استان ها - ایرنا - قدرت بالای سرایت سویه اومیکرون و احتمال جهش‌های جدید ویروس همراه با  رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی توسط مردم این نگرانی را به وجود آورده که در هفته‌های آینده شاهد افزایش موارد ابتلا و بستری در کشور باشیم که این موضوع هشداری برای ورود به موج بعدی خواهد بود.

پس از ۲ سال رکود سفر به خاطر شرایط شیوع کرونا، افزایش چشمگیر سفرهای نوروزی پس از قریب به ۲ سال خانه نشینی مردم به دلیل ترس از ابتلا به ویروس نامرئی کرونا، نوروز ۱۴۰۱ متفاوت کرده است.

عادی انگاری نسبت به این بیماری بیش از حد گسترش یافته است و به نظر می رسد واکسن  زده ها به خصوص کسانی که سه دُز را تزریق کرده اند بیشتر از همه بی توجهی می کنند . از طرفی همواره قشر جوان نیز از ابتدای شیوع این بیماری تا کنون نسبت به زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی به نسبت به دیگر اقشار جامعه بی اعتنا بوده و هستند.

مهمترین مساله در کنار ماسک، دریافت دُز سوم واکسن کروناست چرا که خطر ورود به موج هفتم با این میزان درصد واکسیناسیون دز سوم بیخ گوش ماست که اگر آن را جدی نگیریم و مردم به آن اهتمام نورزند و نسبت به تکمیل واکسیناسیون اقدام نکنند ورود به موج هفتم دور از انتظار نیست.

تمام مطالعات علمی نشان می دهد که دُز سوم واکسن کرونا مرگ و میر را به شدت کاهش می دهد و باید تلاش کنیم که همه افراد جامعه دُز سوم واکسن را دریافت کنند.

تزریق واکسن و رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان تنها راهکار برای مهار و جلوگیری از  شیوع کرونا است و با گسترش تزریق واکسن شاهد کاهش موارد بستری و مرگ و میر ناشی از این ویروس در سطح کشور و موج ششم این بیماری بودیم.

تزریق ۱۴۷ میلیون دُز واکسن کرونا در کشور 

دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزشکی روز دوشنبه با حضور در جمع کاروان های راهیان‌نور در مرز شلمچه گفت: از ابتدای آغاز طرح واکسیناسیون تا کنون ۱۴۷ میلیون دُز واکسن در کشور تزریق شده و با این روند ایمنی در کشور ایجاد شد.

وی افزود: واکسیناسیون در جامعه با استقبال و شتاب بسیار خوبی مواجه شد و ایمنی مناسبی در کشور حکمفرما شده است. در ۶ ماهه اول سال گذشته شاهد حجم بالای مبتلایان به کرونا و مرگ و میر در کشور بودیم ولی اکنون شاهد سیر نزولی ابتلا و فوت بیماران مبتلا به کووید ۱۹ هستیم.

وی خدمت در حوزه سلامت را نوعی عبادت عنوان کرد و گفت:: ایران با پشت سرگذاشتن پیک ششم کرونا جز کشورهای موفق دنیا بوده و با تزریق ‌۱۴۷ میلیون دُز واکسن، ایمنی در کشور ایجاد شد.

عین اللهی افرود: با همراهی مردم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی میزان سرایت اُمیکرون در جامعه بسیار پایین بود و این در حالی است که سایر کشورهای اروپایی و آمریکا میزان مرگ و میر بالایی در این سویه داشتند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وضعیت کرونا در کشور روند کاهشی دارد ولی مردم نباید در برابر این ویروس عادی انگاری کنند. با ادامه روند نزولی ابتلا به کووید ۱۹ در موج ششم کرونا شاهد کاهش مراجعه کنندگان به بیمارستان‌ها در سطح کشور هستیم.

وی شمار فوت شدگان کرونایی در یک هفته اخیر در کشور را کمتر از ۱۰۰ نفر عنوان کرد و اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود این آمار در هفته آینده به کمتر از ۵۰ نفر برسد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم شد و گفت: با توجه به اینکه در کشورهای اروپایی و آمریکایی موج ششم کرونا ادامه دارد باید عادی انگاری را کنار گذاشت و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرد تا در دام موج بعدی کرونا گرفتار نشویم.

آمادگی صادرات چهار میلیون دُز واکسن کرونا 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت‌: این وزارتخانه آمادگی دارد چهار میلیون دُز واکسن کرونای تولید داخل را صادر کند.

