به گزارش ایرنا، علیرضا قاسمیفرزاد روز دوشنبه در جمع مدیران کل و معاونان حفاظت محیط زیست و شرکت آب منطقهای افزود: اکنون با توجه به قرار داشتن در یک وضعیت بحرانی نیازمند به مدیریت و برنامهریزی جدی برای تامین و حفظ آب آشامیدنی و مصرفی مردم هستیم و انتقال آب از سد تالوار به شهر همدان در راستای حل بحران و تامین آب مصرفی مردم در دستور کار قرار گرفته است.
استاندار همدان اظهار داشت: اقدامات صورت گرفته برای تامین آب آشامیدنی شهر همدان از سرعت و پیشرفت قابل توجهی برخوردار است با این وجود با حرکتی همهجانبه، جهادی و انقلابی دنبال رفع این معضل بزرگ شهر همدان برای همیشه هستیم.
قاسمی فرزاد گفت: میزان مصرف آب و مقدار مورد نیاز برای واحدهای تولید، در یک سطح قرار دارد که این مشکل نیز باید رفع شود.
وی تصریح کرد: با پیگیری مجموعه مدیریتی استان، وزیر نیرو اعتبار لازم برای تکمیل این طرح را اختصاص داد به گونه ای که در یک مرحله ۱۰۰ میلیارد تومان، مرحله دیگر ۳۰۰ میلیارد تومان و از محل هدفمندی یارانه ها نیز ۵۰۰ میلیارد تومان برای این طرح پیش بینی و اختصاص یافت.
استاندار همدان تاکید کرد: تامین آب آشامیدنی مورد نیاز و مطمئن شهر همدان یکمطالبه عمومی و خواست مردمی است که دستگاههای متولی باید هرچه سریعتر با کار و کوشش شبانه روزی به آن جامه عمل بپوشانند.
قاسمی فرزاد با بیان اینکه در آموزه های دینی به ویژه در قرآن این کتاب آسمانی بسیار بر اهمیت آب تاکید شده است اظهار داشت: در آیه ای عنوان شده «و جعلنا من الماء کل الشیء» یعنی هر چیز زنده ای را از آب پدید آوردیم.
وی افزود: یکی از نعمتهای بزرگ خدادادی «آب» است که در چند دهه اخیر، جفاهای جبرانناپذیر بسیاری به آب و منابع زیزمینی با برداشتهای نادرست، مصرف بیرویه و بدون برنامه صورت گرفته است.
استاندار همدان در ادامه به بیان اهمیت محیط زیست و ضرورت تلاش برای حفظ آن پرداخت و گفت: مجموعه مدیریت دستگاههای اجرایی استان به ویژه حفاظت محیط زیست باید فعالیتهای خود را منطبق با شعار سال به سمت شرکتهای دانشبنیان و مبتنی بر اصول علمی سوق دهند.
قاسمی فرزاد اضافه کرد: به منظور حمایت از محیط زیست به تامین گاز مورد نیاز نیروگاه شهید مفتح و جلوگیری از استفاده سوخت «مازوت» که برای محیط زیست زیانبار است تاکید شده همچنین کارخانههای سیمان مکلف به نصب تهویهها و فیلترهای مخصوص، در راستای حفظ محیط زیست شدند.
طرح انتقال آب از سد تالوار زنجان به همدان به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان همدان است که با اجرای این طرح آب دراز مدت ۱۲ شهر همدان، جورقان، مریانج، بهار، صالح آباد، لالجین، قهاوند، مهاجران، فامنین، کبودراهنگ، گل تپه و شیرین سو و ۱۵۹ روستا و پایگاه نوژه همدان تامین می شود.
استان همدان در دسته استان های سرد و خشک کشور محسوب می شود و میانگین بلند مدت بارش در این استان سالانه ۳۶۰ میلیمتر به ثبت رسیده است.
سدهای آبشینه، اکباتان، سرابی تویسرکان، شنجور رزن، شیرین سو، نعمت آباد اسدآباد و کلان ملایر از سدهای بزرگ استان همدان به حساب میآیند.