تهران- ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه به بیانات نوروزی رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه تقویت تولید و محصولات دانش بنیان و شتاب گرفتن پژوهش‌های دانش بنیان را ضروری دانست و گفت: تولید علم و دانش و دانش بنیان کردن آن نیاز به ریل گذاری نوینی دارد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر بهرام عین اللهی در دیدار نوروزی با رییس، اعضای هیات رییسه و اساتید و دانشگاهیان علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن سال جدید و اعیاد شعبانیه از زحمات متخصصان و کارکنان بهداشت و درمان دانشگاه در ارایه خدمات، به ویژه مقابله با بحران کرونا و واکسیناسیون تقدیر کرد.

وی به شکوفایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پس از انقلاب اسلامی اشاره و تصریح کرد: این دانشگاه به نام شهیدی بزرگوار مزین است و پس از انقلاب شکوهمند اسلامی، با به کارگیری افراد دانشمند و صاحب فکر از آن زمان، امروزه شاهد دستاوردهای عظیم و خدمات ارزنده ای هستیم که توسط دانش آموختگان این دانشگاه در سراسر کشور ارائه می شود.

وزیر بهداشت از شهدای مدافع سلامت به خصوص دکتر محمد زارع جوشقانی و دکتر حبیب الله پیروی از اساتید این دانشگاه در دوران همه گیری کرونا، یاد کرد و جانفشانی این عزیزان را نشان از تلاش و ایثارگری جامعه پزشکی دانست.

عین اللهی نامگذاری این سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین را نقطه عطفی برای جامعه دانشگاهی و پزشکی اعلام کرد و ادامه داد: حساسیت ایشان به علم و دانش و تایید و تاکید جامعه متخصص توسط ایشان، همواره تکلیف ما را سنگین تر می کند، دانشگاه محلی برای دانشمندان است و برای رشد نیاز به حضور افرادی دارد که برای علم و دانش اهمیت ویژه ای قائل باشند.

وی همچنین با بیان توفیقاتی که در حوزه بهداشت و درمان در مقایسه با سایر کشورها کسب شده است، تصریح کرد: در تمام حوزه ها به ویژه مهار همه گیری کرونا، ایران خوش درخشید و در میان ۱۰ کشور برتر دنیا به ویژه در زمان مقابله با موج ششم، قرار گرفت. همچنین در حال حاضر از نظر مرگ و میر ناشی از این بیماری نیز رتبه پنجاه و هفتم جهانی متعلق به این کشور بوده که نزول چشمگیری داشته است و تمام این دستاوردها نشان از تلاش نیروهای متعهد و متخصص بهداشت و درمان دارد.

وزیر بهداشت عظمت ایران را در میان جامعه جهانی شهره خواند و دانشمندان را نیز در این جایگاه سهیم دانست و افزود: بنابر فرمایشات رهبر معظم انقلاب، سال پیش رو باید حرکت به سمت پژوهش های دانش بنیان با شتاب بیشتری صورت گیرد و این یک تکلیف شرعی است.

عین اللهی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در کشور فعال است و استقرار این مراکز و تلاش متخصصان آنها در رسیدن به خودکفایی نقش مهمی ایفا می کند. از طرفی باید توجه کرد مقاله یک وسیله است و هدف نیست، به همین منظور تولید علم و دانش و دانش بنیان کردن آن نیاز به ریل گذاری نوینی دارد.

وی راه اندازی شهرک علم و فناوری در دانشگاه های علوم پزشکی را گامی موثر در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی باید برای این منظور برنامه ریزی کند و وزارت بهداشت نیز آماده حمایت از این قبیل طرح ها است.

براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وزیر بهداشت اظهار داشت: با رفع مسایل ارزی، مشکلات تولید دارو در کشور تا حد زیادی برطرف شده است. دانشمندان و پژوهشگران در این زمینه باید بیش از پیش ورود کنند تا خودکفایی در حوزه داروبه طور کامل حاصل شود.

عین اللهی یادآور شد: ۶ مرکز تولید واکسن کرونا در کشور فعال است که این مهم نشان از توان بالای تولید دانش و محصول در داخل کشور دارد.

وی با تاکید بر ضرورت ادغام علوم پایه و بالینی و توجه به علوم بین رشته ای، به نقش این اقدام در تسریع فرایندها و تولیدات دانش بنیان تاکید کرد.

وزیر بهداشت از ارایه خدمات در هزار بیمارستان با ۱۵۰ هزار تخت فعال و ۵۰۰ هزار نیروی بهداشت و درمان در کشور خبر داد و گفت: با وجود این ساختار باید بهره وری درمراکز بهداشت و درمان افزایش یابد. در همین راستا به کارگیری نبروهای متخصص و متعهد و اعمال مدیریت تخصصی در مراکز دانشگاهی امری ضروری است.

عین اللهی هوشمندسازی مرکز اورژانس کشور را گامی موثر در ارایه خدمات اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی عنوان کرد و افزود: رسیدگی به وضعیت اورژانس ها و مراکز درمانی از اولویت های بیمارستان هاست. هوشمندسازی مرکز اورژانس گامی موثر در ارتقای کیفیت ارایه خدمات خواهد بود و آمار پایین تلفات در مقابل افزایش تصادفات نوروزی نسبت به سال های گذشته، گویای این امر است که با تلاش اساتید و نیروهای متخصص نیز امکان پذیر نبود.