افزود: صادرات واکسن کرونا آغاز شده و تاکنون ۲۰۰ هزار دُز واکسن به کشور نیکاراگوئه صادر شده است.

وی اظهار داشت‌:ایران در زمینه تولید واکسن کرونا جز کشورهای پیشرو در جهان است و هم اکنون ۶ مرکز تولید واکسن در کشور وجود دارد که انواع واکسن‌ها را تولید می‌کنند.

پیشگیری از افزایش اومیکرون پس از ایام نوروز با رعایت شیوه نامه های بهداشتی 

عباس شیراوژن سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: مردم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی از افزایش احتمالی اومیکرون پس از تعطیلات نوروزی پیشگیری کنند.

وی افزود: ممکن است پس از تعطیلات نوروزی با توجه به افزایش جا به جایی ها به دلیل مسافرت و دید و بازدیدها کرونا دوباره اوج بگیرد به همین دلیل از مردم می خواهیم شیوه نا مه های بهداشتی را بطور کامل رعایت کنند.

وی اظهار داشت: توصیه می شود در محیط های بسته و تجمعات با دقت بیشتری فاصله گذاری را رعایت کنند و استفاده از ماسک بصورت حداکثری ضروری است.

شیراوژن ادامه داد: از مردم می خواهیم در مکان‌هایی که تهویه مناسب و گردش آزاد هوا دارد، حضور یابند و  واکسیناسیون خود را کامل و نوبت سوم را تزریق و دیگران را هم به تزریق واکسن تشویق کنند. در اینصورت امید است که احتمال ابتلاء به بیماری سخت و شدید بسیار کمتر خواهد شد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد:در صورت داشتن علائم بیماری های تنفسی از دیگران و اطرافیان فاصله بگیرید و اگر مشاهده کردید برخی از هموطنان از رعایت های شیوه نامه های بهداشتی خسته شده اند، شما خسته نشوید و آنها را هم به صبوری در برابر مشکلات و سختی‌های رعایت کردن ها سفارش کنید.

شیراوژن خاطرنشان کرد:ممکن است اومیکرون برای شما کمی شدید تر از یک سرماخوردگی باشد ولی ممکن است در صورت عدم رعایت و انتقال به دیگران در یک فرد سالخورده یا دارای بیماری زمینه ای یا واکسن نزده به بدحالی و تنفس با دستگاه یا حتی فوت منجر شود.

به گفته وی، شاید بسیاری  از افرادی که الان در تخت های ویژه بستری اند یا روزانه فوت می کنند،   بیماری را جدی نگرفتند.  

شیراوژن اظهار داشت:امیدوارم که مردم ما این زحمت ناچیز را تحمل کنند و با تزریق واکسن، ایمنی لازم را برای خود و جامعه تامین کنند.  

تازه ترین آمار از شرایط کرونایی کشور

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۲ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۶۳ نفر رسید و ۳۵۰ نفر نیز بستری شدند.

از دیروز تا امروز ۸ فروردین ماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۹۱۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۵۰ نفر از آنها بستری شدند.

 تا کنون ۶۳ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۱۱۳ نفر دُز اول، ۵۶ میلیون و ۷۷۱ هزار و ۵۷۴ نفر دُز دوم و ۲۶ میلیون و ۳۶ هزار و ۹۹۵ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۶ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۶۸۲ دُز رسید.

در شبانه روز گذشته ۳۵۳ هزار و ۵۶۱ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۱۵۴ هزار و ۳ نفر رسید.

 تا کنون ۶ میلیون ۸۵۸ هزار و ۷۷۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

یک هزار و ۵۱۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۴۹ میلیون و ۲۳۶ هزار و ۴۲۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

در حال حاضر ۲۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۶۸ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۳۰۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.  

مروری بر آخرین وضعیت کرونا و روند واکسیناسیون در استان ها

خراسان رضوی 

طی سه، چهار روز اخیر به دنبال افزایش سفرها و دید و بازدیدهای نوروزی، روند کاهشی ابتلا و بستری بیماران کرونایی در خراسان رضوی نه تنها متوقف شده بلکه با شیب خیلی ملایم و افزایش نسبی کمتر از پنج درصد مواجه شده است.

