این سناتور آمریکایی روز یکشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا افزود در پایان سخنرانی بایدن، یک گاف (اشتباه) وحشتناک بود، ای کاش او به خواندن متن سخنرانی ادامه می داد.
این سناتور آمریکایی اضافه کرد که متن سخنرانی خوبی برای او آماده کرده بودند، کاش می توانستند بایدن را به متن پایبند نگاه دارند.
عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا ادامه داد فکر می کنم اکثر کسانی که در زمینه روابط خارجی فعالیت می کنند، میدانند ۹ کلمه ای که بایدن بر زبان آورد یا حتی اشاره به سیاست خارجی تغییر رژیم در کشوری، می تواند مشکلات بزرگی ایجاد کند.
ریش همچنین از رییس جمهوری آمریکا خواست که به متن سخنرانی های خود پایبند باشد.
این سناتور آمریکایی در بخش دیگری از اظهاراتش از وضع تحریم های بیشتر علیه روسیه حمایت و ابراز امیدواری کرد که کنگره آمریکا یک لایحه مورد حمایت هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات برای وضع تحریم های بیشتر علیه روسیه تصویب خواهد کرد.
ریش گفت: به عقیده من، تحریم های ثانوی باید بر همه بانک های روسیه وضع شود.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که به لهستان سفر کرده است، شنبه شب به وقت محلی در سخنانی در کاخ سلطنتی ورشو، پایتخت لهستان که از شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا بصورت مستقیم پخش
میشد،خواستار تغییر حکومت در روسیه شد و گفت پوتین نمی تواند در قدرت باقی بماند.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: به خاطر خدا، این مرد نمی تواند در قدرت باشد.
وی با تاکید بر اینکه تنها فرد مقصر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه است، گفت پوتین با حمله خود به اوکراین، دموکراسی را خفه کرده است.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا اعلام کرد این شدیدترین انتقاد بایدن از پوتین و نشان دهنده تغییر رویکرد عمده آمریکا در مقابل روسیه است.
پیش از این، مقامات آمریکایی اعلام کرده بودند تغییر حکومت در روسیه هدف آنها نیست.
پس از سخنان بایدن، کاخ سفید در بیانیه ای جداگانه اعلام کرد منظور بایدن تغییر رژیم (حکومت) در روسیه نبوده است.
یک مقام کاخ سفید در توجیه سخنان بایدن گفت: منظور رئیس جمهوری این بوده است که نباید به پوتین اجازه داد علیه کشورهای همسایه خود یا منطقه اعمال زور کند. وی در خصوص قدرت پوتین در روسیه یا تغییر رژیم سخن نمی گفت.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین و واکنش ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.