اصفهان-ایرنا- معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: با توجه به گستردگی منطقه و تنوع اقلیمی ، بهره‌گیری از طرح‌های آبخیزداری برای توسعه گردشگری نیازمند جلب مشارکت فعالان اقتصادی و بخش خصوصی است.

آبخیزداری (Watershed Management) علم و هنر برنامه ‌ریزی مستمر و اجرای اقدامات لازم برای مدیریت منابع عرصه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک است که می‌تواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.

ابوطالب امینی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: گستردگی استان اصفهان و همچنین تنوع منابع طبیعی و به ویژه طرح‌های آبخیزداری می‌تواند ظرفیتی مناسب برای توسعه گردشگری باشد.

وی افزود: حوضه های آبخیز و طرح های آبخیزداری از جنبه های مختلف بخصوص طبیعی و مباحث فنی مهندسی دارای جذابیت است که قادرند مخاطبان را به خود جذب کنند.

معاون اداره کل منابع طبیعی اصفهان با اشاره به قابلیت های طبیعی و تفریحی از جمله جاذبه های پیرامونی این طرح ها تصریح کرد: برای مثال در منطقه کاشان، علاقه مندی برای سرمایه گذاری و اجرای چنین پروژه ای وجود دارد.

امینی اضافه کرد: حضور مردم و گردشگران در کنار این گونه طرح ها می تواند سبب آشنایی آنان با این علم شود و از سوی دیگر بخشی از هزینه‌ها را از طریق این گونه اقدامات مشترک تامین کرد.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان با ۲۸ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع (معادل۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل۳۲ درصد) در برگرفته است.