به گزارش ایرنا، دبیر اجرایی چهارمین جشنواره سراسری هه لپه رکی بانه درم اسم افتتاحیه این جشنواره گفت: در سال آینده بزرگترین جشنواره هه لپه رکی در بانه با همت گروه های هه لپه رکی سراسر کشور برگزار می شود که در کتاب گینس ثبت خواهد شد.
فردین یاراحمدی افزود: این جشنواره در سه روز برگزار می شود که ۱۲ گروه هه لپه رکی پس از بازبینی اجرایی به مرحله نهایی این جشنواره راه خواهند یافت.
یار احمدی گفت: در صورت همکاری نهادهای مربوطه و هنرمندان سراسر کشور سال آینده این جشنواره به صورت بین المللی برگزار می شود.
وی با اشاره به فعالیت ۹ گروه هنری هه لپه رکی در بانه دامه داد: ظرفیت های موجود در بانه باعث میشود که بانه به عنوان پایتخت هه لپه رکی می شود و بزرگترین جشنواره هه لپه رکی در این شهر برگزار می شود.
۵۷ اثر به دبیرخانه چهارمین جشنواره هه لپه رکی بانه ارسال شده که پس از بازبینی اجرایی آثار ۱۲ اثر به مرحله نهایی این جشنواره راه یافت.
گروههای منتخب چهارمین جشنواره هه لپه رکی بانه شامل گروه ایلامیان از ایلام، «کورد کرمانشاه» از کرمانشاه، سابلاغ و هوزان از مهاباد، چیا و زریان از سقز، چالاک، به روژه از بانه، گووند، دیلان و روژ مرگور از ارومیه، سه جار دانیکش از مریوان هستند.
سید احمد توکلی به عنوان مسوول کمیته داوران و داور جشنواره، همچنین عبدالکریم سروش، عمرده دوست، امید زارعی و فرشید ابراهیمی به عنوان داوران این جشنواره معرفی شدند.
هه لپه رکی نوعی رقص کردی است که در مراسم های مختلف و در زمان شادی و عزا به شیوه های مختلف اجرا می شود و هر نوع هه لپه رکی پیامی را به مخاطب می رساند.
هه لپه رکی یا همان حرکات آیینی و حماسی موزون کُردی با زیبایی خاص خود بخشی از همان میراث ناملموس فرهنگی این مردم و آئینه ای تمام نما از زندگی گذشته آنهاست که به صورت زنده در زمان حال در وجود آنان در حرکت و جریان است و تاریخچه آن به هزاره های دوم تا سوم قبل از میلاد برمی گردد.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.