تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۰

بغداد-ایرنا- تا لحظه تنظیم این خبر هنوز خبری از برگزاری نشست پارلمان عراق نیست؛ نشستی که قرار بود ساعت ۱۱ امروز به وقت محلی (حدود ۱۲:۳۰) به وقت تهران تشکیل شود اما هنوز به حد نصاب کافی نرسیده است.

به گزارش ایرنا، تعدادی از نمایندگان پارلمان عراق به ساختمان آن رسیده اند و گفته می شود هنوز عده ای دیگر در راهند اما منابع آگاه می گویند تعداد نمایندگان حاضر هنوز به حد نصاب دو سوم کل اعضای پارلمان (حد قانونی برگزاری جلسه تعیین رئیس جمهور عراق) نرسیده است.

نمایندگان جریان صدر و برخی چهره های ائتلاف سه گانه این جریان، الحلبوسی و حزب دموکرات کردستان عراق (بارزانی) اولین کسانی بودند که وارد پارلمان عراق شدند. صدری ها باز هم کفن پوش آمدند.

نمایندگان جریان صدر، کفن پوش به پارلمان عراق آمدند

گفته می شود تعدادی از مستقل ها و نمایندگان وابسته به معترضان اکتبر نیز در جلسه حاضر شده اند.

برخی منابع گفتند هنوز نمی توان آمار دقیقی از نمایندگان حاضر در پارلمان ارائه داد زیرا همچنان برخی نمایندگان در راهند و برخی دیگر هنوز وارد صحن پارلمان نشده اند.

منابعی دیگر به رسانه های عراقی گفتند که جلسه از ساعت ۱۱ به ساعت ۱۲ موکول شد تا آنان که در راهند برسند اما ساعت از ۱۲ هم گذشت و خبری از برگزاری جلسه نشد. هیچ اعلامی هم مبنی بر لغو جلسه نشده است و همه ناظران در انتظار تعیین تکلیف (برگزاری یا لغو نشست) هستند.

خبرگزاری عراق (العراقیه) اعلام کرد هیات رئیسه پارلمان تصمیم گرفته اند جلسه ای داخلی در ارتباط با برگزاری نشست پارلمان برای تعیین رئیس جمهور، تشکیل دهند اما این خبرگزاری توضیح بیشتری درباره جزئیات این جلسه داخلی فوق العاده نداده است. آیا این جلسه برای تصمیم گیری درباره

برگزاری یا لغو نشست امروز است؟ هنوز برای پاسخ به این سوال زود است.

ترکی العتیبی یکی از اعضای چارچوب هماهنگی نیروهای شیعی عراق می گوید جلسه امروز شنبه به حد نصاب نخواهد رسید و به زمان دیگری موکول خواهد شد. با این حال باید منتظر ماند و ظاهرا عجله ای در کار نیست و نه ضرب الاجلی.   

پارلمان عراق متشکل از ۳۲۹ نماینده است که طبق قانون باید دوسوم نمایندگان برای انتخاب ریاست جمهوری حضور داشته باشند یعنی ۲۲۰ نماینده و به گفته برخی دیگر، ۲۲۲ نماینده.

پارلمان عراق یک بار در آغاز ماه فوریه گذشته (کمتر از دو ماه پیش) با تحریم اکثریت بلوک های پارلمانی از تعیین رئیس جمهور عراق بازماند. محمد الحلبوسی رئیس پارلمان عراق، خواستار برگزاری جلسه دوم، چند روز بعد، در هشتم فوریه گذشته شد اما دادگاه عالی فدرال عراق به موضوع ورود کرد و

برگزاری این جلسه را فاقد وجاهت قانونی دانست.

در رای دادگاه عالی آمده بود که در قانون اساسی عراق، متنی وجود ندارد که به رئیس پارلمان، صلاحیت بازگشایی باب نامزدی مجدد برای پست ریاست جمهوری را بدهد و چنین اقدامی باید با تصمیم نمایندگان مجلس و نه رئیس پارلمان انجام شود.

پارلمان عراق ۲۰ روز پیش، در ششم مارس (ماه جاری میلادی) به باز شدن مجدد درها برای نامزدی ریاست جمهوری، رای داد.  

جریان های سیاسی عراق در طول ماه های گذشته چند بار برای انتخاب رییس جمهوری خیز برداشته و عاجز مانده اند. سوال این است که اگر جلسه امروز، ناکام بماند، چه شرایط جدیدی در انتظار عراق خواهد بود؟