شیراز- ایرنا- استاندار فارس، با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: تحقق این شعار در استان را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

محمد هادی ایمانیه در تشریح برنامه‌های فارس برای تحقق این شعار افزود: با توجه به اینکه استان فارس یک استان دانشگاهی و علمی است، انتظار بیشتری از آن می‌رود که فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره دانش‌بنیان بودن فعالیت‌ها و اشتغال‌هایی که ایجاد می‌شود را بیشتر محقق کند.
او ادامه داد: از دانشگاه‌های استان به ویژه دانشگاه‌هایی که با بحث اشتغال، صنعت، معدن، کشاورزی، باغداری و خدمات مرتبط هستند و برای آنها زمینه‌هایی فراهم است انتظار داریم که بیش از گذشته در کنار یکدیگر قرار گیرند. البته در این زمینه قبلا نیز اقداماتی پیگیری و عملیاتی شده است.
وی، ایجاد دفاتر سازمان‌های صنعت و جهاد کشاورزی در دانشگاه‌های استان و بالعکس را دو تدبیر اتخاذ شده در جهت دانست و افزود: امیدواریم مراکز علمی استان اعم از دانشگاه‌ها، پارک علم و فناوری، شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد که همگی زیرساخت‌های خوبی برای تحقق شعار سال هستند، بتوانند با در کنار هم قرار گرفتن، موارد مطرح شده را از حالت تئوری به عملی تبدیل کنند تا بتوانیم آن نتیجه‌ مدنظر را به دست آوریم.
استاندار فارس، بر ضرورت افزایش بهره‌وری در این زمینه تاکید کرد و گفت: تولید و صنعت ما باید همراه با اشتغالزایی فراوان و بهره‌وری بیشتر همراه باشد یعنی تولید ما با مصرف آب، برق و گاز کمتر از کیفیت بالاتری برخوردار باشد به نحوی که قابلیت صادرات بیشتر و رقابت با اجناس خارجی را پیدا کنند.
ایمانیه گفت: متاسفانه بسیاری از محصولات کشاورزی استان به شکل خام صادر می‌شود در صورتی که قابلیت این را دارند که با فناوری‌های نوین، ضمن کاهش آب مصرفی، از کیفیت بالاتر و اشتغال زایی بیشتری برخوردار باشند که این کار باید از طریق صنایع تبدیلی و تولید محصولات صادراتی با کیفیت دنبال شود.
وی بیان کرد: استان فارس همچنین در بخش خدمات و به ویژه صنعت گردشگری از جمله گردشگری مذهبی و سلامت از توان بالایی برخوردار است و می‌توان اشتغال بسیار بالایی را ایجاد کند.
استاندار فارس گفت: قطعا اگر خدماتی که به گردشگران ارائه می‌شود دانش بنیان و از کیفیت خوبی برخوردار باشد، از صنعت گردشگری ما در دنیا به خوبی یاد خواهد شد و سایرین نیز تشویق به استفاده از این خدمات خواهند شد اما اگر کیفیت ارائه این خدمات پایین باشد تبلیغات مربوط به گردشگری ما نیز منفی خواهد بود.
ایمانیه افزود: قرار گرفتن دانشگاه‌ها، مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان در کنار صنایع کشاورزی، خدمات و دامداری می‌تواند استان فارس را پیشتاز حرکت اشتغال دانش‌بنیان کند.
وی، در خصوص راه‌اندازی مشاغل خانگی هم گفت: بنا داریم بحث مشاغل خانگی را به شکل ویژه و با همکاری نهادهای مختلفی همچون کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستعضفان، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان فنی و حرفه‌ای و سازمان صنعت، معدن و تجارت دنبال کنیم.
او ادامه داد: پیگیری راه‌اندازی مشاغل خانگی موجب می‌شود اشتغال فراوان با هزینه کم ایجاد شود، همان‌طور که رهبر معظم انقلاب هم فرمودند حتما نیاز نیست هزینه‌های زیادی برای اشتغال صرف شود، لذا با حمایت از مشاغل خانگی اعم از صنایع دستی و خانگی با هزینه و وام‌ها کم می‌توان اشتغال گسترده‌ای در سطح استان ایجاد کرد.
استاندار فارس در خصوص راه‌اندازی پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در استان هم گفت: این پارک از ظرفیت خوبی برای بحث اشتغالزایی اعم از مشاغل خانگی و صنایع فرهنگی برخوردار است و بر همین اساس در سال جدید از فعالیت‌های آن حمایت خواهیم کرد.

لزوم استقرار محسوس تر پلیس در جاده های استان

بر اساس این گزارش، استاندار فارس همچنین در جلسه شورای ترافیک استان، خواستار حضور و استقرار بیشتر پلیس در جاده های این استان شد و گفت: البته این حضور به معنای ترساندن مردم نیست، اما برای جلوگیری از تخلفات و افزایش ایمنی و حفظ جان مردم این حضور باید محسوس تر و پررنگ تر باشد.
ایمانیه افزود: مشکل ما در تصادفات، ترددهای برون شهری است که چند بُعد دارد و دستگاه‌های مسئول برای کوتاه مدت هر اقدامی که لازم است انجام دهند.
وی ادامه داد: فرمانداری ها هر امکاناتی که به ویژه مورد نیاز پلیس است باید در اختیار آنها قرار دهند تا بحث تصادفات کنترل شود.
او افزود: تامین امنیت مردم در جاده ها از اولیوت های اصلی است و به ویژه در محورهای پرخطر و پرحادثه از جمله محور کازرون بحث نظارت و مراقبت باید تشدید شود.
استاندار فارس اظهار داشت: همه دستگاه ها و مجموعه های مرتبط باید محکم و جدی پای کار باشند، امکانات خود را به میدان بیاورند و گلایه ها نیز کنار گذاشته شود.
او افزود: در بحث تخصیص اعتبارات به مواردی که در آنجا مشکلات بیشتری داریم نیز با توجه به ایجاد صندوق پیشرفت استان امسال شرایط بهتری خواهیم داشت.
استاندار فارس گفت: میزان تردد در جاده های استان در مقایسه با سال ۹۸ حدود ۱۰ درصد افزایش داشته اما افزایش ۵۷ درصدی تعداد فوتی ها نسبت به آن سال پذیرفتنی نیست و باید به سه رتبه نخست کاهش فوتی های ناشی از تصادفات برسیم.
ایمانیه افزود: البته از آنجا که ۴۰ درصد مصدومان حوادث جاده ای نیز دچار قطع عضو می شوند، کاهش تعداد مصدومان نیز در کنار کاهش تعداد فوتی ها دارای اهمیت است.
او گفت: در بحث کاهش تصادفات جاده ای در استان در هفته پیش رو باید جبران هفته نخست نوروز که تعداد تصادفات بالا بود بشود و آمار تصادفات و خسارت ها به حداقل برسد.