همچنین طی این مدت علاوه بر افزایش نسبی میزان ابتلا و بستری شاهد افزایش مثبت شدن آزمایشهای پی. سی. آر و نیز تستهای سریع کرونا هستیم که این موضوع در دست بررسی و پایش است تا ببینیم روند افزایشی بستری بیماران کرونایی در روزهای آینده به چه صورت است؟ اگرچه این میزان افزایش مبتلایان و بستری شدگان کرونایی درصد قابل توجهی نیست، اما می‌تواند زنگ خطری برای افزایش میزان بستری‌ها و آغاز موج جدید کرونا باشد .

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون هفت میلیون و ۱۵۱ هزار و ۸۸ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۵۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۴۰ هزار و ۲۱ تن رسیده است. همچنین تاکنون ۶ میلیون و ۸۵۴ هزار و ۸۱۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

تا کنون ۶۳ میلیون و ۸۰۰ هزار و ۶۴۵ دُز اول، ۵۶ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۵۷۲ دُز دوم و ۲۵ میلیون و ۸۴۵ هزار و ۹۰۴ دُز سوم واکسن کرونا تزریق شده است و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۴۶ میلیون و ۳۰۲ هزار و ۱۲۱ دُز رسیده است.

اردبیل 

از استان اردبیل خبر رسیده که در ادامه روند نزولی شیوع کرونا، برای چهارمین روز در سال ۱۴۰۱، شمار فوتی‌های کرونا در استان اردبیل بار دیگر به صفر رسید. با صفر شدن دوباره شمار فوتی‌های مبتلایان به کووید.۱۹ در استان اردبیل طی شبانه‌روز گذشته، مجموع جان‌باختگان ۶ موج شیوع کرونا در این استان طی ۲۵ ماه گذشته در رقم ۲ هزار و ۷۷۰ نفر باقی ماند.

طی شبانه روز گذشته، شمار مبتلایان روزانه بستری در مراکز درمانی استان به ۱۴ نفر و مجموع مبتلایان بستری نیز به ۷۷ نفر رسید.

 هم‌اکنون شهرستان‌های اردبیل، نیر، خلخال و سرعین، نمین، اصلاندوز، گرمی، بیله‌سوار و کوثر در وضعیت زرد و شهرستان‌های مشگین‌شهر و پارس‌آباد نیز در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند.

تزریق ۲ میلیون و ۱۷۵ هزار و ۹۱۰ دُز واکسن نوبت اول دوم و دوم و سوم در استان اردبیل، نرخ تزریق نوبت اول واکسن کرونا در این استان را ۹۷ درصد جمعیت هدف معادل ۹۵۹ هزار و ۲۱۰ دُز است.

 همچنین نرخ تزریق نوبت دوم را حدود ۸۷ درصد معادل ۸۳۸ هزار و ۲۰۰ دُز ذکر کرد و گفت: این استان در تزریق نوبت اول و دوم واکسن کرونا، در رده استان اول و دوم کشوری قرار دارد.دُز سوم واکسن کرونا برای ۳۷۸ هزار و ۵۱۸ نفر از شهروندان استان اردبیل تزریق شده که معادل ۳۷ درصد جمعیت هدف تعیین شده برای دریافت این نوع واکسن است.

گلستان 

 از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۵ درصد شمار بیماران کرونایی بستری شده در مراکز درمانی این استان افزایش یافته است که شمار بیماران بستری روز نخست سال جاری در مراکز درمانی این استان شمالی را ۱۴۳ نفر و امروز را ۱۷۸ نفر اعلام شد. 

 از این تعداد بیمار ۵۷ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و ۳۵ نفر هم برای سهولت در تنفس از دستگاه ونتیلاتور استفاده می‌کنند. شهرستان‌های کلاله، ترکمن و مینودشت به لحاظ کرونا پرخطر و نارنجی رنگ هستند و شهرستان‌های گرگان، گنبدکاووس، آزادشهر، آق قلا ، گمیشان، علی آباد، کردکوی، مراوه تپه، بندرگز و گالیکش در وضعیت زرد کرونایی و به نسبت پرخطر قرار دارند.
براساس آخرین گزارش وزارت بهداشت، در گلستان فقط شهرستان رامیان آبی است.
سه میلیون و ۲۱۹ هزار و ۸۸۵ دُز واکسن کرونا در گلستان تزریق شده است که از این تعداد یک میلیون و ۴۷۹ هزار و ۹۷۵ دُز معادل ۹۳.۲ درصد نوبت اول، یک میلیون و ۲۵۷ هزار و ۲۴۳ دُز معادل ۸۲.۲ درصد نوبت دوم و مابقی معادل ۳۶.۳ درصد دُز سوم را تزریق کردند.

