به گزارش ایرنا، محمدشریف زارعی روز یکشنبه در دیدار با آیتالله عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان افزود: مجموعه تاریخی باغ فین کاشان در نیمه نخست تعطیلات نوروزی (۲۸ اسفند ۱۴۰۰ تا پنجم فروردین ۱۴۰۱) بیشترین بازدیدکننده را به خود اختصاص داد.
وی خاطر نشان کرد: ۴۵ هزار نفر مسافر نوروزی (۱۱ هزار نفر در مرکزهای اقامتی دایم و ۳۴ هزار نفر در مرکزهای اقامتی موقت) در دور نخست تعطیلات نوروزی شهرستان کاشان اسکان داده شدند.
سرپرست فرمانداری ویژه کاشان با اشاره به برپایی چادرهای مسافرتی و اسکان در حسینیهها به عنوان مرکزهای اقامتی موقت، اظهار داشت: به دلیل ازدیاد مسافران در نیمه نخست تعطیلات نوروزی، مرکزهای اقامتی دایم شهرستان کاشان ۲ روز به طور کامل تکمیل بود و هیچگونه پذیریشی انجام نشد.
وی ادامه داد: با هدف جلوگیری از گرانفروشی و اجحاف در حق مردم با همکاری دستگاههای اجرایی شهرستان کاشان، تنظیم بازار عید نوروز مدیریت و فروش کالاهای اساسی پر مصرف از جمله برنج، گوشت، تخم مرغ، روغن، مرغ، شکر و سیب و پرتقال کنترل شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه کاشان نیز گفت: در نیمه نخست تعطیلات نوروزی میانگین ظرفیت اشغال اتاق ۶۳ درصد و اسکان مسافر یک و نیم روز در این شهرستان بود.
حسین عبداللهزاده، ظرفیت مرکزهای اقامتی شهرستان کاشان را ۲ هزار و ۴۰۰ تخت بیان و اضافه کرد: افزون بر این مرکزهای اقامتی طرح خانه مسافر برای اسکان مسافران نوروزی اجرا شد و برای شرایط اضطراری ۱۰ سوله ورزشی و تعدادی حسینیه نیز برای اسکان مسافران نوروزی در شهرستان کاشان در نظر گرفته شده است.
وی، استقرار پنج کیوسک اطلاعرسانی در مبادی ورودی شهر کاشان برای راهنمایی و آماده کردن چهار بوستان برای اسکان موقت مسافران نوروزی را از دیگر برنامههای برای رفاه حال گردشگران برشمرد.
معاون فرمانداری ویژه کاشان اظهار داشت: با هدف کاهش ترافیک و همچنین رفاه حال شهروندان کاشانی در برخی نقاط این شهر برای افراد بومی کارت تردد صادر شد تا نارضایتیها به حداقل برسد.
وی با اشاره به وجود برخی مشکلات آزاد راه امیرکبیر، گفت: همکاری مسوولان این آزادراه با دستگاههای اجرایی کاشان بسیار ضعیف است و حتی برای جلوگیری از تصادفها از ساخت ۱۰۰ متر جدولگذاری نیز کوتاهی میکنند.
عبداللهزاده ادامه داد: با توجه به اینکه مسوولان این آزادراه زیر نظر پایتخت فعالیت میکنند، از مسوولان کاشان حرفشنوی ندارند اما مشکلات آزادهراه برای مردم است.
وی با یادآوری تشکیل ۲۵ کارگروه در معاونت هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه کاشان گفت: اگر دستگاههای اجرایی فعالیتها را با فرمانداری هماهنگ کنند از بروز بسیاری از مشکلات شهرستان جلوگیری میشود.
عبداللهزاده از نامنویسی ۲۵ هزار نفر در نهضت ملی مسکن کاشان خبر داد و افزود: هنوز پالایشی انجام نشده اما با تشکیل کارگروه تخصیص و تامین زمین، برای پنج هزار نفر مقدمات کار فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت ساخت و ساز در سایت مسکن مهر و شهرک خاتمالانبیاء(ص) کاشان تکمیل شده است، اظهار داشت: این مهم به اطلاع مسوولان استان اصفهان رسیده و مجوزی نیز صادر نخواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه کاشان با اشاره به ساخت و ساز در سایر زمینهای ملی در محدوده خدماتی این شهر و یا زمینهایی که در اختیار دستگاههای دولتی قرار دارد و اقدام خاصی روی آن انجام نشده است، گفت: مقرر شده این زمینها باز پس گرفته و به مسکن ملی اختصاص داده شود.
وی از ساخت شهرک مسکونی جدید و یا یک شهر جدید برای کاشان خبر داد و افزود: اگر زمین برای ساخت این شهرک یا شهر تامین شود، اقدام بسیار خوبی برای آینده این شهرستان صورت میگیرد.
عبداللهزاده با بیان اینکه کار ساخت شهرک مسکونی جدید و یا یک شهر جدید برای کاشان در دستور کار قرار گرفته و ۲ مکان نیز پیشنهاد شده اما هنوز نهایی نشده است، اضافه کرد: با ساخت شهرک یا شهر جدید، جمعیت سرریز کاشان منتقل میشود.
کاشان که به دلیل سبقه فرهنگی، مذهبی، اعتقادی و مردمان متدین از دیرباز به دارالمومنین مشهور است، در زمره شهرستانهای با ظرفیتهای متعدد در حوزههای مختلف و نگاه ویژه دولتمردان به شمار میرود.
این خطه با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت ۳۶۴ هزار و ۴۸۲ نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیتترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب میشود.
منطقه عالمپرور کاشان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان، به عنوان نخستین تمدن یکجانشینی و شهرنشینی به قدمت محوطه باستانی سیلک با پیشینه بیش از هفت هزار سال به عنوان پایگاه تاریخ تمدن بشری درخشان در حوزههای میراث فرهنگی و گردشگری محسوب میشود و مجموعه باغ جهانی فین این شهرستان نیز تا پیش از شیوع ویروس کرونا پربازدیدترین مکان تاریخی و گردشگری کشور بوده است.