سرهنگ غلامعلی همایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان واژگونی خودروها در ساعاتی از بعد از ظهر بین ساعت ۱۴ تا ۱۶ و از ۲ بامداد تا ۶ صبح به علت خواب آلودگی رانندگان افزایش می یابد.
وی راههای جلوگیری از خواب آلودگی حین رانندگی را شامل دوش گرفتن و استراحت کافی قبل از رانندگی، حضور یک سرنشین حواس جمع کنار راننده، استفاده از عینک آفتابی در طول روز، نوشیدن یک فنجان قهوه و آب قبل از رانندگی، ایجاد تهویه مناسب در خودرو با پایین کشیدن شیشه وسیله خودرو حتی به اندازه کم و یک ربع استراحت پس از هر ۲ ساعت رانندگی دانست.
سرپرست پلیس راه استان همدان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه زمان خواب آلودگی راننده مشخص نیست راننده با اولین نشانه های خواب آلودگی باید نسبت به متوقف کردن وسیله نقلیه در مکانی امن، ۱۵ دقیقه استراحت و انجام حرکات کششی اقدام کرده سپس به مسیر ادامه دهد.
سرهنگ همایی با بیان اینکه ۴۵ درصد از سوانح جاده ای استان همدان به علت بی توجهی به جلو و ۱۸ درصد به علت ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه رخ داده است از رانندگان خواست پس از خوردن غذاهای چرب بلافاصله رانندگی نکنند بلکه بعد از گذشت ۲ ساعت اقدام به رانندگی کنند.
وی گفت: پنج سانحه فوتی در شهرستان های ملایر، همدان و اسدآباد از ابتدای طرح نوروزی پلیس تاکنون در جاده های برون شهری استان رخ داده که منجر به فوت پنج نفر شده است که این آمار در مدت زمان مشابه سال گذشته ۲ نفر بوده است.
سرپرست پلیس راه استان همدان اضافه کرد: همچنین ۸۵ نفر در ۵۴ فقره سانحه جاده ای این استان مجروح و مصدوم شدند که از نظر فقره تصادفات ۳۲ درصد و شمار مجروحان ۷۷ درصد افزایش داشته است.
سرهنگ همایی گفت: هشت میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو از ابتدای طرح نوروزی تا روز گذشته از جاده های این استان تردد کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۲ درصد افزایش داشته است.