کهگیلویه و بویراحمد

 شمار قربانیان کرونا در کهگیلویه و بویراحمد با فوت یک بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته به یک هزار و ۱۱۸ تن رسید. هم اکنون ۴۷ بیمار در بیمارستان‌های کرونایی در بیمارستان های کرونایی کهگیلویه و بویراحمد بستری هستند که ۱۰ بیمار به علت شرایط جسمانی نامناسب  در بخش مراقبت‌های ویژه خدمات درمانی دریافت می کنند.

 ۷۱ نمونه آزمایش کرونا در ۲۴ ساعت گذشته از  آزمایشگاه‌های یاسوج و دهدشت دریافت شد که ۳۵ نمونه مثبت بوده است.بر اساس آخرین وضعیت رنگ بندی کرونایی شهرهای کهگیلویه وبویراحمد، یک شهر قرمز، سه شهرستان نارنجی و پنج شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.

بر این اساس شهرستان چرام قرمز، باشت، لنده، کهگیلویه نارنجی و بویراحمد بهمئی، گچساران، دنا و مارگون نیز در وضع زرد کرونایی قرار دارند.

ایلام 

 ۱۱ بیمار جدید کرونا شبانه روز گذشته در مراکز درمانی استان بستری شدند و هم اکنون تعداد بستری ها به ۳۲ نفر افزایش یافت. طی ۲۴ ساعت گذشته کرونا یک ایلامی دیگر را قربانی کرد و مجموع قربانیان استان به یک هزار و ۲۳۹ نفر افزایش یافت.

 با احتساب ۴۳ نفر ابتلای جدید به کرونا در استان، تعداد مبتلایان به ۷۸ هزار و ۶۸۰نفر رسید.مجموع بهبودیافتگان استان نیز ۷۶ هزار و ۵۵۰ نفر است. شهرستان های سیروان و آبدانان در وضعیت قرمز، دره شهر، بدره و هلیلان در وضعیت نارنجی و ایلام، دهلران، ملکشاهی، مهران، چرداول، ایوان و چوار در وضعیت زرد قرار دارند.

چهارمحال و بختیاری

تزریق دُز سوم واکسن کرونا در این استان به ۴۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال رسید. از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون، واکسن کرونا برای گروه سنی ۱۸ سال به بالا در نوبت اول ۹۰ درصد و در نوبت دوم برای ۸۲ درصد جمعیت تزریق شده است.

همچنین برای گروه سنی پنج تا ۱۲ سال در نوبت اول برای ۳۴ درصد جمعیت و در نوبت دوم برای ۱۳ درصد جمعیت و برای گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال در نوبت اول ۹۷ درصد و در نوبت دوم برای ۸۶ درصد جمعیت تزریق شده است.

در ایام نوروز ظرفیت تزریق روزانه ۱۵ هزار دُز واکسن در استان فراهم شده است، تصریح کرد: این در حالی است که استقبال در روزهای نوروز از تزریق واکسن کرونا بسیار کم بوده است و به طور میانگین روزانه ۵۰۰ نفر اقدام به دریافت واکسن کرده‌اند.

 بر اساس رنگ‌بندی جدید، شهرستان‌های شهرکرد، اردل، بن، بروجن، سامان و کیار در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستان‌های فارسان، لردگان، خانمیرزا و کوهرنگ در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارند.

لرستان 

در استان لرستان یک نفر به دلیل ابتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته جان باخت و شمار قربانیان به ۲ هزار و ۸۰۶ نفر رسید. طی شبانه روز گذشته ۱۱۵ ابتلای جدید به کرونا در لرستان شناسایی شد و شمار مبتلایان نیز به ۲۱۵ هزار و ۷۲۹ نفر رسیده است. اکنون ۱۰۷ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی لرستان بستری و تحت درمان هستند.

بر اساس جدیدترین رنگ بندی کرونایی برای لرستان، شهرستان دورود در وضعیت آبی قرار گرفت، خرم آباد و دلفان همچنان نارنجی هستند، پلدختر، رومشکان، ازنا، سلسله، بروجرد، الیگودرز، کوهدشت و چگنی در وضعیت زرد قرار دارند.

گزارش های کرونایی استان ها

کلاس‌‎های درس گیلان مهیای یک دل سیر آموختن