان مرکزی نسبت به تجربه‌نگاری به عنوان بخشی از فرآیند مدیریت دانش برای مقاطع زمانی مهم از جمله نوروز، ماه مبارک رمضان و سایر مناسبت‌ها با محوریت معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری اقدام نمایند تا در سال‌های آینده بتوان از این تجربه نگاری‌ها استفاده کرد.

وی ادامه داد: انتصابات در دستگاه‌های اجرایی استان مرکزی در شهرستان‌های استان باید با هماهنگی استانداری و فرمانداری انجام شده و از انتصاب افرادی فاقد کارایی و صلاحیت قابلیت و تغییرات بی‌مورد جلوگیری شود.

استاندار مرکزی گفت: فرمانداران جذب سرمایه گذاری در شهرستان‌ها و افزایش ارتباط با مردم را در دستور کار خود قرار دهند.

وی خاطرنشان کرد: تولید هرگونه اسناد راهبردی در شهرستان‌های استان مرکزی برای جلوگیری از انجام کار جزیره‌ای و به اشتراک گذاشتن تجربیات با همکاری معاونت‌های مربوطه در استانداری انجام شود.

استاندار مرکزی از انجام برخی تغییرات در حوزه بخشداری‌های استان خبرداد و گفت: مسئولیت بخشداران بر عهده فرمانداران بوده و نیاز است پیشنهادهای خود را به معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری این استان ارائه دهند.

وی اظهارداشت: بخشداران جدید باید پیش از حضور در محل کار، در چارچوب برنامه تدوین شده، آموزش کافی ببینند.

استاندار مرکزی سال ۱۴۰۱ را سال شتاب در اجرای طرح‌های نیمه‌تمام استان نامید و افزود: اصلاح فرآیند مجوزها برای تسهیل در ارایه خدمت به مردم و سرمایه گذاران در دستور کار فرمانداران و مدیران استانی قرار گیرد تا مردم و سرمایه گذاران در پیچ و خم  مجوزها سر در گم نشوند.

سرپرست معاونت سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری مرکزی در این نشست گفت: فرمانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت جایگاه عالی در شهرستان‌ها داشته و بر این اساس باید در تمام حوزه‌های مسئولیتی نظارت کافی داشته‌باشند.

«بهنام نظری» افزود: با توجه به نزدیکی دستگاه‌های خدمات رسان با مردم نیاز است نظارت بر این دستگاه‌ها در دستور کار فرماندارن قرار گیرد.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: اختلافات ملکی از جمله مشکلات شهرستان‌ها بوده و باید در سال‌جاری رصد و رفع این مشکلات در اولویت قرار گیرد.

نظری با تاکید بر شناسایی فرصت‌ها و تهدیدها در شهرستان‌های استان مرکزی افزود: فرصت‌های بسیاری در شهرستان‌ها وجود دارد که شناسایی این فرصت‌ها نقش مهمی در رفع مشکلات شهرستان‌ها دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: تامین خودرو برای گشت نامحسوس پلیس در شهرستان‌ها نیاز است در دستور کار فرماندار استان قرار گیرد.

«مهدی زندیه وکیلی» افزود: حوادث رانندگی در هریک از روزهای بیست و نهم اسفندماه سال گذشته و هفتم فرودین امسال بوده که این مهم نشان از آسیب پذیری استان در پیک‌های سفر است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: نیاز است با برنامه ریزی‌های مناسب زمینه آسیب پذیری استان در پیک‌های سفر کاهش یابد.

زندیه وکیلی افزود: ۲ نقطه حادثه خیز در جاده فراهان و زالیان وجود دارد و نیاز است برای افزایش نظارت یر این جاده‌ها گشت‌های جداگانه در این نقاط ایجاد شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: به جز کمبود پول نقد در عابر بانک‌های استان مشکلی در سایر موارد در نوروز امسال وجود نداشت.

«حسن میرزاخانی» افزود: نبود همکاری لازم بین ناظر پولی استان مرکزی با بانک‌های عامل استان، تجهیز عابربانک‌ها با اسکناس‌های ۱۰۰ هزار تومانی و مطالبه پول نقد توسط اصناف در روزهای پایانی سال گذشته از جمله عوامل کمبود پول نقد در عابربانک‌های استان مرکزی بوده‌است.

وی اظهار داشت: رشد اقتصادی هشت درصدی امسال توسط دولت برای سال‌جاری پیش بینی شده که بر اساس نظریه کارشناسان برای جبران رشد منفی ۱۰ سال گذشته در کشور باید در مدت ۶ سال آینده رشد اقتصادی هشت درصد پیش بینی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی افزود: نیاز است برای افزایش صادرات در کشور و استان مشکلات شرکت‌های صادراتی شهرستان‌ها شناسایی و برای رفع آنها به این معاونت معرفی شود.

میرزاخانی اظهار داشت: گلوگاه‌های شرکت‌های تولیدی توسط فرمانداران شناسایی و برای رفع آنها به این معاونت ارسال شود.

در این نشست فرمانداران شهرستان‌های ۱۲ گانه استان مرکزی نیز مشکلات شهرستان‌های خود را مطرح کردند.

استان مرکزی یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان دارد.