به گزارش ایرنا ، ایوب طالبپور روز یکشنبه در جریان بازدید از مسابقات فوتسال جام نوروز روستای طولش خلخال اظهار کرد: برگزاری مناسب جشنوارهها و همایشهای مختلف در بخش معرفی آئینهای سنتی و بازیهای بومی - محلی در خلخال جزو ساختارهای زندگی روستایی و شادیآفرین بوده و در بیشتر روستاهای منطقه رونق داشته است.
وی با بیان اینکه برپایی جشنوارههای فرهنگی ، ورزشی، بومی و محلی فرصتی برای احیای آئینها، رسوم و بازیهایی سنتی است، افزود: برگزاری جشنوارههای بومی و محلی ظرفیتی برای پیوند نسلهای دیروز و امروز در یک جامعه است.
رئیس هیات روستایی و بازیهای بومی و محلی خلخال ادامه داد: بسیاری از بازیهای سنتی، غذاها، پوشش مردان و زنان و صنایع دستی که در کنار این جشنوارهها اجرا میشود یادآور سنتهای غبار گرفته گذشتگان ماست.
طالب پور با تاکید بر لزوم نهادینه کردن بازی در فضای واقعی به جای گسترش روزافزون سرگرمی در فضای مجازی در این جشنوارهها خاطرنشان کرد: زندگی نسلهای گذشته جذابیتهایی دارد که نه در فضای مجازی بلکه در محیطی عملی و واقعی باید آن را تجربه کرد.
وی به برگزاری مسابقات فوتسال جام نوروز در ۹ روستای شهرستان خلخال از جمله روستای تیل، طولش ، لرد و هشتجین با حضور بیش از ۷۰ تیم اشاره کرد و گفت: این مسابقات در رشتههای فوتبال ، فوتسال ، والیبال ، تنیس روی میز ، شطرنج ، بیلیارد و اسنوکر و دوی همگانی در بیشتر روستاها و بخشهای تابعه در حال برگزاری است.
ورزشهای بومی و محلی که قدمت تاریخی دارند ، علاوه بر ایجاد تحرک در افراد برای زندگی سالم، عملکرد مغز را بهبود داده و موجب افزایش فعالیت اجتماعی ، همدلی و شادی و نشاط میشوند و ترویج و گسترش اینگونه بازیها میتواند در افزایش سلامت و نشاط اجتماعی بویژه جوانان موثر باشد.
خلخال در جنوب اردبیل واقع است.