وی در ادامه بر لزوم توجه به ارتقای زیرساخت های بهداشتی در کشور تاکید کرد و ادامه داد: تاکنون بازدیدها و رسیدگی به وضعیت ارایه خدمات اماکن و مراکز عمومی توسط نیروهای بهداشت در ایام نوروز به بهترین نحو صورت گرفته است که اقدامی مهم در راستای پیشگیری از بروز بیماری ها محصوب می شود. تقویت بازوی بهداشت در حوزه سلامت از فشار حوزه درمان می کاهد و این یکی از اولویت های وزارت بهداشت است.

وزیر بهداشت همچنین از اعمال تغییراتی در آزمون بورد تخصصی امسال و جذب نخبگان در این عرصه خبر داد.

تعطیلات نوروز خللی در ارایه خدمات مراکز دانشگاهی ایجاد نکرده است

دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در این دیدار ضمن عرض تبریک سال نو و اعیاد شعبانیه، حضور وزیر بهداشت در جمع دانشگاهیان را قوت قلبی برای تمامی اساتید، متخصصان و کارکنان دانست.

وی از تشکیل دبیرخانه نوروزی دانشگاه، بلافاصله پس از ابلاغ دستور از سوی وزارت بهداشت، معاونت درمان وزارت بهداشت و سازمان اورژانس کشور خبر داد و به ارایه گزارش مختصری از اقدامات انجام شده پرداخت.


رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بازدید از ۵۸ مرکز بهداشتی و درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ایام تعطیلات نوروز  اشاره کرد و اظهار داشت: فصل مشترک تمام این بازدیدها، حضور پررنگ کادر بهداشت و درمان و تلاش های بی وقفه آنان برای ارایه خدمات به بیماران بوده و این مسئولیت پذیری همواره ستودنی است.  

زالی از انجام بیش از ۹ هزار و ۶۰۰ مورد بازدید توسط نیروهای بهداشت محیط و کار دانشگاه در قالب تیم های نظارتی و تشکیل ۱۱۰ پرونده قضایی برای متخلفان خبر داد و افزود: انجام ۴۳۵ مورد بازدید از اماکن بین راهی و پلمپ پنج امکنه به دلیل رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی، انجام ۵۸ مورد بازدید از رستوران ها و تعطیلی ۳ رستوران به دلیل رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی، انجام ۲۶ مورد بازدید از کارخانه های تولید محصولات غذایی و آرایشی و بهداشتی، انجام ۳۸۵ مورد بازدید از داروخانه های شبانه روزی و بیمارستانی که گزارش تخلفات به کمیسیون ماده ۱۱ ارائه خواهد شد نیز بخشی از خدمات نظارتی در ایام نوروز بوده است.

وی تعطیل نبودن عمل های جراحی الکتیو و غیرالکتیو در ایام نوروز و فراهم بودن امکانات لازم در تمام مراکز بهداشتی و درمانی را از دیگر نقاط قوت ارایه خدمات در ایام نوروز دانست.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران در ادامه به وضعیت شیوع بیماری کرونا و کاهش شدید آمار مراجعه و بستری در استان تهران اشاره کرد و گفت: مجموع تعداد بیماران بستری در استان تهران ۸۶۰ مورد است که از این تعداد ۳۹۰ نفر خدمات مراقبتی ویژه دریافت می کنند.

زالی افزود: همچنین روز گذشته نزدیک به ۲ هزار و ۷۰۰ مراجعه سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی به به دلیل بروز علائم ابتلا به کرونا به ثبت رسیده است.

وی با یادآوری پوشش ۹۶ درصدی دز اول واکسیناسیون در پایتخت تصریح کرد: بیش از ۲۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از شهروندان تهرانی بالای ۱۲ سال دز اول واکسن را دریافت کرده اند که ۹۶ درصد جمعیت کل این جامعه را تشکیل می دهد. همچنین ۸۸ درصد مردم در استان تهران دز دوم و بالغ بر پنج میلیون و ۸۵ هزار مورد دز سوم را دریافت کرده اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از انجام عمل جراحی همزمان پیوند ۲ عضو و توفیقی که این اواخر در حوزه درمان و آموزش این دانشگاه حاصل شد، خبر داد و گفت: ۲۲ اسفندماه عمل جراحی پیوند همزمان کبد و قلب در بیمارستان مسیح دانشوری انجام شد. این عمل برای نخستین بار در آسیا صورت گرفته و در حال حاضر شرایط بالینی بیمار به ثبات رسیده است.

در این دیدار که با حضور اعضای هیات رییسه دانشگاه و جمعی از اساتید، متخصصان، روسای مراکز تابعه و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، تعدادی از اساتید دانشگاه ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن سال نو و اعید شعبانیه از تلاش ها و حمایت های وزیر بهداشت در ارتقای زیرساخت ها و توجه به مسایل و مشکلات نیروهای بهداشت و درمان، به ویژه در راستای تکمیل پوشش واکسیناسیون کرونا در کشور تقدیر کردند.