به گزارش خبرنگار ایرنا، نام قدیم این شهر گهرم به معنای منطقه گرم بوده است و فردوسی هم در شاهنامهاش از گهرم به عنوان شهری در دوره ساسانیان یاد کرده است.
برخی محققان و پژوهشگران بر این باور هستند که شهر جهرم ۴۰۰ سال قبل از میلاد مسیح توسط پنجمین پادشاه هخامنشیان بنا شده است و در زمان ساسانیان و هخامنشیان موقعیت مناسبی میان شاهزادگان داشته است.
مکان های دیدنی
بازار، دروازه پیر شبیب، مسجد و مدرسه خان، آتشکده قدمگاه، چهار طاقی آتشکده قطبآباد و مسجد جامع، غار شفق، غار سنگ تراشان و تل قلعه از جمله جاهای دیدنی و تاریخی شهرستان جهرم است.
آبشار مروارید خفر
آبشار مروارید خفر یکی از جاذبههای زیبای طبیعی و دیدنی است فارس است که در شهر خفر قرار دارد، این آبشار در فصل زمستان آبی گرم همراه با بخار از چشمه آن میجوشد.
آب این چشمه شیرین و قابل شُرب است و در آن انواع آبزیان و خرچنگ وجود دارد و خزهها نیز جلوه خاصی به این آبشار داده اند.
تل قلعه
تل قلعه بنایی تاریخی و دیدنی است که در روستای آبگرم جهرم قرار دارد که از آثار تاریخی و به جای مانده پس از اسلام است، این قلعه در سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
بازار جهرم، خواهر دوقلوی بازار وکیل
بازار جهرم یکی از جاهای دیدنی شهرستان جهرم است که این آثار تاریخی از دوران سلسله زندیه به جای مانده است که از طاق های مرتفع و کم بی نظیر بر خوردار است.
این بازار که به عنوان آثار تاریخی ثبت شده به دلیل شباهت خیلی زیاد با بازار وکیل شیراز از آن به عنوان خواهر دوقلوی بازار وکیل یاد میکنند.
بازار جهرم از جمله بازارهای صلیبی است که یک چهارسوق در وسط آن قرار دارد که توسط حاج محمد حسین خان جهرمی، حاکم این شهر ساخته شده است.
مقبره جاماسب حکیم
مقبره جاماسب حکیم و قلعه آن به عنوان آثار ملی به تبت رسیده و مربوط به دوره ساسانیان است که در شهر خفر و روستای کراده واقع شده است.
ساختمان این آرامگاه به صورت مکعب و بر روی تپهای کوتاه و از سنگهای تراش خورده و بدون ملات ساخته شده است و این آرامگاه تشابه فراوانی با کعبه زرتشت در نقش رستم دارد و به علت تراش خوردن سنگهای آرامگاه میتوان آن را به دوران هخامنشی نسبت داد.
دروازه پیر شبیب
دروازه پیر شبیب از دیگر آثار تاریخی و دیدنی دوران قاجاریه است که در داخل شهر جهرم واقع شده است.
این بنای تاریخی از دالانی با سقفی گنبدی تشکیل شده که دارای تزیینات چون عرقچین و مقرنس کاری است.
آتشکده قدمگاه
آتشکده قدمگاه هم یکی از دیدنی های جهرم است که بر بالای تپهای در جنوب شهر واقع شده که بسیار جذاب است، بر اساس کاوشهای باستانی صورت گرفته این بنا متعلق به دوران ساسانیان است که به عنوان آثار ملی به ثبت رسیده است و محققان گفته اند این آتشکده از معابد آناهیتا و ویژه بانوان بوده است.
غار سنگ تراشان
غار سنگ تراشان جهرم بزرگترین غار دست ساز جهان است که یادگاری بهجای مانده از معماران و حجاران این شهر در جنوبشرقی جهرم است و حدود ۳۵۰ سال قدمت دارد.
ستونهای سنگی غار به نوعی کاملا مهندسی سقف را نگه داشتهاند که این نمایانگر توانمند بودن استادان و حجاران پیشین است، سنگتراشان و حجاران جهرمی این غار را بهمنظور برداشت سنگ برای امرار معاش ساخته بودند.
چهار طاقی آتشکده
چهار طاقی آتشکده از دیگر اثار دیدنی این شهرستان است که در بخش قطبآباد واقع شده که مربوط به دوران ساسانیان است.
این چهارطاقی با وجود گذشت سالیان زیاد اما هنوز سالم مانده و تنها قسمتی از آن که سقف گنبدی شکل بوده، فرو ریخته است.
همچنین بقعه شیخ خلیفه یکی از زیباترین آثار ملی جهرم است که در روستای جزه واقع شده است، این بقعه ساختمانی بلند و آجری است که معماری آن مانند کاخ سروستان است و سر در ورودی این بقعه حدود ۱۹ متر ارتفاع دارد و بر بالای آن گنبدی آجری با تزیینات زیبا قرار گرفته است.
پل گچی اسفل
همچنین پل گچی اسفل در روستای اسفل قرار دارد، این پل دیدنی و زیبا توسط خواجه عبدالصمد دوزه ای سیمکانی روی رودخانه سیمکان و از سنگ و ساروج ساخته شده و قدمت آن به دوران صفویه باز می گردد.
شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.